King of California

inmfc - 2008.01.21. - 2 komment

Kalifornia Királya

 

Felirat Trailer Bővebb infó

Intro

A plakátra pillantva már egy fél mosoly biztos, hogy elhagyja az ember orcáját, aztán az ismertetőt olvasva pedig már fel is csigázza a nézőt, amint azon gondolkodik, hogy Michael Douglas kincskeresősdit játszik, azaz Indy és Gates nyomdokaiba lépve próbálja felkutatni Kalifornia kincsét.

A sztori

Miranda, 16 éves, egyedül él, és tanulás helyett dolgozik, hogy eltartsa magát, hiszen apja az elmegyógyintézetbe kerül. Azonban eljön a nap, amikor kiengedik és onnan kezdve megváltozik minden. Mert hát kissé a hóbortos apukának van egy rögeszméje, speciel az, hogy a spanyoloktól Garces nevezetű atya valamikor Kalifornia „alatt” rejtette el a kincsét, amit hát ő neki kell megtalálnia, de ez egyedül nem megy, és ezért lányát is beszervezi a kincskeresésbe…

Értékelés

A történet

Mivel a téma felettébb érdekes, így nagy várakozással ülünk neki, amit a kezdésnek majdnem sikerül elrontania. Hiszen nekem ez a rész valamiért túl lassúnak, és körülményesnek hatott, aztán persze a későbbiekben már látható, hogy nem egy akciódús, kalandokkal teli filmről van szó.

De azért a film közepe már egy fokozattal feljebb kapcsol, és teljesen átadjuk magunkat a kincs utáni keresés élvezetének, és főhősünk játékának. Mert igazán az ő karaktere tette szerethetővé a múvit. Na de ebben a részben kezdenek összeállni a dolgok, és nem csak a titok megfejtése áll a középpontban, hanem rég látott apa és lány közötti kapcsolat bemutatásáról is képet kapunk. Mégpedig, hogy egy lány, hogyan tudja elviselni „gógyis” apja társaságát, akit csak egy dolog hajt, a remény, a soha fel nem adás, hogy megtalálja azt, ami miatt feláldozta fél életét.

Aztán a végjáték számomra kisebb-nagyobb meglepetésekkel tarkítva egy jó pontot megér. Hisz felmerül benned sokfajta verzió a befejezés kapcsán, de mégis mindenből kapunk egy kicsit, így nincs okunk panaszra. Mondhatni egy jó történetet lezáró „the end”-et láthattunk.

Amit még kiemelnék, hogy vígjátékról van szó, és azért a kezemet a szívemre téve állíthatom, hogy pár jó poén azért fennlelhető a darabban. Azaz mosolygásra is akad pár pillanat….

Szereplők

Michael Doulas-t már „régen” láttam szerepelni, de amit itt produkált az mindent megért számomra. Hihetetlenül jól hozta a bolond karakterét, aki nem tesz le tervéről. Szóval egy nagyon jó alakítást láthatunk tőle, és egy ilyen nem mindennapi szerepkörben is megállja a helyét.

A lány, Evan Rachel Wood is felnőtt a feladathoz, hisz egy nagyon korrekt színészi teljesítményt véltem felfedezni tőle, bár igaz, hogy Douglas mellett nem tudott nagyon kibontakozniJ

Pozitívum

Néhány jó poén, Michael Douglas játéka, a végkifejlet

Negatívum

Az egész film egy kicsit lassú mederben csordogál, talán túlságosan is, lehet, hogy én vártam több történést….

Outro

Tehát kincskeresés felsőfokon egy kissé beszámíthatatlan palival, meg a lányával. Akit érdekel már e miatt is az ne hagyja ki. Mert egy nézésre igenis ajánlatos darab. Legalább is én azt mondanám. Meg hát jó volt látni Douglast ilyen szakálas manuszként, aki Gatest, Indyt meghazudtolva jön rá a legkisebb, a legapróbb részletekre.

Pontszám

6/10

Címkék: 6 king of california kalifornia királya

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr70303952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Englishman 2008.01.23. 23:27:17

6/10 nálam is, könnyen felejthető. Veled ellentétben, engem nem győzött meg Michael Douglas erőltetett játéka. Plusz másik dolog, amit írsz, a soha fel nem adás meg ezek a túlidealizált dolgokkal kapcsolatban : nehogymár egy ilyen pali legyen a követendő, aki a diliházban kitalál valamit, függetlenül attól hogy igaza van-e vagy nem, de cserbenhagyta a lányát akinek dolgoznia kell 16 évesen. Miután kijön a vater, utána se nagyon viszi túlzásba a törődést. Na ennyit akartam csak :)

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2008.01.24. 11:56:52

thx a hszért.
a soha fel nem adás, hogy megtalálja a kincset, vakon hisz benne, hogy megleli, és végül még a kislány is mellészegődik, szóval nem kell komolyan venni:)
süti beállítások módosítása