Derailed

inmfc - 2007.11.16. - Szólj hozzá!

Kisiklottak

V

alamelyik filmes portálon hallottam róla infókat, és se rosszat, se jót, szóval bízni lehetett egy jó kis filmnézésben. Mert hát ha csak a szereplő listát nézem (nézzük), akkor el kell sütnöm haverom kedvenc beszólását: ejha. Szóval egy szó mint száz. Erről ennyit. Ha valaki esetleg nem értené, mire gondolok, akkor csak annyi mondanék, hogy : Clive Owen és Jennifer Aniston. És ezek után már volt értelme belekukkantani, vagy mégse?

A sztori: van egy főhősünk, aki egy reklámcégnél dolgozik, van egy lánya, aki cukorbeteg, de annak is a rosszabbik fajtájában, szóval nem ép idilli családi légkör, és ehhez hozzá jön még a megromlott a kapcsolat a feleséggel. Na ezek utána még az egyik reggel lekésve vonatunkat, egy szegény ember orcája rajzolódik elénk, azonban azt a kínos helyzetet, - nincs jegy, nincs pénz -, megmenti egy csinos nő, akiről nem tudunk semmit a szépségén kívül. Na igen, persze ez se volt egy utolsó tényező. Na de megismerkedik egymással a két ember, és már a legelején érezni lehet, hogy lesz itt még valami. És sokszori találkozás után lenne is, azonban az „akció” elkezdése előtt megjelenik egy rabló(?) a motelszobában, aki nem túl szépnek nevezhető lépéseivel gyökerestül felforgatja a főhőseink további életét.

Negatívum: ide annyit írnék, hogy a kezdés itt sem nevezhető éppen jónak, de aztán beindulnak az események. A történetről annyit, hogy SPOILER: éreztem valahol legbelül, hogy a nőnek 100% köze van a pasihoz, és hát igazam is lett.

Értékelés: szóval nem egy mai film, de hát ez nálam már néha ösztönzően is hat. Egyszerűen kíváncsi voltam rám, be kell ismernem, hogy elolvastam a megnézés előtt az ismertetőt, és így álltam neki, és mondhatom már az is felkeltette a figyelmemet. Na de akkor nézzük, hogy miből élünk. A sztori: döcögős kezdés, - az egész film során érezhető vontatottság -, majd egy érdekes folytatatás, amikor érdekel, hogy mi lesz a vég. /de aki olvasta pár sorral feljebb a spoileres részt, az tudhatja, hogy nem nagy csavar volt ez a film alakulásában számomra, úgyhogy a közepe lett volna a nagy dobás, csak sajnos számítani lehetett a történet végkifejletére, de aztán elérkeztünk a befejezéshez, ahol még így is volt okom meglepődni, hiszen a végén azért történnek a dolgok/ A film vége szóval kifejezetten jól hatott rám a várt események ellenére. Miután kitárgyaltuk a sztori, nem tudunk elsiklani a szereplők játéka felett, azaz Jennifer Aniston, aki szerintem nyújtotta azt , ami kellett, de semmi többet, a két férfi szereplőnk, Owen és Cassel már annál inkább vitték a prímet, és a hátukon a filmet. Szóval az ő játékuk bejött. Igaz itt meg lehetne állni egy pillanatra, hiszen egyiknek se ez volt best filmje, de hát azért valamit „csináltak”. Ezek után a thriller műfaj, stílus meghatározás picit támadható minden szempontból, de hát ne legyünk telhetetlenek. Úgy igazából úgy ültem neki, hogy egy jobb filmet fogok látni, már elnézést, de az előzetes, a szereplők nekem többet ígértek, de hát egyszer nem volt rossz, a másodszori nézés már megfontolandó. A filmről igazából csak a lassú kezdés, a kiszámítható jelenet és az érdekes végkifejlet jut eszembe így zárásként

5/10

.::Trailer::.

.::Bővebb infó::.

Címkék: 5 derailed kisiklottak

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr52231675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása