Fast Track: No limits (2008)

inmfc - 2009.10.05. - 1 komment

Na kérem, Németországot is elérte - persze jó pár éves komoly csúszással - az illegális autóversenyek és felspécizett járgányok világa. Mondom én, picit elkéstek vele, de nagyon úgy néz ki, eddig ültek a babérokon, mert feltérképeztek, megfigyeltek, lehetett is mit éppenséggel, ugye. Aztán most eljött az idő, s az eddigi felhozatalból egy brain storming során és után összedobtak egy nem túl acélos szkriptet inkább b szinten. Pedig, komolyan, mindenből tettek a közösbe, ami már totál megszokott, sablonkocka és szöveg lehet: jó csajokból, szép verdákból, zsaru szálból, rossz arcokból meg hasonlókból egy raklapnyira valót... viszont így is némileg meghazudtolták önmagukat, a precizitást valahol otthon felejtették a vágóasztalon, s jött össze ez a gyenge eresztés. Nesze neked gyorsaság, meg határ csillagos ég jelzőkkel - azt mondom.

 
Ha a városban kialszanak a fények, s már a zsernyákok se mernek kimenni a sztritre, akkor indul be csak igazán az élet Németországban. Persze zajlik az napközben is, eldugott helyeken, utcákon, ipartelepeken, ahol a madár sem jár jóformán. Itt a forródrót nem ismeretlen fogalom, hisz ha bejön valami gebasz, akkor mindenki egy szempillantás alatt elhúz onnan, mintha ott se lett volna azelőtt. De, mint mondtam, nem kell félni, csak egyszerűen élvezni a látottakat, vagy mélyen a zsebbe nyúlva fogadni a legjobbakra, a végső befutóra. A képlet adott: elindul x nem akármilyen spéci dolgokkal felvértezett autó az a pontból, s aki előbb érkezik a b pontba, az nyer. Közben persze, aki rafinált, s talál magának egy rövidebb utat, az könnyen elől találhatja magát, s akkor az aljas húzásokról még nem is beszéltem. Ezt ad össze!
 
A történet amúgy pár fiatalról szól. Egy zsaruról, aki titokban űzi a mesterséget [a versenyzést], az ő csajáról, aki autókat bütyköl az erősen eladósodott műhelyében, egy pizza futárról, akinek persze a versenyzés az álma, miközben mindenhonnan elkésik, na meg egy szőke nőszemélyről, aki picit véletlenül kerül ebbe a körbe, de aztán már nem tud elszakadni tőle, beszippantja őt is ez a világ, a gyorsaság, az autók meg minden. Nem nehéz ezek alapján kitalálni a sztorit, ami annyira egyszerű (vagy bonyolult) mint az 1x1. A zsaru segít a csajának versenyzéssel megmenteni a műhelyét, mialatt a pizza futár is elkezd autókázni, csak éppen nem a saját járgányával, amit még össze is tör. Aztán jönnek a rosszarcok és kábé ennyi karakterben leírható a Fast Track.
 
Szépen összelopkodták innen-onnan a németek ezt a mozit, ami már csak azért se akart normálisan működni. Mutatóba azért betettek pár szép autót, meg egy-két versenyt, inkább csak pillanatképeket, hogy mégis valamennyire illeszkedjen ez az alapszituhoz, a témához. A nők esetében egy fokkal jobb volt a felhozatal, de mindhiába, mert a hangulatot nagyítóval kellett keresni, miközben a b szint néha már átcsapott zs-be szemmel láthatóan. A színészek sem tehettek sokat, ennél többet a nemes cél érdekében, ennyire futotta a tisztelet körökből, na. Az egész probléma forrása amúgy a forgatókönyvből ered, de kiterjed az még a rendezésre is. Ami leginkább csípte a szemem a jó muzsikák teljes hiánya, érthetetlen, hogy pont egy ilyen moziba az autók, a nők mellé miért nem sorakozott fel valami piciny hangulatot is adva a langyos szárnypróbálgatásos vállalkozásnak.
 
Kábé két pont, meg a jó szívem. Egyszer megvolt és kész, de inkább nem ajánlom senkinek, legfőképp annak nem, aki még komolyan is akarja venni majd fan jelszóval. Amit még nem igen tudtam hova tenni magamban, az a majd három perces előzetes, ami egyszerűen indokolatlanul vágtak össze bután, s ilyen hosszra. Érthetetlen már ez is, hiszen aki azt látta, annak teljesen felesleges már megnéznie a filmet, mert annál többet azt se nyújt igazán, csak rétestészta jelleggel elhúztak valami történetféleséget. Tessék elkerülni - azt mondom, a szívem pedig közben darabokra törik, hullik szét, mert rég volt már a témában valami értékelhető is, s erre jönnek be a képbe ilyenek. Tényleg no limits!

Címkék: 2 fast track no limits

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr881431187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.10.06. 14:07:01

10 másodperc alatt látszott, hogy nem lesz jó, 15 perc múlva kikapcsoltam.
süti beállítások módosítása