Február │09

inmfc - 2009.02.28. - 1 komment

 

Elég mozgalmas egy hónap van mögöttem, mögöttünk. Annak ellenére, hogy csak 28 napos Február, mifene, szóval annak ellenére elég sok minden történt, szó se róla. Kezdjük a rosszal. Volt egy rövidebb megállásunk, amikor minden összeomlott egy kattintás miatt. Az FFK jövőjével kapcsolatban Kételyek merültek fel, de aztán pár napra rá, már fel is támadtunk, mindenki legnagyobb örömére, gondolom. Folytassuk a jóval. Átadták az Oscarokat, juhé, vagy inkább aha, kicsit uncsira sikeredett, semmi nagy meglepetés, a Slumdog tarolt…
 
Ami az általam megtekintett filmeket illeti, azok megtalálhatóak, naplóba szedve, itt jöjjenek a legjobbak, a legrosszabbak, satöbbi. Szigorúan azok közül, amikhez nekem szerencsém volt. A legtöbbihez született is kritika, amiről nem, azokról pedig lehet más oldalakon is tájékozódni. De ha lesz időm, akkor egy-néhányról még említést teszek a következő hónap elején. Addigis a februári leltár!
 

Február legjobbja. The Wrestler
 
Amiben Mickey Rourke visszatér. Egy jobb és szebb napokat átélt pankrátorról van szó, akinek az élete gyökerestül megváltozott. S most még az a kevés is elúszni látszik. Történet a Kosról, aki egyszerűen nem akarja feladni a harcot, még ha az életébe is kerül. Kiváló dráma, lehetetlen is itt pár sorban összefoglalni.


Február legnagyobb durranása. Mirrormask
 
Ami a tipikus esete annak, hogyan kell a nulla pénzből, semmitmondó színészekkel olyan fantasy világot teremteni, hogy az tényleg a földhöz vágjon.A vizuálorgia kissé alap, és mégis felsőfokon működik. S igaz, hogy a történet nem nagy szám, de ez a dreamworld nagyon magával ránt.
 

Februrár meglepetése. An American Crime
 
Rég nem utáltam ennyire valaki egy filmben, mint most Getrudot, az őrült anyát. Igaz történet ez, melyből kiderül, és látszik, hogy az ember tényleg mikre nem képes. Szörnyű, egyszerűen nem hinnéd el, ha mondanák, nagyon megérint, s felkavar. Kitörölhetetlen. Drámai!
 

Február politikusa. „Bud” – Swing Vote
 
Mivel elég sok ilyen politikai maszlag zúdult rám ebben a hónapban, W.-ől kezdve a Recount-ig minden, ezért kapott egy külön februári címet. A Swing Vote legalább is, mert ő érdemli meg a legjobban, hogy itt legyen. Szórakoztat, humoros, groteszk, egy kiváló Kevin Costner-rel.
 

Február szökése. The Escapist
 
A PB kaszája után, hogy az ember ne maradjon Májköl Szkófildok nélkül, a legjobb gyógyszer The Escapist. Brian Cox továbbra is cool, a sztori annyi, hogy az apuka az egy szem bajba jutott kis nagylányát szeretné látni a rácson kívül. Van itt dominós terv, egy fura csapat, és jó zene.
 

Február filgúdja. Dear Frankie
 
Oké, tudom, hogy ez nem annyira feel-good, de hát ha manapság mindenre rá lehet sütni, akkor tessék. Inkább ilyen szomorú darabka, de nem megy át csöpörgésbe, meg limonádéba, s ez az, ami miatt szeretni lehet a darabot, pedig nincs itt csoda a küszöb alatt. Jó színészek, kellemes.
 

 
Avagy beröffen a kis sárga négykerekű, és megkezdődik egy eszeveszett, minden tekintetben különös, felejthetetlen éjszaka, ami megváltoztatja a címben is említett két ember életét. Kellemes darabka volt, de a zene vitt mindent. Ötös. Azért a What Just Happened-é se piskóta!
 

Február csalódása. Changeling
 
Sokan csak dobálnak kővel, de nekem ez nem jött be. Csalódás volt igen, mert kicsit többet vártam, ennél. Lehet másra, lehet jobbra számítottam. Clint végül is semmit nem csinált rosszul, egyszerűen nem kapott el, nem tetszett itt a korrupt zsarus meg dilis szál. A GT után ez kevés.
 

Február gyengepontja. A spanom csaja
 
Valahogy éreztem, hogy ez nem lesz igazi. Dane Cook humorától se tudok hídba lemenni, de itt nem csak vele volt a probléma, hanem úgy mindennel. Gyenge volt, egyszerűen, a poénokat nagyítóval kell keresni, erőltetett is, rendesen. Kate Hudson meg szép, de…szóval felejtős.
 

Február legrosszabbja. Open Season 2
 
Az első a maga egyszerűségével, a történetével, és a kevés kis poénjaival elérte az, hogy a másodikat se hagyjam szó nélkül. Azonban, az egyből dévédére kárhoztatott második fejezet, rossz lett, sajnos. Több részletben kínlódtam végig a mozit, itt már semmi a sem régi. Ezért kár volt.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr4971678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

· http://filmkeltes.blog.hu/ 2009.03.02. 10:20:41

"A GT után ez kevés."
A Changeling fél évvel korábbi.
süti beállítások módosítása