Two for the money

inmfc - 2007.10.09. - Szólj hozzá!

Pénz beszél

F

 ogadjunk, hogy ez egy jó film vagy inkább az amerikai foci meccsekre „hazardírozzunk”?! Magyarul egy kis sportfogadás, amely sok ember szenvedélye, és ezt használják ki az egyes sportfogadó „irodák”. – erről szól ez a film, és már a leírás, a film témája nagyon kecsegtetően hangzott, úgyhogy én a filmre fogadtam, azt megtudod, hogy buktam e vele valamit?

A sztori: híres játékosunk, ahogy az lenni szokott olyan sérülést szenved, hogy derékba töri szenzációs pályafutását, de hát az élet az már csak ilyen. Ami ezt szokta követni, az a hihetetlen gyógyulás, majd egy kiscsapatnál elvállalt munka után egy szoros döntőben megnyerni a bajnoki címet. De itt nem ez történik, hanem sérült játékosunknak a sportfogadás lesz a szenvedélye, és ezt olyan jól „űzi”, hogy felfigyelnek rá és elkerül egy nagyon híres sportfogadó társasághoz. Kezdetben minden fantasztikusan működik, majd minden meccset hoz az iroda, és ezzel eszméletlen pénzmennyiséget kaszálnak, De minden jónak véget ér egyszer, és ez itt is bekövetkezik. És főhősünk nem találja önmagát, mert ő is olyan lett, amilyennek kell lennie ebben a világban, valamint a nyerőszériája is cserbenhagyja. Hát fogadjunk, hogy nem találod ki, mi lesz a vége?!

Negatívum: Elsősorban a kiszámíthatóság kérdése az, amit igazán felróhatnék, mert ha még a legelején azt hitted, hogy főhősünk felépül és ezután csodálatos karriert fut be, akkor tévedtél, de ami ezután történik az egy megszokott forgatókönyvből lett kiírva. Hiszen a sok nyereséges időszak után eleve úgy érzi a néző, hogy valamikor el kell következnie a rossz szériának is, és hát mit tesz Isten, eltaláltad, valamint a vége is kiszámítható, egyfajta happy end zárásként fejeződik be a történet.

Értékelés: Először szeretném leszögezni igaz történet, de hát ez is mutatja, hogy egyszer fent, egyszer lent. Az élet a legnagyobb a játék. És ezt ebben a filmben is láthattuk. Ezért mondom azt, a sztori, nem volt nagy szám, de annak jó volt, hogy bepillantást nyerhetünk a szerencsejátékosok és az ebből meggazdagodó vagy befuccsoló sportfogadók világába. Maguk a szereplők, hát igen Al Pacino, ő tőle már megszoktuk, hogy jót alakít, néha még ezt is felülmúlta, hihetetlen egy pali. Aztán főhősünk, akinek nevét még most sem tudom helyesen leírni, nem is próbálkozom, na szóval ő se rossz, igaz nekem annyira nem jött be a játéka, ahogyan azt már korábban mondtam, a magyar hangja azonban valami iszonyat nagy, és ezért jó nézni az ő játékát szinkronosan. Persze jó kis film volt, nekem bejött a kiszámíthatóság ellenére, az a túlzott izgalom, feszültség, idegesség annyira nem jött át a képernyőn, de hát ez van.

7/10

Felirat

Trailer

Bővebb infó

Képek a filmből: 1 2 3 4 5

Címkék: 7 two for the money pénz beszél

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr16191247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása