The Fog

inmfc - 2007.11.14. - 4 komment

 A köd

H

a információim helyesnek tűnnek, akkor ebből a filmből egy fajta remake változat készül most 2007-ben. Ha minden igaz. Azt hiszem, hogy mindez elegendő indíték volt ahhoz, hogy megnézzem a 2005ös versiont. Hiszen felmerül a kérdés, hogy milyen film lehet az, amelyikből megéri egy plusz, kibővített változat csinálni 2 év múlva. A kérdésemre 2 válasz tűnhet helyesnek, hogy jó vagy rossz film e!

A sztori: egy szigeten vagyunk, ahol az emberkék nyugodtan élik mindennapjaikat, amíg meg nem jelenik az a fránya köd. A történethez hozzátartozik, hogy a sziget elég érdekes körülmények között lett az ott lakóké, de ez majd kiderül a film során. Szóval a sztori az nem más, mint hogy egyik napról a másikra a szigetet elborítja a köd, azt ennyi. És mindenki próbál rájönni, hogy honnan jött, hogy „mit akar”, mert hát sürgeti őket az idő, hiszen köd barátunk emberéleteket is vesz el, „vonulása” során. És hogy mi lesz itt még?

Negatívum: majd még az értékelésben kifejtem magánvéleményemet, de egyenlőre annyit, hogy valami miatt jobbra számítottam, ez a „ne nyisd ki az ajtót és ne menj le a partra semmiképp se”, majd ezek után persze mindenki az ellenkezőjét téve bennem egy abszolút negatív hatást keltet.

Értékelés: talán valakitől hallottam azt, hogy ez egy jó film. És akkor nem keresek mentséget, de valami ilyesmire biztos emlékszem. A lényeg az, hogy ez közel sem nevezhető jónak, és akkor megint csak felmerül a gondolat, a kérdés, hogy mi a fenének akarnak ebből még egy plusz versiont nyomatni. Komolyan mondom az ilyenek helyett, inkább gyártsanak újat. Azt hiszem most keményen, fogalmaztam, de szólásszabadság van, vagy valami olyasmi. Szóval, ha poénkodni akarnék, akkor azt mondanám, hogy a köd elborította az elmémet, persze azért ne evezzünk el távoli vizekre, hanem maradjunk a szigetnél, és elsőként a történet értékelésénél. Ami ugye nem nevezhető mindennapinak, de akkor is nem nagy dobás című töltelékszöveget simán el lehet sütni rá. Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle, megint csak azt mondom, hogy valamiért olyanra számítottam, hogy mindenki egy épületbe bemenekül és onnan „nézik” a közelgő ködöt. Na mindegy a sztori az igenis felejthető. Akkor inkább térjünk át a szereplőkre, akik beleolvadtak a sztori szintjébe. Egyszerűen semmi kiemelkedő, igaz egyik szereplőt se nevezném nagyágyúnak, de akkor is ott volt Smallvile főhősünk, aki már ki tudja hány év óta látható a képernyőn, és az ember többet várt tőle. De hát ez van, megint csak jön a jóhiszeműségem, hogy azt hittem, hogy ő majd megmenti a filmet. És ez most közel sem volt viccJ. A többi szereplőről most valahogyan nem nyilatkoznék, maradjunk annyiba, hogy tették, amit tennük kellett és itt a pont. A műfaj, hát ilyen thrilleres stílust rá lehet vakarni, de az ember hazudna, ha azt mondaná, hogy nem volt semmi thrilleres, mert hát jött a köd, amely persze csinált érdekes dolgokat. Már így elnézve e filmfelkeltésemet, arra jutottam, hogy jobb lenne most lezárni, mert kifogyok a mondanivalóból, de hát erre meg azt mondanám, nem az én hibám, hanem a film hibája, azt erről ennyitJ. Talán pozitívumként lehet említeni, hogy a csaj a végén elmegy az „idegenekkel akik a köddel érkeztek”. Azt nem gondoltam volna, beismerem. A befejezés meg úgy különben ezen kívül nem nagy szám, olyan mindenki él, amíg a köd elő nem jön újból. És akkor tényleg itt a vége, mert az ablakon kinézve úgy látom, hogy ködös napunk lesz

3/10

Trailer

Bővebb infó

Címkék: 3 the fog köd

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr25228648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AldoWinnfield 2007.11.14. 14:49:13

Ez egy 1980-as John Carpenter film feldolgozása.Az eredeti klasszikus,ez meg egy felesleges remake.Mondom úgy,hogy nem láttam se az eredeti,se ezt,de IMDB sok mindent elmond.2007es verzióról én nem tudok.

jamesb · http://filmhirek.com 2007.11.14. 15:33:40

inmfc szerintem a 2007-es The Mist-re (A köd) gondolt, bár az nem a The Fog remake-je lesz, hanem egy Stephen King novella adaptációja Frank Darabont (A remény rabjai, Halálsoron) rendezésében. Reméljük Frank bácsi most sem cseszi el, mert A remény rabjai anno igen nagy film volt (sőt még mindig az).

AldoWinnfield 2007.11.14. 17:16:48

Jah,tényleg!Így már nekem is leesett,még a trilert is láttam így belegondolva:)

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2007.11.15. 07:45:56

Hmm. Elnézést, akkor én tudtam rosszul, javítom, köszönöm a hasznos és pontos információkat.
süti beállítások módosítása