Superhero Movie

inmfc - 2008.06.27. - 4 komment

 
Felirat Trailer Bővebb infó

Pókember paródia Szitakőtővel, meg Leslie Nielsen-nel. És akkor itt álljunk meg egy szóra. Láttunk egy jó kis trailert még anno, melyben a hülye gyerek próbál sokszori földre kerülés után feljutni a buszra több – kevesebb sikerrel.
 
***
 
Már akkor azt kellett mondanunk magunkban, a jelenet láttán, hogy erőltetett. És az is lett, nem hiába, a mentális energiánk, s erőnk nem hagyott minket cserben.
A film ahogy azt már legelső mondatom is sugallta, a Pókembert próbálja, még egyszer hangsúlyozom, próbálja kiparodizálni, szitakötő csípéssel, fotózással, hülye gyerekkel. Hiába vetettek be minden eszközt a készítők, ez valahogy nem úgy sült el, ha lehet hinni a kritikusok, s bevételek adatainak, ahogy azt talán megálmodták még a forgatókönyv kiötlésekor. De hát nincs is nagyon min/ s miért meglepődni, már mint ezeken az eredményeken, mert a Superhero Movie minden, csak nem vicces. Az hogy erőlteti a dolgot, azt már régóta tudjuk, hogy nem vezet semmi jóhoz. Tanácsunk talán csak az lehetne, hogy le kéne már szokni a szellentős, és ehhez hasonló nem vicces képsorok állandó játszásától. Hiszen most már majd minden évben ezekben kell „gyönyörködnünk”, holott pedig már mindenkinek elege van belőle. Jó lenne, ha észre vennék ott fent a nagy okosok, ez már nagyon nem menő a XXI. Században. Plusz ehhez hozzá lehetne még tenni, a százszor lerágott csontú jelenetek tömkelegét, melyek teljes unalomba fullasztják a reményünket a szebb és jobb film érdekében, sikerében.
És hiába akarnak jobb jelenetekkel kooperálni, lásd (zuhanós jelenet) valahogy mindig sikerül a következő képkockákban elrontani azt a kevéske kis jó kedvünket, hangulatunkat. Talán a legabszurdabb elgondolás volt a darabban, a tolószékes fazon oda nem illő és helyt álló dumái mindenről. Sőt, azt már fel se merem tenni kérdésként, hogy ő speciel mit keresett ott?
Ne akarjunk, s próbáljunk válaszolni költői kérdésekre, hanem fejezzük ki sajnálatunkat, a filmet illetően. Hiszen egy újabb paródia film lett bukásra ítélve. Elég csak nem emlékeznem a spártais bohóckodásra, és már is elmegy az ember a kedve ettől a műfajtól.
Persze bennünk azonnal elkezdett motoszkálni az a végett nem érő és már jó pár ideje foglalkozott tény, hogy a poénok többsége már látható volt az előzetesben, és ezenkívül már alig tudtak újjat mutatni nekünk, a filmbuziknak, a készítők. És mennyire igazunk van. Egy kicsit kevesebb, egy kicsit sejtelmesebb 1 perces összevágott introval talán jobban is zárhatott, és befuthatott volna. Továbbá már nem is akarjuk feszegetni azt a régóta bennünk rejlő igazságot, hogy milyen is volt régen e műfaj. Milyen jó kis darabok születtek akkortájt, mostanság pedig, ilyen vicces darabokkal árasztják el a piacot. Márpedig a nézőknek szükségük is van nevetésre, szükségük van erre a műfajra, de ennél azért sokkal, de sokkal többet várna el, várnánk el szerintem.
 
***
 
Egyszóval ha értékelni akarnám a látottakat, akkor azt mondanám rossz volt. Igen, ízlések és pofonok, tudom, de azért sajnos ebbe bele kell törődnünk, hogy manapság a filmiparnak e „műfaja” válságát éli, és igen csak rossz alkotások kerülnek ki azokból a bizonyos kezekből. A lényeg, hogy gondolatmenetünk végére érve letegyük szavazatunkat a Superhero kapcsán, mely nem más mint egy hármas, és innen drukkolunk teljes erőnkkel egy igazi jó paródia megszületéséért.

Címkék: 3 superhero movie

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr91542680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

· http://filmkeltes.blog.hu/ 2008.06.28. 19:30:01

Már a Csajozós film és a Bazi nagy film is nagy kalap szarok voltak.
Én az előzetes nélkül megmondom, hogy ugyanazok az "alkotók" meg csak egy silány végtermékewt tudtak kiokádni magukból.
Egyetlen jó van benne, hogy nem kötelező megnézni! És én nem is fogom! Így járok jobban.

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.06.29. 13:56:20

Még egy nagy hülye paródia, egy két értékelhető poén van benne, de a nagy része...nem jó

Kóczy · http://koczy.wordpress.com 2008.06.30. 01:02:21

Bocsi, most lehet, hogy hülyeséget mondok, de én úgy tudom, hogy ezt a filmet nem az az alkotópáros készítette, aki a Csajozós filmet, és a Bazi Nagy Filmet készítette. Az ő következő filmjük a "Disaster Movie" lesz, ami majd augusztusban jön.

Szerintem egyébként nem volt ez rossz, én szeretem az ilyen paródiákat, ezen is egy csomót tudtam röhögni

· http://filmkeltes.blog.hu/ 2008.07.02. 19:31:58

Igazad van Kóczy, ezt egyedül követte el az egyikőjük. Nem néztem utána, mert kerülöm ezeket a szemeteket.
Egyébként ketten szarták el a Horrorra akadva sorozatot.
süti beállítások módosítása