Awake

inmfc - 2008.02.28. - 2 komment

Awake

 

/2007/

Felirat Trailer Bővebb infó

Intro

 

Egy 2007-es thrillerről lenne szó, amelynek trailerét szemügyre véve azt konstatálhatta a nagyérdemű, hogy nem ígérkezik egy rossz darabnak, Jessica Alba –val meg Hayden Christensen –nel. Azonban minden a feje tetejére állt, amikor egyre másra érkeztek az aggasztó hírek kintről. Lásd harmatgyenge szereplés a kasszáknál, amelynek eredménye buktaként fejezhető ki, csúnya szóval. És akkor még az Arany-Málna legjobb páros és színésznő kategóriában is jelölték, ami teljesen elbizonytalanította a nézőt, a kritikust, és a Jessica Alba fant.

 

A sztori

   

Clay hírhedt jófiú, akit mindenki ismer, és akit mindenki elismer. Azonban szívműtétet kell végrehajtani "rajta", amiben teljesen támogatja barátnője, majd felesége Sam. Elkezdődik a műtét, de a férfi nem reagál az altatókra, amiknek hatása alatt elvileg eszméletlen állapotban kellene lennie, így végig ébren van a műtét során és át is éli annak minden egyes mozzanatát.

 

Értékelés 

A sztori kifejtés némileg itt jelen esetben becsapónak tűnik, hisz nem ilyen egyszerű a történet, ahogy azt vázoltam, mert újabb és újabb dolgok, és igazságok látnak napvilágot a műtéti beavatkozás során és közben, amelyek nem csak a mi, hanem a főhős nézőpontját és gondolkodását is befolyásolják, megváltoztatják..

A történet

A film kezdése elég gyengére sikeredik, majd fél óra telik el a párral, annak bemutatásával, problémájával, szóval egy képet kapunk róluk. Ám, mint később kiderült, ennek a résznek azért fontos szerepe van, ami csak a későbbiekben érthető meg. Szóval nem elaludni a legelején.

Majd a folytatásban már izgalmasabb részek, pillanatok következnek. Amelyen azért meg is lepődünk néha-néha, bár nem szabad elfelejteni, hogy korántsem volt ez olyan imponáló, mint ahogy azt korábban hittük. Gondolok itt az események szép, lassú mederben való csordogálására, látszik és érezzük, hogy nem siettünk sehova. Az igazán „izgalmas” részek csak a műtét során várhatóak, és vannak, de egyszerűen hiába kéne annyira megdöbbenünk a csavarokon, nem tudunk, és ezért a sztori is meg a szereplők is felelősek, meglátásom szerint. Mindent összevetve elég hullámzó fejezete volt ez a darabnak, voltak jó és voltak igen csak gyenge pillanatai, amelyekre nem igazán szeretnénk visszagondolni majd egyszer.

Aztán végkifejlet némileg helyrehozza a hibákat, és ezzel megmenti nálam a darabot a kudarctól.

Sajnálom, de ki kell mondanom, hogy rossz volt, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nem vártam sokat tőle, de még azt a keveset is alig kaptam meg a másfél óra megtekintése alatt. Ami talán pozitívumként megemlíthető az, hogy újdonság erejével hatott, amire már a trailer is felhívta a figyelmünket, és film legjobb pillanata közé tartozott a műtét (fűrészt meghazudtoló, na jó azért túlzok) lépéseinek bemutatása, de akkor itt említeném meg, hogy azért pár hiba is belecsúszott a számításba, előfordul.

Szereplők

Jessica Alba, akit ezért az alakításért jelöltek az Arany Málnán legrosszabb színésznő kategóriában, és kezünket a szívünkre a téve megállapíthatjuk, hogy nem szerepelt valami jól, vagy inkább leszerepelt. Na de ennyire nem vészes helyzet, csak a bökkenő az, hogy egyedüli pozitívuma a kisasszony játékának, az legfeljebb a vizuális megjelenése és élmény a nézők körében. És kifújt. Voltak olyan részek, amikor abban a szituációban sokkal több kellett volna, és mégis főhősnőnk ugyanúgy állt ott, mint ahogy azelőtt. Csalódás a játéka. De látványnak nem utolsó.

Hayden Christensen is elég „gyatra” produkcióval rukkolt itt elő. Valahogy nem tudta hozni a karakterét, és néhány esetben itt is elvártunk volna, sokkal több színészi játékot, amellyel talán feszültebbé tette volna a hangulatot, és fokozta volna azt amennyire csak kellett, volna. Különösen igaz a drámai részekre. De nem. És állítom, hogy ez még talán Alba kisasszony alakításánál is rosszabb volt.

Pozitívum

Jó alapsztori, befejezés, elvétve jó pillanatok, (JA gyönyörű)

Negatívum

A színészek játéka, no izgalom, hosszú bevezetés, kezdés

 

Outro

   

Lehúztam egy kicsit, nagyon. De hát ez nem jött be. Sajnos. Persze mindenki saját maga döntse el, hogy megéri e megnézni, és ne csak az én véleményemre alapozzon, és hivatkozzon majd, hanem üljön oda egyszer és nézze meg a saját két szép szemével, hogy miért is nyilatkoztam ily rosszakat erről a darabról, és utána lehet dicsérni vagy szidni. Azért egy négyest megérdemel, annak is az alsó határát, és akkor ebbe a pontszámba benne van JA szépsége…

 Pontszám

 


4/10

      

Címkék: 4 awake

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr90357755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.02.28. 10:11:35

Ilyen színészekkel nehéz jó filmet csinálni...

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2008.02.28. 10:21:15

hát lehet igazad van...de én mindig adok egy esélyt mindenkinek (bárkinek)...most ez nem jött össze, nekem..
süti beállítások módosítása