Wrong Turn 2

inmfc - 2007.11.08. - 7 komment

Halálos Kitérő 2

N

em vagyok az a nagy horror szakértő, szerető ember, de néha-néha belenézek egy ilyen múviba, hogy még is lássam mi a kínálat, vagy tudjam, hogy hol állnak mostanság rendezőink a horror filmek gyártásában. És az igazat megvallva másfél órára egy kis kikapcsolásnak pont megfelelő, néha érdekes jelentekkel tarkítva, a sablonos körítéssel megoldva, de a végén azért felébredve, majd azt mondva, hogy: ej ha ez meg mi a ….

A sztori: új túlélő(valóság)show veszi kezdetét valahol egy erdőben, elnézést, de a részletekre most nem térnék ki, szóval VV csak egy kicsit másképp. Párok alakulnak ki, mégpedig olyanok, amelyek talán soha nem találkoztak volna össze, nem hogy egy párt alkossanak. És elkezdődik a harc a pénzért a végső győzelemért. De a lényeg, ahogy az már szokott lenni, nem csak egyedül vannak és jáccák ezt a játékot, hanem vannak még akik beszállnak. Csak ők kicsit másképpen gondolkodnak a játékszabályról, hiszen mindent bevetnek, hogy egy versenyző se maradjon ki a menüből. Hogy kik ők, nem nehéz kitalálni, valamint azt se, hogy sikerül e nekik.

Negatívum: szerény véleményem szerint az alapsztori az, amit igenis lehet szidni. Mert annyira sablonos story játszódik le a szemed előtt, hogy az már fáj. De erről később.

Értékelés: jónak közel sem nevezhető alkotás volt ez. Megpróbálom úgy értékelni, hogy a maga műfajában milyen volt, és hogy maga a sztori mennyire volt precíz és így tovább. Na szóval kezdjük a végéről, történet, húh, az előbb is említettem, nálam súrolja azt a bizonyos ultragáz fogalmát. Bármennyire nem akarom végig kell futnom, hogy milyen jelenetek zajlottak a film lepergése alatt. Kezdődött a szokásos szituval, melyik utón menjek tovább, és akkor az út még nem is létezik, aztán jön ez a túlélőshow, ami hát megint csak követi a hagyományokat, lásd: maradj a pároddal. Ezek után potyognak az emberek, és jöhetne Máté Kriszta híres mondata: „TE vagy a leggyengébb láncszem”. Azonban itt Kriszta helyett nem éppen bizar kinézetű emberkék futkosnak az erdőben és környékén, akik éppen ember húsra vágynak. Ezután mindenki szalad amerre lát, már csak az előbbi kijelentést megfontolva próbál mindenki elmenekülni. Már persze akinek sikerül, bár ezt is sejtheted, hogy ki lesz végén a legerősebb láncszem. Aztán persze jönnek a jobbnál-jobb jelenetek: mint pl.: telefont keresünk és épp abba a faházba, megyünk, ahol élik életüket az eldeformált embereink, szóval csak telefonálni akartak, aha. Na persze. De tovább nem mondom, inkább szereplők: A sztori mellett nem lehet őket szép szóval illetni, az ember már megszokja, hogy ezekbe a múvikba, valahogy mindig új arcokat lát, csak ezzel az a baj, hogy ilyen filmekkel nem biztos, hogy hawaii, tengerpart, na meg Fanta lesz a jutalma az éppen újonnan felfedezett sztárcsemeténknek. És most se váltották meg a világot. Aztán nézzük a műfajkérdést: horror, hát mostanában elég sok filmet láttam, amihez ez volt odaírva, de köze nem volt hozzá. Ez azonban valami olyasmi volt. Láttunk itt szívet, vesét, levágott fejet…Jó étvágyat! Szóval mindent ami szem szájnak ingere. Úgyhogy igazából ebbe lehet talán a legkevésbé bele kötni. És akkor azt hiszem erről ennyi elég is volt! A Sziklák szeme hasonlat nagyon tetszik nekem. Bár az ennél jobb vagy rosszabb kategóriát eldöntő kérdések megvitatása nem az én feladatom, én csak annyit fűzök hozzá: hogy egy mindegy. Torz lények, jönnek, ölnek, aztán a szokásos. Na de, a tényeket ott olvashattad soraimban, ezért még egyszer nem írnám le, egyszer megnézheted, ha szereted a horror műfaját, de többször inkább ne állj neki. Szerintem. Még ha nem is halálos volt, de jó nagy kitérőt tettem, hogy megnéztem ezt a többi várakozó film előtt. És hiába a brutális, horroros jelenetek tömkelege, akkor se tudok elsiklani a lényeg felett, hogy az alapsztori semmit nem ért, ezért:

4/10

.::Felirat::.

.::Trailer::.

.::Bővebb infó::.

Címkék: 4 wrong turn 2 halálos kitérő 2

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr31223002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jamesb · http://filmhirek.wordpress.com 2007.11.09. 20:46:31

Na akkor már ezt sem fogom megnézni... :) Az első része milyen, az is szar?

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2007.11.09. 22:30:26

Sajnálom, hogy elvettem a kedved ettől a filmtől:)Az első az semmiben sem volt jobb ennél, kevesebb véres jelenettel, de uanúgy erdőben történik a szokásos sztori. Szal sztem az is kihagyható. De persze ez csak egy vélemény:)

valaki · http://www.fafaaAFD.HU 2008.01.13. 17:14:35

Hát szerintem emg nem kéne elvenni senkitől sem a kedvet!:@:@
szerintem az 1. nem olyan jó, de a 2 fasza.
És ha valaki csak 2 .-at nézi, és az 1.-t nem , akkor nem fogja annyira érten... persze akkor is érti, de úgy nem az igazi.
DE PERSZE EZ CSAK EGY VÉLEMÉNY! :@:@

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2008.01.13. 17:46:52

Köszönöm szépen a hszedet és véleményedet:)
tudom, h sokaknak bejön, és örülük neki, hogyha szembeszállnak azzal amit én írok:)hiszen ez is csak egy vélemény....:)

NeTomKi 2008.03.02. 15:22:11

Hat sztem mostanaban 1 jo horrort nem lehet latni sablon az egesz ebben igazad van van valaki akki gyilkol es meg az aldozatok.Mondjuk meg a viasztestek bejott valamennyire de az is kiszamithato.
Miert nem csinalnak 1 olyan horrort amely nem kiszamithato.
Ha van mondjatok nem baj ha oskovulet.

Molotov 2008.09.01. 18:33:17

Mégis mi nem tetszett benne..? Csak kiváncsiságból..milyen neked a jó horrorfilm??

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2008.09.02. 13:18:14

ha a kritikát olvastad akkor sztem kiderül...bár csak ismételni tudom azt, amit itt is leírtak néhányan...kiszámítható, a forgatókönyv gyenge, a színészi játék kevés...de jó régen láttam, nem is emlékszem rá, sokat elmond ez...úgy gondolom..
és hogy mi a jó? vannak jó horrorfilmek, csak mostanság már vhogy ezek nem az igaziak...de az El Orfanato, a Rec, vagy az Alone kellően jó, Shutter(eredeti),Fűrész I, Magasfeszültség, Texasi Láncfűrész, Halloween, Ragyogás meg hát ja stb... sztem azért van különbség..
süti beállítások módosítása