Rescue Dawn

inmfc - 2007.11.24. - Szólj hozzá!

Rescue Dawn

M

iért is pont ezt? Hát mert szeretjük az ilyen háborús sztorikat, mert szeretjük nézni Bale barátunk játékát a képernyőn, mert jó benyomást keltett mind a borító, mind a trailer, mert csak jó dolgokat olvastam a filmmel kapcsolatban és mert nem utoljára jó pontokat is kapott. Ezután kérdezem miért ne?

A sztori: főhősünk aki a vietnami háborúban szolgál repülőbe ugorva végrehajtja élte nagy álmát. Azonban ez csak minimum egy percig tart, mert azonnal el is találják, így kijelenthető amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is ment az élmény varázsa. Na de ez még nem lenne olyan hú de nagy probléma, csak hát ő éppen a Laoszi sziget felett zuhan le és hát ott nem éppen vendégszeretetükről híresek az ottani vietnami manuszok, akik nem kell sok és megtalálják a legújabb „szerzeményt”, foglyot. Tehát főhősünk bekerül egy ilyen fogolytáborba, ahol már az első naptól elkezdve azon fantáziál, hogy ő megszökik, csak hát ez nem megy olyan könnyen, ezt próbálják neki elmondani az ott már jó pár éve foglyul ejtett emberek. De hősünk tarthatatlan mindenféle szempontból, s addig- addig tervezget, amíg eljön a várva várt nap. De vajon sikerül e neki?

Negatívum: nem akarnék itt belemenni dolgokba, mert be kell ismernem nem is tudnék nagyon belekötni, de lehet, hogy ma egy ilyen napom van, és mindenbe bele tudok, szóval valamiért nagyon döcögős a film, az ember vár valamire, valami olyan dologra, amitől majd meglepődik, persze ez nem az a film, mert ez nem arról szólt, de mégis.

Értékelés: ahogy az előbb befejeztem, nekem valami hiányzott, nem tudom megmondani mi, de valahogyan szépen csordogáló események nem nagyon verték fel akár álmából az embert. Igaz látta a körülményeket, s valamennyire átérezte a főhős s többi ott lakó érzéseit, de nem volt az a nagy izgalom, amire vártam. Persze ez csak az én különvéleményem. Nézzük az igazi értékelést: a sztori: jó, lassan csordogálva halad a megszökés pillanatáig, ahol aztán tényleg beindulnak az események. Szóval a kezdés jónak nevezhető, a film közepe elég szegényesre sikeredett, amit a film vége ment meg maximálisan. A szereplők jól játszottak, - ezt mondhatom őszintén, mert Bale megint bizonyította jó színész, bár annyira azért nem volt ez világmegváltó alakítás, mert a mellette levő kollégák is odatették magukat rendesen, így hiába Bale magasra emelt glóriája, azt hiszem sokat nem ér, mert a többiek azokban a minutumokban, amikor együtt szerepeltek fel tudtak nőni Bale mellé. És így lett ez egy jó film onnantól fogva. A stílusra, műfajra régen utaltam már, itt a háború és dráma összekapcsolása nem rossz párosítás, bár azt hiszem azért ez hagy némi kívánni valót maga után, gondolok itt a háborúról, amiről nem kapunk tág képet (bár én is tudom, hogy ennek a filmnek nem ez volt a célja), de hát ezt inkább nem forszírozom. Annyit még hozzátennék, az eddig elmondottakhoz, hogy azért ezt is összerakták, jó kis darab volt ez. Hiába próbálom lehúzni, nem tudom, mert ha időm engedné, még egyszer biza, hogy bele néznék. És ez a legfontosabb, hogy többször nézhető kategóriát képvisel a film. Ezek után már csak a pontszám kérdéses, sajnálom de én nem tudok szemet hunyni a döcögős közepes résztől. Elnézést ezért „csak”

8/10

.::Felirat::.

.::Trailer::.

.::Bővebb infó::.

Címkék: 8 christian bale rescue dawn háborús menekülős

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr100240813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása