Bug

inmfc - 2007.10.13. - 1 komment

Bug 

É

rdekes egy film, annyi szent – végre ezt is leírhattam, bár az egészben a legjobb az, hogy még most sem tudom eldönteni, hogy ez egy pozitív vagy negatív értékelése a filmnek. Az előzményről annyit, hogy valahol megláttam, és a borító alapján azt mondtam, hogy ez kell nekem, valamiért megfogott. De vajon mi is lehet ez a titokzatos film?

A sztori: van egy főhős(nőnk), akinek a foglalkozása pincér, bár ez nem annyira fontos, a lényeg, hogy van egy férje, aki most szabadul a börtönből, de emellett meg van egy új pasija, egy idegen, akit barátnője tukmált rá. A pasas elég fura fazonnak tűnik, bár főhősnőnknek megtetszik, befogadja, oda is költözik, még egy „forró” éjszakát is eltöltenek egymás társaságában, aztán előjönnek azok a bizonyos bogarak, amik aztán tényleg befolyásolják a történet további alakulását és végkifejletét. Kiderülnek további dolgok a rejtélyes idegenről, mint pl.: öbölháborúban kísérleteztek vele meg hasonlók, és bogarakat helyeztek el a testében, amelyek az éjszaka után kikelnek és előbújnak testéből és ellepik az egész szobát. Persze főhősnőnk is elhiszi ezt, és ő is beavatja pár titokba, mint hogy elvesztette gyerekét, de szó szerint, mert egy hipermarketben állva, az egyik pillanatban még ott volt, a másikban nem. Azt hiszem sokat elmondtam a filmről, de azért az érdekes részek még így is kimaradtak. 

Negatívum: hát a film eleje döcögősen indul, értheted ezt első fokozatnak is, szóval várod, hogy rejtélyes idegenünk fura szövegei után vajon mi fog már végre következni, és ez a döcögő állapot kb. a film feléig tart, majd akkor, kiderülnek érdekes dolgok, amik után úgy döntesz, hogy tovább nézed, aztán a film vége felé, meg már az érzésed, hogy túl sok minden történik, túl sok információt akarnak oly hirtelen megosztani a nézővel. És ez számomra egy picit zavarónak tűnt, de hát bírtam a tempót!

Értékelés: Így elsőnek mit mondhatnék, hiszen körülnéztem és nem sok kommentet olvastam e filmmel kapcsolatban, szám szerint egyet se, de hát ez nem baj. Akkor nézzük, hogy én mit is mondok erről a múviról: a történet szemfellett érdekes, és ha hozzátesszük azt a tényt, hogy az Oscar- díjas Ördögűző című film rendezője „alkotta” meg ezt a filmet is, akkor már lényegesen jobbra értékeled ezt a filmet. Na de, nem feledkezek el a döcögős kezdésről és a hirtelen információözönről, akkor is azt kell mondanom, hogy jó volt. A szereplők úgy ahogy vannak bejöttek. Azt mondhatom, hogy úgy igazán se a felirattal, se a szereplőkkel nem volt bármiféle probléma. A vége a történetnek egy picit különlegesnek hatott, de egyben jó befejezésnek is értékelem, csak az előtte lévő gyors információk hada zavart egy csöppet. Mit mondhatnék még, hát talán azt hogy ez olyan „érdekesre” sikeredett, mert az egész film úgy telik el, hogy várod a választ, hogy léteznek e azok a fránya bogarak, vagy csak a pasink szenilis, de akkor már a nő is begolyózik és ő is mindenhol bogarakat lát, - elnézést ezekért a kifejezésekért, csak más nem jutott eszembe - , és már te sem tudod, hogy akkor most mi van, és a végkifejlet sem adja meg az igazi választ, szerintem.

Ahogy olvastam most egy ismertetőbe, a skizofrénia felé haladnak főhőseink és paranoiák, abnormális képzeletek kapuja nyílik meg a szereplők (nézők) előtt. Azt hiszem ez így a végén talán filmfelkeltőbbnek hangzik, mint az én rögtönzött értékelésem. Ki tudja? A döntés a te kezedben van!

7/10

Felirat

Trailer

Bővebb infó majd!

Képek a filmből: 1 2 3 4

Címkék: bug 7

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr44195527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrew 2007.10.16. 11:37:01

nem szólok többet hozzá mint hogy az osztályozást nagyon elcseszted...:D:D
10ből 10 de legalább 9....:) de ez egyéni vélemény na pá :)
süti beállítások módosítása