The Bank Job

inmfc - 2008.06.22. - Szólj hozzá!

Felirat Trailer Bővebb infó

Ki emlékezne már arra, hogy 1971-ben, valakik kiraboltak egy bankot. Talán senki. De miután ez az egyszerűnek tűnő rablás, kifosztás nem várt mederbe terelődött, és sokak bánatára a pénz mellett más adatok, információk is kiszivárogtak, már korántsem ez lett a legegyszerűbb és legkönnyebb bankrablás amiről tud vagy amire ne emlékezne a világ (mégis). De hát miről is beszélek, nem árulok zsákba macskát.
 
---
 
A történet tehát erről a hírhedt, és méltán híres 1971-es londoni Lloyds bankrablásról szól. Ami miatt mindenkinek fájt a feje. De miért is? Azt már nem áruljuk el, arra ott van a feszített, és pörgő(s) tempójú másfél óra játékidő, amely egy percre sem hagy nyugodni, hiszen egy félrenézés, és egy pislogás, ásítás is vétek lehet a sztori megértése szempontjából. Mert itt mindenkire figyelni kell, itt képkockáról-képkockára derülnek ki a legújabb és legszaftosabb fejlemények a bank tartalmát illetően.
Ahogy az tehát leszűrhető volt, igaz történetre épülő sztorink leginkább a krimi műfaját idézi fel bennünk és mutatja meg nekünk. Végre nem amerikásan tálalva, hanem jó kis angliai hangulattal megfűszerezve, - amelyről úgy gondolom - , amit az emberek is vártak már a sok amerikás ocean’s-os trilógia mellett például.
Egy elég jól szereplő színészgárdával, és egy elég jól összerakott rendezéssel, fényképezéssel, meg befejezéssel, így talán nincs is miért szomorkodnunk, vagy ítélkeznünk a film felett, hiszen Jason Statham végre visszatér kedvenc álarcába és ruhájába, a piti kis bűnöző világába, amelyből már láthattunk részleteket Az olasz melóban is például.
És ha tényleg felemlítettük Jason nevét, akkor már fontos megjegyezni, hogy mindenki jól teljesített a maga szintjén, és ahogy azt talán nem is vártuk volna, de leginkább Jason tudott kiemelkedni a mutatott teljesítmények függvényében. Szó se róla, kezdjük bírni a fazont, csak nem kéne mindenféle darabhoz adni a nevét, mert nincs sok arca, de ez a bűnözős vonulat illik rá talán a legjobban, hozzá teszem szerintem.
 
---
 
Izgalmával, 70’ évek Angliájával, jó zenével, Jason Stathamével és feszített temopójával a Bank Job kiérdemelte azt a megtiszteltetést az FFK-tól, hogy még 9 pontot sem sajnálunk rá jelen esetben. Ez egyszer. Aztán majd persze már másodszori nézésre lehet ez kétszámjegyű is, ki tudja?
 

Címkék: 9 the bank job bank meló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr1533757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása