Július│09

inmfc - 2009.07.31. - Szólj hozzá!

Az idei év egyik legmozgalmasabb, eseménydúsabb hónapján vagyok, vagyunk túl, hisz jó sok film került a terítékre a 30 nap alatt. Persze nem a mennyiség, hanem a minőség számít, de ez utóbbiban se volt nagy ok a panaszra. Mondom ezt úgy, hogy közbe azért sikerült egy hatalmas pofonba is belefutni, de inkább a jóra kell emlékezni, mert abból is volt annyi, hogy itt a végelszámolásba, a hónap végi leltározásban nem semmi darabok maradtak ki a szórásból, sajnos. Példának okáért a szívem szakad meg, ha csak belegondolok, hogy a Phoebe in Wonderland, a Snow Angels, az Entre les Murs vagy a The Young Victoria sem szerepel itt listában, egy helyen se, pedig megérdemelték volna. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a mennyiség növekedésével, a minőség is arányban növekedett, sok lett jó film, de ezek közül csak néhány kerülhetett be ide, a hónap legjei közé. S hogy melyek ezek akkor? Tessék csak válogatni, nézelődni, olvasgatni tovább a címekre kattintva, jó étvágyat hozzá.


Július legjobbja. Keith
 
Ki hitte volna a hónap felénél, hogy majd a Keith fog itt áll a végső elszámoláskor? Senki? De hát nem volt ellenfele egyszerűen. A Keith tényleg egy ismeretlenül nagyot szóló film volt, valamint az utóbbi idők egyik legfiatalabb, fiatalosabb, s ezzel szemben totál érett életszagú drámája. Kiváló!
 

Július legnagyobb durranása. Lesbian Vampire Killers
 
Nagyon nagy durranás, az ám. Működőképes komédia a szemünk előtt, jó poénokkal, helyzetkommikumokkal, vámpírokkal, két esetlen vámpír vadásszal, egy pappal, fehér vérrel, s a nagybetűs hangulattal. Komolyan kérdem: ezek láttán s után, ki ne akarna leszbikus vámpír vadász lenni...
 

Július meglepetése. Max Manus
 
Egyenesen Norvégiából érkezett második világháborús mozi, ami annyira korrekten szépen és igényesen össze volt rakva, hogy meglepett, de nagyon. Élterajzi, történelmi dráma, mely nem mentes akciótól, vértől, s izgalmaktól sem. Perfekt oepratőri munka, jó színészi játék. Tessék Amerika!
 

Július filmzenéje. Fired Up
 
Micsoda válogatás lett ez kérem szépen, s most nem a 300 csajra célzok elsősorban, hanem a zenékre. Nem akámilyen ostet raktak a készítők a kicsit klisés, de amúgy elég jó poénokkal tarkított fiatalos limonádé alá. Kihagyhatatlan, annyi szent, s most nem 10 zenéről van szó, hanem sokkal többről. Good work.
 

 Július csalódása. Public Enemies
 
Na igen, ahogy írtam a picit hosszú lére eresztett írásban is, csalódás volt, még ha nem is akkora, mint sokan másoknak. Nem keserű szájíz, mert annyira Mann ezt nem tudta elbaltázni, de az biztos, hogy kihagyott ziccer, és a jó nagyra felfújt lufit is hagyta leengedni, még ha nem is pukkadt ki egyszer se.
 

 Július gyengepontja. Chandni Chowk to China
 
Most először fordult az elő, hogy egy bwoodi film olyan gyengén szerepelt a szememben, hogy az még ide is befért a gyengék közé, sajnos. Összeségében a mozi kicsit sok volt már, nagyon vicces akart lenni, nem lett, hiába na, a kungfuzó india nem menő. Ez is jól mutatja, hogy azért bwood-ban se minden arany.
 

 Július legrosszabbja. Goal! III
 
A trilógia utolsó darabja nem éppen volt egy méltó lezárás, annyi szent. Jóformán semmilyen kapcsot nem lehet megemlíteni az előző részekkel, ami nem is lenne akkora baj (de az), csak sajnos a történet rémgagyi, és a vb összevágott jelenetei is a szánalomkategóriát súrolják. S goalok nincsenek is.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr781281242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása