Röviden, tömören

inmfc - 2007.12.27. - 2 komment

Die Hard 3 - Az élet mindig drága

A napokban tekintettem meg újból, nem is tudom miért, s nem is tudom hányadára, de ami biztos, hogy ez a darab a legjobb, a négyből.

A tartalmat kihagynám, mert gondolom, sokan ismerik, térjünk a lényegre: a sztoriról csak annyit, hogy nagyon jól viszik vászonra ezt a macska-egér párharcot, amihez McLean barátunk jól asszisztál, akarom mondani jó partner ebben. És a jó sztorihoz, annak zsenialitásához nem elég egy izomtrikós csávó, hanem még egy fekete színű embert is akarva-akaratlanul beletesznek a játékba és ezt a szerepet kitűnően, formázza meg Samuel Jackson is. Mindketten jót alakítanak, szenzációsak, annyira, hogy bármikor elővenném újból, ha csak kedvem szottyanna megint, mert ez, a műfajra rátérve, akció volt a javából. Kötelező darab, akárhányszor is!

 

Batman: Kezdődik

Mivel mindenhol The Dark Knight trailerek fogadják az embert, így eléggé szégyelltem magam, hogy még ezt a kezdő darabot se láttam, ami elvileg azért kapcsolódik valamilyen szinten a következő részhez.

Na de ez az alkotás, teljesen meglepett, mert Bale-ről eddig is tudtam, hogy nem rossz színész, de itt is megcsillogtat valamit abból a bizonyos színészi képességeiből, és akkor kimondhatom, hogy ez volt Bale filmje. (persze az Equilibrium mellett)A történet igazából egyszerű: főhősünk még kiskrapek korában elveszíti szüleit, akiket a szeme láttára lőnek le, majd ugorva egyet az időben dutyiba kerül, onnan pedig a hegyekbe, ahol egy távol-keleti harcosok segítségével kiképzi magát. Majd visszatér Gotham-be azért, hogy harcoljon a gonosz ellen, s megvédje a jókat. Innen ismerős, elkészül a ruha, jármű, s így tovább. Ő lesz Batman, a denevér. A sztori: minden idők legjobb Batman filmjét csodálhatja meg a filmnéző, és most nem túlzok, a mind a kezdés, a cselekmény kibontakozás, és a befejezés egyszerűen szenzációs, elég csak az elején a képi világra gondolni, majd a közepén a megszülető denevérember apró mozzanataira, és a végén a harcra. Szereplők: volt itt mindenki, Bale szenzációs, de Caine is hozza a formáját, és Freeman- ben se csalódtunk. Húh sokat írtam már: a lényeg, hogy műfaj, a zene, jó és jó. Nem fejtem ki, mindenki tudja mire gondolok. Várjuk a következőt, talán ez az egyik olyan darab, amit tényleg várok 2008-ban. De ez

 

Én, a robot

Pár nappal a Legenda Vagyok című film megnézése előtt tekintettem meg ezt, amelyről aztán később elfeledkeztem beszámolni, mert hát jött a legújabb és nem tudtam megállni szó nélkül, hogy ne az legyen a fontosabb.

De ez is volt olyan jó, sőt, hogy legalább pár sort megérdemeljen tőlem. Miért is? Ugye egy könyvadaptációról van szó, hiszen van egy ilyen Én a robot című novellagyűjtemény, na de ne menjünk bele ebbe a dolgokba, a lényeg, hogy ezt is jó tudni. A sztori egyszerűnek tűnik: robotok mindenütt, és hamarosan elérkezik az idő, amikor minden házhoz nem csak egy, hanem több robot is tartozhat, és éppen az új széria gyártásánál kapcsolódunk bele a történetbe, ahol a főszereplőnk, egy zsaru, aki utálja a robotokat, az a rögeszméje, hogy a robotok át akarják venni az emberetektől az irányítást. És ezt gyanút, még jobban megerősíti az a tény, hogy a robotok „feltalálója”, főszereplőnk egy barátja, életét veszti, és ez azonnal beindítja főszereplőnknél a „robotok a hibásak” és senki más, el kell kapni a robotokat. De hát ki hisz neki? A sztori: tehát jó, jó kezdés, jó cselekmény kibontakozás, majd egy picit gyenge befejezés, de mégis nem lehet azt mondani, hogy ez rossz lett volna, mert ott van a szereplőket nézve, Will Smith, akivel szemben már elfogultak  is lehetünk , hiszen tőle rossz filmet már aligha várhat az ember. Ő valahogy mindig ott van minden évben a jó helyen, jelen esetben, a 2004es évben alkotott maradandót a közönség szeme láttára. És ez mindent is el is mondott már a teljesítményt illetően. A film stílusára, műfajára rátérve elég sok jelzőt lehet ráaggatni. Hiszen volt itt minden. De ez a vegyítés valahogy nekem bejött. Mit mondhatnék, ez azért már sok lesz, mert ez egy újabb tízes következik, hiába a jó film, jó pontot érdemel, és én megadom azt, amit a szívem diktál

 

 Kalandférgek

Mindjárt két bejelentést tennék e filmmel kapcsolatban: hát már megint mit alkottak ezek a szinkroncím fordító barátaink, ez volt az első. Míg a második: aki akarja, aki nem 2008ban következik a második rész, azaz barátaink utaznak Amszterdamba.

Sztori: főszereplők: koreai banktisztviselő (?), és egy indiai egyetemista. Barátok, akik gondolnak egyet, és bepattannak az autóba, hogy végre megegyenek egy jó hamburgert, olyat, amit már évek óta nem ettek, azonban a rövid utazásnak hit „kirándulás” eléggé furcsa módón indul el, és fejeződik be a hosszas cselekményáradat végén. Hisz ültek gepárdon, ja és füveztek a gepárddal, műtöttek meg embert, le is csukatták őket. El is rabolták az autójukat.. szóval eseménydús éjszakát élhettek át nem csak ők, hanem mi is. A szereplők jók, nem annyira, de annyira meg igen, hogy a második részt kellőképpen várjuk, s megjelenéskor belepillantsuk, mert hát azért megéri. A sztori: nem valami nagy szám, néha erőltetett, néha frankó poénokkal. Azonban a sok füvezés már az agyamra megy, erről letehetnének, már nem olyan „jó” történet kiegészítő elem, /azta milyen szó/, mint korábban volt, ez a negyedik vagy ki tudja hányadik film, amely erről is szól, de persze van itt más is. A műfaj: vígjáték megnevezés jó lenne, de valahogyan nem tudunk annyira nevetni rajta, ez egy kicsi bökkenő. A szereplők jók lennének, de mégis azt mondom, hogy nem váltották be a hozzáfűzött reményeket. Csalódtam egy keveset ki kell mondanom. Ami (aki) tetszett, de szó szerint, az Paula Garces hölgyemény volt, ha őt talán többször mutatták volna, akkor túlszárnyalta volna ezt a most következő ponthatárt

 

Jeff Dunham - Spark of Insanity

Nem is tudom, miért teszem ide, hiszen ez mégse tekinthető filmnek, de erről is írok, mert hátha valaki nem ismerné, és felkeltem majd a következő sorokkal az érdeklődését ez iránt.

Azt kell tudni, hogy Jeff Dunham, kb olyan szenzációs képességekkel rendelkezik a megnevettetés terén, mint hazánkban Fábry Sándor. Húh, na ez is egy elhamarkodott kijelentés volt, de Jeff barátunk nem egyedül dolgozik és röhögteti a „népet”, hanem egy kis team van vele, és a különleges képessége, miszerint ő hasbeszélő. Mondhatod így könnyű, na ja. De jól kamatoztatja e képességét, hiszen a team-re visszatérve (ki ne ismerné) itt is széles a repertoár, hiszen mindenféle „alakkal” veszi magát körül, s minden témában, ami eszébe jut, vagy ki tudja, de elbeszélget az éppen aktuális bábjával, mert erről van szó. Mégpedig a bábokról, név szerint: Peanut (képregényfigura), Walter (fösvény vénember), José (egy pálcikán van), Achmed (a halott terrorista), Melvin (kissé modortalan) és van még egy szuperhősünk, akinek elnézést, de nem tom a nevét oly hirtelen. Én spec. most láttam először tőle ilyen másfélórás szösszenetet, de ez idő alatt annyit röhögtem, hogy egész életemben annyit még sohasem. Ez a Spark of Insanity 90 perces videója(yutubon fent van az achmed_halott terrorista rész), az amerikai közönség előtt, valami szenzációs, nekem legjobban Walter és Achmed tetszett, elég csak a terroristákra gondolni, nagyon komoly, azóta már jó párszor újra betáraztam, mert ezt nem lehet kihagyni. A lényeg, hogy aki nevetni akar, az mindenképp kukkantson bele. Mert én mondom, megéri, aki szereti és bírja humort annak ez alap!

 

Superbad - avagy miért ciki a szex

Tudom a cím, de most ebbe tényleg ne menjünk bele. Ne is vessünk rá pillantást, hanem válaszoljunk arra a kérdésre, hogy (nem kertelek kimondani) miért nem tetszett nekem?

A sztori igazából pár jelenetnél elrugaszkodik a Földtől, túlságosan, így számomra egy csöppet értelmét veszti, de amit fontos megjegyezni szereplők: két haver, akik a gimit fejezik be éppen a történet megkezdésekor, és nem-sajnálatukra nem ugyanarra a fősulira veszik fel őket. A két barát elhatározza, hogy a nyáron elmennek egy buliba és ott véghez viszik a tervüket, azaz, hogy létrejön a régóta várt szex. Na de persze nem ilyen egyszerű a történet, mint szoktam mondani, mert azon az estén annyi minden történik, hogy felmerül a kérdés: barátok e egyáltalán ők? A negatívumra rátérve: a sztori elég érdekes, mert nem tudom meghúzni a határvonalat a hülyéskedés és nem hülyéskedés között, a szex és barátság között, valahogy ez így nem jött be. A szereplőkkel nem volt probléma. Nem és nem.

Értékelni tovább nem akarok, már majdnem mindent leírtam, hiába az Imdbs magas pontszám, meg mi egymás. Ez a néhol jó ponékkal tarkított film nálam nem váltja meg a világot, sőt közel van a csúfos véghez, pedig annyira-annyira vártuk, mert mindenki dicsérte, de ez nekem így lett az év egyik „csalódása”, amelyről ha akarnék se tudnék többet írni, ez van, ez az én szerény véleményem:

 

Címkék: 2 4 10 superbad jeff dunham spark of insanity batman begins die hard az élet mindig drága i am robot én a robot harold kumar kalandférgek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr26276871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maya 2008.06.12. 16:07:19

Annyit szeretnék mondani, hogy Jeff Dunhamnek, van még egy showja a Vitában önmagammal. Ott megismerkedhestz 2 ujj figurával, Sweet Daddy Di.-vel aki egy fekete producer. nAgyon állat, folyamatosan a fogát szívja. És ott van még Bubba J aki egy igazi , " tahó" olyan beszólásai vannak mint pl"Héj kislány faitosabb vagy mint a löncshusos szedviszbú kicsoppenó majonéz" vagy " nincsenek ivási problémájim. Egész jó meg" :D Mocsiban meg azt tetszik a legjobban , hogy mindig megharapja Jeff-t és volt olyan amikor , 3-4 percig azzal szórakozott hogy Jeff-f Dunham dotcom. Vagy pesig Jeff-f, Stickaka, Ha-ha-ha :d CSak ennyi. :D

· http://filmkeltes.blog.hu/ 2008.06.13. 11:43:22

Kedves Maya!
Tanulj meg írni! Csak ennyi. ;D
süti beállítások módosítása