Black Snake Moan

inmfc - 2007.11.02. - 1 komment

A lánc

S

ok jót hallottam már erről a filmről, így nem volt kérdéses a mai „menü”. És mit ne mondjak ízlett. De nagyon. De ezt előre tudtam, mert mindenki azt írogatta e filmmel kapcsolatban, hogy ilyen meg olyan jó, és persze én egy ilyen könnyen meggyőzhető (ezt a l’ecsóból emeltem át) ember vagyok, és ahogy elnézegettem a pontszámokat, ott se volt nagy sinus görbe, szóval a 8as alá nem is esett a mutató. Szóval miután meggyőztem saját magam, indulhatott a movie.

A sztori: csak annyit mondanék előre, hogy egy néhány oldalon található sztori nem fedi a valóságot, és ezzel becsapják az embert, a nézőt. De hát én ilyet nem tennékJNa akkor az igazi sztori: kezdjük ott, hogy van egy Rea nevezetű lánykánk, akit majd mindenki ismer, de nagyon közelről értem ezt az ismertségi állapotot, szóval elmegy a barátja, egyedül marad, jön a buli, aztán megint közelebbi ismertségek kialakítása, és a vége ennek az egész „cirkusznak” az út széle lesz, ahova kidobják egy autóból összeverve. Aztán egy Lazarus nevezetű fickó talál rá, akiről annyit érdemes tudni, hogy játszotta a bluest, de ez csak múlt időben, mert mióta szakított feleségével, amelyik éppen rokonával csalta meg, szóval azóta nem lép fel nyilvánosság előtt, csak magának játszogat odahaza. A lényeg, hogy barátunk isten félő egyéniség, így nem nagyon jön össze a főhősnőnkkel az első perctől fogva, de meg akarja változtatni az életét, hogy soha többé ne legyen senki „ringyója” és hogy továbbra ne kelljen szorongnia a szenvedélybetegsége miatt. Lazarus barátunk nem veszi félvállról a dolgot, mert a radiátorhoz láncolja lánykát, hogy az „térjen már észhez”. Na mi lesz ebből?

Negatívum: Alig tudok kiemelni olyan dolgot, ami zavart volna, talán Justin barátunk játéka a vásznon, őt kevésnek éreztem, igaz sokat nem kellett alkotnia, de még a végén tényleg szíénsz lesz belőle vagy mi a fene.

Értékelés: ha azt mondom, hogy ez tényleg jó volt, akkor szerintem nem túlzok. A sztori, az már maga egy nagy adag gombóc a levesben, és ehhez még hozzá jön a zene, meg a szereplők, nah, mennyit fogok még ide írni, csak bírd elolvasniJ. Kezdjük a legelején: a sztori, írtam ott van, megint valami különlegesség a filmnézőknek az akciós meg a horroros filmnapok közé. Ez kellett már. A sztori van értelme, van mondanivalója, van lényege, és így tovább. A szereplők, megint csak gratuláció, vastaps nekik, én mindkettőjüket nagyon bírom, Samuel barátunk megint csak egy olyan színész, aki csinált már sok mindent filmekben, de ebben újra odatette magát. Egyszerűen Pazar játékot produkált. Kiütéses győzelmet aratva az ellenfél (én lennék az) fellett. Míg a párja, Ricci kisasszony is óriási volt, az ember nem hit a szemének, hogy ő ilyet is tud, hogy ilyen szerepben is így megállja a helyét. Taps. Azt még hozzátenném, amit egy fórum hszben olvastam, és most ide írnám a lényegét, hogy nem biztos, hogy ezt a szerepet, karaktert, az összes hollywoodi cicababa, színésznőcske eljátszotta volna, persze ki tudja, de ez egy nagyon elgondolkodtató kérdés, ha tudom a választ, akkor szólók. Igazából Justin barátunk se volt rossz annyira, igaz itt azért már ütköznek az álláspontok, de amennyit a színen volt, az úgy jó volt. Szóval szerintem nem lehet szidni. A pálmát, a prímet, ( díjat?) a főhőseink vitték. A műfajról annyit, hogy a dráma meghatározása erre a filmre való és pont. A zene, a blues, nem nagyon vágom és kenem ezt a fajta stílusú zenét, de itt valahogy a filmhez tökéletesen passzolt (vajon miért), egyszerűen az ember a film végére, már valahogy meg is kedvelte. Hm. Szóval ebben a filmben minden klappolt, az ember egy príma összképet kapott, ide beleszámítva a sztorit, a szereplőket, a zenét, meg mindent. Amit kifelejtettem, hogy azért ne hogy elsírjuk magunkat, mert azért annyira nem megy bele a történésekbe a film, csak megérint, szóval egy kis mosolygásra is futotta a film nézése közben, de ez megint csak  Samuel barátunk érdeme. Elég csak emlékezni a traktoros jelenetre. Mit mondhatnék ezután? Az elején azt mondtam, hogy ízlett, ehhez annyit tennék hozzá, hogy messze menőkig jól laktam vele. Ezt a darabot mindenkinek csak ajánlani tudom, nem egyszer, többször, mert a film láncként elragad, és körbe vesz.

10/10

Felirat

Trailer

Bővebb infó

Képek a filmből: 1 2 3 4

Címkék: 10 black snake moan lánc

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr14216618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AldoWinnfield 2007.11.03. 09:49:42

Ez is nagyon jó film,meg a Yuma is:)Még ha 10/10et nem is érnek:)Bár én csak arra adok 10-et,amit már legalább 5* láttam,és úgy gondolom,megérdemli.:)
süti beállítások módosítása