The Death and Life of Bobby Z

inmfc - 2007.11.07. - Szólj hozzá!

The Death and Life of Bobby Z

É
ppen a Filmkatalóguson „bóklásztam”, amikor erre a filmre lettem figyelmes. Mondanom sem kell, sehol nem hallottam még róla, az se tudtam, hogy létezik, tehát már csak a kíváncsiság miatt is érdekelt e múvi. Valamint azt gondoltam, hogy a sors akarta így, hogy megtaláljam e filmet, és akkor megnézve, jókat írjak majd ide a FilmFelKeltésbe. Nah.

A sztori: induljunk ki onnan, hogy van egy „pancserünk”, aki mindig kénytelen visszatérni a dutyiba, mert valamit mindig elront az akciói során, de ez a legkisebb problémája, mert a börtönben hosszas készülődés után megöli a börtön hírhedt nagy darab csávóját, akitől mindenki fél. Na de a barátai ezután megesküsznek, hogy főhősünket legközelebb egy koporsóban akarják látni, azaz kiadják a parancsot, meg kell halnia. De főhősünk szerencséjére egy megbízatást kap, mégpedig el kell játszania a híres Bobby Z-t, aki meghalt, és tök hasonlít rá. A dolga, hogy ő legyen Bobby és hogy sikerüljön megtudnia mindent az igazi Bobby drogüzletes partnereitől. És elkezdődik a beépülő hadművelet.


Negatívum: a film semmiben se különbözött az ilyes fajta filmektől, a kiszámíthatóság, ami leginkább jellemezte, és az akciójelenetek megoldása, hiánya is mindenképp felróható a film negatív jegyekkel ellátott számlájára.

Értékelés: Ha a sors így akarta, akkor ezt rosszul gondolta, mert közel sem volt jó. Pedig be kell ismernem, hogy a film eleje még nem is kezdődik rosszul, ahogy a papa ott elmeséli azt, amit Boby Z-ről tudni kell. Meg a zene, a filing ott a legelején elég jól el lett találva, és ekkor még nem érzel semmi rosszat. De utána mintha megszakadt volna minden. Szóval akkor a sztori, hát jó kezdés, egy gyenge folytatás, majd egy kiszámítható(?) befejezés, azt hiszem röviden ennyi. A történet maga nem nagy szám, ez a tökhasonló vagyok egy híres emberre, és beépülök a helyére sztori már sok helyen látható volt. A szereplők, hát főhősünk nem volt rossz, a maga módján hozta azt amit kellett, talán több humorosabb jelenetet kellett volna eljátszatni vele. De hát mindegy. A többiek azt hiszem semlegesek voltak a film szempontjából, se jók, se rosszak. A műfajt azt inkább hagyjuk. Térjünk rá a zenére, ami azonban az egyetlen pozitív emlékem a filmmel kapcsolatban. Mert nekem bejött a zene választás. Csak sajnos a film nem tudta felvenni a zene „ritmusát”.Úgy igazán sok minden mást nem tudok írni a filmről, mert egyszer meg lehet nézni, de többször nem biztos hogy fogyasztható ez a darab. Az akciójelenetek elég érdekesre sikerült, lásd a motoros-lovas jelenetet, vagy a bunyónak közel sem nevezhető tevékenységet a film egyes részeiben. A befejezés az még nem volt annyira kaotikus, mert még ha számítani is lehetett, SPOILER:
hogy igazi Bobbynk valahol él és virul, akkor is még egy közepes lezárásként értékelném.
Ezek után már csak a pontszám a kérdéses, ami nem más, mint:

4/10

.::Felirat::.

.::Trailer::.

Címkék: 4 the death and life of bobby z

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr75221291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása