Interview, Surf's up, Férj és férj, Faterok motoron, Kickin it old skool, Transformers, The Simpsons Movie

inmfc - 2007.09.22. - 5 komment

Interview

I

nterjú – ez a cím, csak segítek a magyar szinkroncím fordítóknak, hátha hirtelen valami mást szeretnének címként megadni. Hogy ne csak a címmel foglalkozzunk, térjünk rá a filmre: Először is nem tudta mire számítsak, csak azt láttam, hogy Steve Buscemi, ő tőle már láttam pár elég jó filmet, és be kell valljam, hogy ez ösztökélt arra, hogy ezt is megnézzem. És most így utólag, nem döntöttem rosszul. Azt azért tudni kell, hogy Buscemi a film szereplője, és a film directora is egyben.

A sztori: Van egy újságírónk, nevezetesen Buscemi, aki hát már csak olyan „ügyeket kap”, amik nem valami nagy fogásoknak nevezhetők. De hát nincs mit tenni, ezt is el kell végezni. Az alany nem más, mint egy színésznő, aki hát egy elkényeztetett, drogos, és folytathatnám a sort interjúalany. Az interjú lezajlik, majd elég rideg  és feszült légkörben hagyják ott az interjú helyszínét szereplőink( Buscemi nagyon jót alakított itt, meglátásom szerint), aztán a sors újra összehozza őket az ajtó kilépése után. Ezután pedig az interjúalany lakásában folytatódik tovább, a kérdezz-felelek meg mi egymás. Kedvcsinálónak ez bőven elég volt.

Negatívum: most itt ennél a résznél elég sok mindent meg lehet említeni, ami azonban a másik oldalról nézve jó. Elég érdekes helyzet ez itt. Mert valakit az zavar, hogy csak két szereplőt lát futkározni a képernyőn, de valakit nem. Ha már itt tartunk, akkor olvastam, hogy egyesek szapulják a film végét, én azért ezzel teljes mértékben nem értek egyet, igaz a vége tényleg elég gyorsra sikeredett, talán még lehetet, volna húzni, de persze nem én voltam a director!

Értékelés: negatív komment hiányában, most akkor össze kéne szednem pár pozitív dolgot a filmmel kapcsolatban. Nézzük: az alapsztori: jó. ( Buscemi ezt jól kitalálta). Szereplők és karakterek: Buscemi, azt hiszem odateszi magát, majdnem, hogy lenyűgözött színészi játéka, bár meg kell vallani, hogy társa Siena Miller, akiről eddig kevés szó esett, nagyon jól megállta helyét Steve oldalán, jól eljátszotta a szexi sztár szerepét. Mellesleg szépségben túltesz rajta J. A film előrehaladtával az ember egyszerűen nem unja magát és azt várja, vajon mi a válasz arra a számtalan kérdésre. És akkor elkezdődik a nép beetetése – hogy finoman fogalmazzak, de ez engem nem zavar, mert szeretem ezeket a „csavaros” történéseket. Az biztos, ha egyszer időm engedi, akkor újra visszanézem Steve és Siena kitűnő párbeszédes, interjús alakítását.

9/10

Felirat

Trailer

Bővebb infó

Képek a filmből: 1 2 3 4 5

________________________________________________________________

Surf's up

 

P

ingvinek, akik szörfölnek – nah mondom , ezt megskubizom. Már csak azért is, mert animációs mese, én meg nagyon bírom ezeket. Mit tehetem mást, megnéztem. Hát, hát, egy kicsit szomorú vagyok, mert nem volt valami nagy szám. Jobbra számítottam, nem is kicsit, nagyon.

A sztori: van egy kis pingvinünk, akinek az álma az, hogy olyan legyen, mint Zé, aki úgy tudott szörfölni pingvin létére, mint senki más. Szóval pingvinünk elhatározza, hogy mindenképp elindul egy versenyen és megméretteti magát a nagyokkal. Ez a számítása be is jön, szerencséjére el is viszik az éppen soron lévő híres versenyre. De aztán összeakaszkodik a nagy Zé-t legyőző szörfkirállyal, és a megmérettetés során pedig főhősünk 3 napon túl gyógyuló sérüléseket szenved. Innen nem mondom, mert még lelövöm azt a nagy poént.

Negatívum: így elsőre csak, csak a kiszámíthatóság jut eszembe, majd biztos vagy benne mi történik a következő képsorban, de a legelején majdnem abban is biztos vagy már, hogy mi lesz a vége. Talán ez a legnagyobb baj.

Értékelés: maga a film kezdése nagyon bíztatónak tűnik, ez a „készítsünk filmet főhősünk életéből” – című rész tényleg nagyon imponálóan hat az emberre, de akkor ezt miért kell elrontani azzal a szokásos történéssel. Nagyon bosszantó. Amint írtam már, a film felétől kezdve már mindent tudsz, és egyszerűen nem ér semmi meglepetés. A bevett forgatókönyv zajlik le: a kis szerencsétlen pingvinünkből a film végére hős lesz, valahogyan ez a sztori valahonnan, mintha ismerős lenne. Sajnálom, hogy ennyire lehúztam a filmet, de hát a dolgokon nincs mit szépíteni, bár az is lehet, hogy csak kinőttem már ezekből a fajta mesékből J.

4/10

Felirat

Trailer

Bővebb infó

Képek a filmből: 1 2 3 4 5

________________________________________________________________

Férj és Férj

 

K

ész – ennyit tudok mondani. Te ez tényleg az. Ja és még valami: vétek lenne ezt kihagynod. Mást nem is kell tenned, mint megnézed a trailert, megnézed a Bővebb infót, és máris úgy fogod érezni, hogy ezt a filmet neked teremtették. De most komolyan, ez a film jó volt és pont. Nézzük, hogy miért is dicsérem annyira ezt a múvit.

A sztori: tűzoltó főhőseink nagyon jó barátok, és még az életüket is kockára teszik, ha a másikról van szó. Ez így is van, hisz az egyik megmenti a másik életét, mire jön a közhelyes szöveg, hogy : „ Bármit kérhetsz tőlem”. Na igen, én inkább ilyet mostantól fogva nem is mondok. Miért is? Mert barátunk persze, hogy kihasználja ezt a lehetőséget, és nem mást kér tőle, minthogy házasodjanak össze. Két meleg tűzoltó. /Ezen nem lepődtem meg, mert már a Téglában is azt hajtogatták, hogy a Tűzoltók bu..k, na igen/ Azt, hogy miért is kell ezt a kényes szitut elkövetni, az majd csak derüljön ki akkor, amikor a filmet nézed. Persze ezután mint mindig jön egy galiba, jelen esetben egy valaki, aki miatt még tovább kell és még jobban kell megjátszania magát a párnak. Nem semmi helyzet, aztán lesz itt mellfogás, szó szerint értsd, lesz szappanos helyzet ( aki látta az érti), meg még jó egymás történés.

Negatívum: azt gondoltam, most nem írok ilyet, de hát azt nem tehetem meg. Nem lenne jó, ha becsapnám az olvasókat. A negatív élmény, az a film vége, ha jobban akarok fogalmazni, akkor a bírósági tárgyalás fejezet és ezt körülvevő hercehurca, ez egy picit gyengébbre sikeredett a film többi részéhez képest. De ezenkívül más nem jut eszembe.

Értékelés:  JÓ  - Csak így röviden, velősen, és tömören. A sztori, na az odatesz a rendszernek. Nagyon jól indul, mi több szenzációsan, lesz értelme a filmnek, úgy érzed, és lett is. Mégpedig: A film egy társadalmi „réteget” mutat be, jelen esetünkben főhőseink szemszögéből, akik egyszerűen csak belecsöppennek ebbe a rétegbe, világba. És azt veszik (veszed) észre, hogy a házasságuk után már nem akarják úgy elfogadni őket, minthogy azt korábban megtették a házasság előtt. Röviden ennyi volt a kis kitérőm. Visszatérve a filmre: nagyon jól viszik a vászonra ezt a mindannyiunkat érintő sztorit. És még mielőtt valaki azt hinné, hogy nagyon komoly a film, akkor az téved, mert ha Adam Sandler-ről van szó akkor nem nagyon beszélhetünk bús, világmegváltós filmekről (kivétel a Reign over me) és ez esetben is jól eljátssza szerepét, amelyet nagyon is megspékeltek a szokásos humor-bombákkal. Jól tették. Ezek a viccek, amelyeket már majdnem mindenki ismer, (sokan ezt vélik túl réginek) még jobb hangulatúvá teszik a filmet. És zárásképpen majdnem szó és kép nélkül hagytam Jessica Biel-t, ezért még fogok kapni, azért valamit ő is beletesz a filmbe, igaz én a szépségére gondoltam, de egye fene, nem ő vitte a prímet a filmben, ebben egyetértünk. Mindent átvesézve, azt kell mondjam, jó történet, jó szereplők, és majdnem minden klappolna, de akkor, ott a film vége…

9,5/10

Felirat

Trailer

Bővebb infó

Képek a filmből: 1 2 3 4

________________________________________________________________

Faterok motoron

 

Ú

jabb világmegváltó szinkroncím, nah igen, de ezt már megszokhattam volna. Az eredeti cím: Wild Hogs, azért ha jobban belegondolunk, akkor egy kicsit mást jelent, de ne ez legyen a legnagyobb bajunk. Mert ez csak egy a sok közül.

A sztori: a  főhőseink: apukák, akik néha mocira ülnek, és megmutatják magukat a városnak. De nekik ez nem elég, legbelül mindegyikükben ott él egy nagy kaland, a híressé válás gloriája, ezért elhatározzák, hogy motorra pattannak és neki vágnak a nagy világnak. Aztán útjaik során kisebb-nagyobb megállásra kényszerülnek, mindig van valami vagy valaki, aki miatt megállj –t kell parancsolni. És akkor egyszer csak elérkezünk a fő helyszínre, ahol persze megnyílik a Kánaán, létrejön a szerelem. Ez nem is gond, csak vannak, akiknek ez nem tetszik. Csak annyi a kérdés, hogy vajon, hogy fog végződni a faterok hősies csatája?

Negatívum:  most csak annyit, hogy nem volt nagy szám. Valahogy több kellett volna, egy picit más sztori, mert így nagyon úgynevezett „közhelyes” film lett belőle, amire kb. 1 hétig emlékszik az ember, azt utána semmi.

Értékelés: ezelőtti gondolatmenetemet már itt folytatnám, szóval az ember már nem emlékszik már rá, pedig lenne miért, mert nem kis színészek alkotják a szereplőgárdát, elég csak megemlíteni Martin Lawrence, John Travolta nevét megemlíteni (a másik kettő nevét is tudom, de inkább nem írom le), és ebből már lehetne következtetni egy jó filmre, és így utólag beismerem, hogy emiatt is néztem meg. Magával a sztorival még nagyon talán nem lenne baj, de semmi váratlan, semmi meglepő, mondhatom: semmi vicces, csak kevés – ezektől a színészektől nme zt vártam, azt hiszem ezt egyikük se fogja kitenni a polcra.

5/10

Felirat

Trailer

Bővebb infó

Képek a filmből: 1 2 3 4

______________________________________________________________

Kickin it old Skool

 

E

z egy olyan film lesz, amit úgy gondolom kevesen ismernek, nem is halottak róla, nem is tudták, hogy létezik. De én tudom, és ez a lényeg, ezután a filmfelkeltés után eldöntheted, hogy megnézed, vagy inkább nem is próbálkozol meg vele. Te tudod.

A sztori: Még a 80as években főhősünk a bandájával egy versenyen vesz részt, mégpedig egy tehetségkutatós táncos „vetélkedőn”, amelyen szokás szerint összekerülnek a legnagyobb ellenfeleikkel, ahol aztán mindent latba kell vetni a győzelemért, értem ez alatt a legújabb és legeltitkoltabb csodafegyvereket is. És főhősünk úgy érzi, hogy csapata bandájával nem éppen a dobogó legfelső fokán állnak a produkció bemutatása során, ezért úgy dönt bemutatja eddig eltitkolt „ugrását”. Bár ne tette volna, olyan szép ugrást produkál, hogy leesik a színpadról, meg se állt a nézőtérig, na meg a kómáig. Aztán ugrunk egyet az időben, 2006-ot írunk, főhősünk már 20 éves elmúlt és még mindig nyomja az ágyat, de egyszer csak felébred, és aztán jönnek a szokásos jelenetek: nem tudom hol vagyok, mi az a fene és így tovább…., de egyszer észreveszi a kihagyhatatlan lehetőséget és felkeresi haverjait, persze újra összeáll a banda, és fontos cél a régi barátnő visszaszerzése és a pénz elnyerése egyéb okok miatt. Ennyi.

Negatívum: kiszámíthatóság jellemzi a filmet, de talán ez nem is akkora baj, mert a legelején nem tudtad, hogy kómába kerül, de amikor felébred, akkor már majdnem tudod, hogy mi lesz a film vége, hogy kinél köt ki a szép leányzó, és hogy ki nyeri a versenyt.

Értékelés: mindig erre a kiszámíthatóságra fogok mindent, de aki már sok filmet megnézett, az tudja mi fog történni, hiába kapcsol ki a film alatt, a végén azt mondja: tudtam, „hogy ez lesz”. És az is lett. Magával a sztorival nincs semmi probléma, rég láttam már ilyen előreutazós, 80’s „filinges” filmet, meg azért voltak benne apró trükkök, megoldások, mint pl Kitt megérkezése, de nem akarok többet elmondani. De annyit le lehet szögezni, hogy nem lehet elaludni rajta. A másik szemszögből nézve azért jó is volt, mert egy pár mosolyogtató jelenetet igenis fel lehetet fedezni benne, valamint a színészek nagyon jól oldották meg a feladataikat. Pl. főhősünk  annyira, jól játszotta a szerencsétlent, hogy az már nekem fájt. Így hogy a végére értem, láthatod, hogy a nem is rossz, és nem is jó kategóriába sorolnám a filmet. De egyszer igenis megnézhető alkotás.

5/10

Felirat

Tariler

Bővebb infó

Képek a filmből: 1 2 3

_______________________________________________________________

Transformers

 

A

nyár filmjének lett beharangozva, majd az összes újság, a média foglalkozott vele. És még a csapból is ez folyt. Nem kötekedésnek szántam e soromat, csak utalnék arra, hogy valaki ezt is megteheti, hogy milliókat tud még magára a promócióra is költeni, nemhogy a filmre. És nem biztos az a jó film, amit agyonreklámoznak, mert pl itt az ellentét: Interview: sehol nem hallottál róla, összesen 2 ember szerepel a filmben és mégis, majd meglátod, hogy az több pontszámot kap, mint a mostani filmfelkeltőm.

A sztori: Az álcák és autórobotok küzdelme a Földre érkezik. Főhősünk új autót vásárol és amikor megtalálja az éppen hozzáillőt, akkor még nem is sejti hogy mibe keveredett bele. Na de van autónk, akkor ebből adódóan, egyenes arányosságban kell egy szép nő is, mert így szép az élet. És aki keres, az talál, és főhősünknek megadatott az a páratlan lehetőség, hogy egy nagyon szép hölgyeményt sikerül becsalogatnia autójába. És ezután kezdődnek el az érdekes dolgok, na persze nem arra gondoltam, hanem, hogy Autónk egy nem akármilyen hétköznapi autó, átváltozásra is képes, valamint felállva két lábon, elnézést, keréken, üzen társainak, hogy ugorgyanak már le ők is a Földre. Nah, de a viccet most mellőzük, hiszen meg kell szerezni a kockát, amely  roppant fontos, mint az Autobotoknak, mint az Álcáknak, és azért is választják következő találkozójuknak a Földet, mert éppen itt található az a bizonyos dolog amit keresnek. Csak hát itt ugye emberek is élnek. És elkezdődik a harc, ki tudja előbb megszerezni a kockát, amellyel befejeződne az évek óta tartó háborúskodás.

Negatívum: ide vehetem pl. azt, hogy tudtad ki fog nyerni a mindent eldöntő végső csatában, mert ugye a szokásos jó és a rossz küzdelmét láthattuk a vásznon, és nagyon ritka esetben szokott az megtörténi, hogy rossz legyőzi a jót. Mást most így nem tudok megemlíteni, a vége talán jobb és izgalmasabb is lehetett volna, talán több halottal, vagy a főhős halálával jobban ütős lett volna a film. De hát mindegy.

Értékelés: nagy negatívumot nem tudtam említeni, de most térjünk is el egy picit ettől a jellemzéstől, és  nézzük meg a témát egy más szemszögből tekintve: ez az alakváltoztatás téma nem mai szülemény, ez már régi dolog, valaki ezen nőtt fel, valaki ilyen újságot olvasott, de volt olyan, aki ilyen játékkal játszott. És ha ehhez még azt is hozzáveszem, hogy directorunk is nagy fanja a témának, akkor mindent összevetve kijelenthető, hogy elsősorban nekik készült a film ( sokan emiatt bírálják a filmet) De akkor is sokan szeretik és nekik kétség kívül nagyon tetszett, - és most siklanék vissza az igazi értékeléshez- akkor az már nem semmi lehet, hogyha valaki nem fan és még úgy is bejött neki. Én úgy igazán a kettő között állok. Maga a sztori elsőhallásra nekem ígéretesnek tűnt, mert én nem vagyok fan, szóval mindenképp érdekelt. És így az "őszintét megmondva" azért jó volt. A színészek is jól lettek kiválasztva, csak ezzel az volt a baj, hogy minden a technikára, jelen eseben, a "gépezetekre"  lett kihegyezve, így az én szememben egy picit eltörpül a színészi játék megítélése. De igaz ami igaz, pár év múlva is emlékezni fogok erre a jelenetre(képkockára), mert ezt nagyon eltalálták!  Az már biztos, hogy nemsokára folytatódik a story, ki tudja akkor milyen színészekkel, és milyen végkifejlettel. De azért visszatérve jó volt ez, csak tényleg a fanoknak, akik megőrülnek ezért, persze az „egyszerű” nem fanoknak is kötelező darab megnézni a múvit.

7/10

Felirat

Trailer

Bővebb infó

Képek a filmből: 1 2 3 4 5 6

____________________________________________________________

The Simpsons Movie

 

S

impsonék, ez a szó, ez a család nem sokat mond nekem, valahogy s valamiért ez kimaradt az életemből. Az biztos, hogy a filmet végignézve utólag már azt gondoltam, inkább bele kellett volna néznem pár sorozat részbe. De hát egye fene, a tény az, hogy nagy sikereket ért el a múvi, és már most tervezik a folytatást. Mindenképp jó hallani, hogy van olyan film, amelyik nem kukára van ítélve, hanem igenis már a jövőn gondolkodnak. Majd meglátjuk, mi sül ki abból.

A sztori: Simpsonék nyugodtan élik életüket, míg nem egyszer egy mise alkalmával az öreg Simpson a ki tudja miért, de megjósolja azt, hogy mi lesz a várossal az elkövetkezendő időkben. Senki nem hisz neki, csak Simpson anyuka kezd el jobban belegondolni az elmondottakba, és igazát még Simpsonunk malaca is megerősíti. Majd bekövetkezik a katasztrófa, amire úgy igazán senki sem várt, és egy hatalmas kúppal zárják el a világtól Simpsonék városát. ( egy környezeti katasztrófa sújtotta övezet lesznek, miután valaki(?) csúnya dolgokat öntött a folyóba. Ezután persze elkezdődik a találgatás, s miután kiderül a bűnös neve (Simpsonunk)és holléte, egyből menekülés a városból, majd persze a visszatérés és hősies helytállás a város érdekében.

Negatívum: Amint írtam nem volt szerves része életemnek a sárga emberek története, így lehet, hogy most sok olyan dolgot fogok említeni, amit más Simpson sorozatnéző megszokottnak talál. Kezdjük a sztorival, hát ez a környezeti katasztrófa meg mi egymás, jól van ez, csak hát valahogyan nem találja az ember az egyensúlyt, hogy akkor most: komoly témáról van szó- vagy csak egy hülyülést lát az ember a vásznon ?

A második az üvegfalon átjutás, az kicsit érdekes volt, hogy szépen fogalmazzak.

Majd a harmadik a befejezés: a jól megszokott végjátékot láthattuk, egy kis üvegfalon történő bicajkázással, nah ez már tényleg sok volt nekem, sajnálom.

Értékelés: mostanában ide írom a pozitív élményeimet, hát itt meg lehet említeni a humort, mert azért voltak jó jelenetek, ahogy kezdődött, azt hittem a film végén már majd röhögő görcsöt kapok. De nem így lett, mert ezzel a komoly környezetvédelemmel az ember kedvét picit lehúzták, nekem. Többet nem is írnék, ez van, jó volt, az biztos, hogy ha megjelenik a 2. rész, arra is bepályázok. De így utolsó mondatként, be kell ismerni jó húzás volt a sárga emberek vászonra „dobása”, mert nagyközönségre lelt. Csak így tovább. -furcsa ezt mondani, pedig nem is vagyok fan.

6/10

Felirat

Trailer

Bővebb infó

Képek a filmből: 1 2 3 4 5

Címkék: 5 4 6 interview 7 9 wild 9.5 chuck and larry kickin it old skool surfs up the simpson movie transfomers hogs

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr52173127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

· http://filmkeltes.blog.hu/ 2008.03.15. 20:25:43

Surf's up: Mivel ez egy animációs MESE, ami főleg a gyerekeket és az alsóbb korosztályt célozza, ezért borítékolható a heppiend, és ami azzal jár. :)
Egyébként nekem tetszett, ötletes, poénos. 7/10

· http://filmkeltes.blog.hu/ 2008.03.15. 20:29:49

Simpsons: Valószínűleg azért húztad le, ennyire, mert nem nézed/láttad még a sorozatot. Amiken fennakadtál, azok simán beleférnek Simpsonék életébe és világába.
Szuper. 9/10

· http://filmkeltes.blog.hu/ 2008.03.15. 20:35:50

Transformers: Túlpromózott CGI böszmülés! Körülbelül ennyi, de abból a legjobb! :)
Forgatókönyv nem túl jó, sőt gyér. A technikai megvalósítás, valamint a vágások szépek és jók. A színész játék elmegy.
Nekem az jött be a legjobban, hogy nem véresen komolyan fogták fel a témát, nagyon jó a film humora.
7/10

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2008.03.15. 20:38:55

simpsons: igazad van:) nem naon nézem a sárga emberkék sorozatát, de még így is bejött, azért nem annyira...
más: érdekes visszaolvasni anno milyen kritikálat írtam:)

Al Powell őrmester 2008.07.31. 00:34:08

A Transformers-re én speciál megadom a 10 pontot. Nekem minden szempontból bejött és nem volt agyonreklámozva. Ez a téma a gyengém, szóval logikus, hogy megadom rá a 10 pontot, de ha nagyon jószívű akarok lenni, akkor még a 11.et is megadom :) Minden filmben lehet hibát találni, ha akarunk. Én ebben speciál egyet sem találtam. 5/5 és 10/10 az értékelésem
süti beállítások módosítása