The Baker

inmfc - 2007.10.20. - Szólj hozzá!

A pék

T

alán a L’ecsó után úgy éreztem, hogy nem csak lecsót kell tudnom készíteni, hanem például, hogy ha nem tudnám mivel kitölteni az időmet, akkor felcsaphatnék péknek. De persze, ez azért nem igaz, bár a cím, a borító és az ismertető min-mind közre játszott abban, hogy megnézzem, meg ehhez még hozzájött a legtöbb oldalon olvasható negatív komment, valamint brutál alacsony pontszámok. Ezek után mit is írhatnék?

A sztori: főhősünk egy profi(?) bérgyilkos, aki úgy dönt, hogy neki elege lett a munkájából, és nem akar többet embereket ölni, hanem el akar menni jó messze oda, ahol nyugodtan élhet, és senki valamint semmi se zavarja őt. Ebben segít neki mentora, megbízója, aki a vidéki házába invitálja főhősünket, csak egy apró részletről felejt el beszámolni, hogy a vidéki ház, nem más, mint egy pékség. Majd megérkezés után főhősünk előbb egy birkával találkozik össze, majd későbbi szerelmével. És akkor ezzel már el is mondtam mindent, jaj, de a végére hagytam, hogy ne legyen már egyszerű a történet, van egy ellensége, aki meg akarja ölni a „jó útra” térő főhősünket.

Negatívum: ide írhatom talán azt, hogy nem tetszett, mert annyira semmilyen volt a film. Egyszerűen a szokásos megváltozom sztori, egy kis szerelemmel, egy ellenséggel megfűszerezve, semmi különös, semmi váratlan.

Értékelés: sajnos, az előbb elmondottak, mind igazak erre a filmre, sajnos, pedig a cím többet ígért nekem. Jobban bele kellett volna mélyedni ebbe a pék szakmába, mert azért azt se hiszem el, hogy egyik napról a másikra főhősünk meg tanul kenyeret sütni, na persze. Sajnos a történet, az nagyon gyenge, amit írtam már, hogy a szokásos forgatókönyv, szokásos szerepekkel, történéssel, és a többi. A szereplők, úgy igazán semmit sem tudtak hozzátenni ehhez a pékes-bérgyilkolos-megvátozós filmhez. Aztán még ezt nevezték vígjátéknak, már nem azért, de ez nagyon messze volt a vígjátéktól, persze hangsúlyoznám, hogy az én meglátásom szerint. De szerintem nem csak én látom így. A birkánk felrobbanása bennem már nem kelt megdöbbenést, már csak a Black Sheep-ből is kiindulva, szóval, úgy igazán ha nagyon gondolkozok, nincs is olyan jelenet, ami miatt úgy érezném, hogy pár év múlva erre emlékeznék majd, vagy esetleg hogy ajánlanám valakinek, vagy Isten megbocsáss még egyszer megnézném.

2/10

Bővebb infó

Címkék: 2 the baker pék

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr36202885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása