Death Proof & PlanetTerror

inmfc - 2007.10.12. - 11 komment

   Halálbiztos         Terrorbolygó

T

arantino ide, Rodriguez oda, ez a két film közel sem volt olyan jó, mint pl. amilyen directroruk hírneve úgy általában. És ahogy olvastam a kommenteket néhány oldalon, hát, eléggé megosztott a véleményezés a filmekkel kapcsolatban. Na igen. Aki szereti a Tarantino féle filmeket, azoknak igazából nem 100%ra, de azért igenis tetszik a film, aztán ott vannak azok, akiknek Tarantino neve nem mond sokkal többet bármelyik rendezőnél, szereplőnél stb… azoknál ez a két film nem váltotta meg a világot. Mivel ez a két múvi szorosan kapcsolódik egymáshoz, ezért gondoltam egy nagyot és most megpróbálom egyszerre elemezni a két filmet, valahogy úgy, mint ahogy ezt a régi jó öreg irodalom órán próbáltam. Hát akkor nézzük:

A sztori: A Death Proof esetében egy emberke, aki autójával „gyilkolássza” a lányokat. Gondolom nem ez volt a fő történet a filmben, biztos volt valami mondanivalója, vagy mellékszálon egy másik történet, csak én nem jöttem rá, vagy csak egyszerűen elaludtam. Először ugye sac 4 lányt intéz el tunningolt autójával, aztán a következő 4esnél ez már nem sikerül. A Terror Planetnél még azt mondom volt értelme a filmnek. Szólt valamiről. Zombik, akik támadnak. De ebben megint az a szomorú, hogy ennyi és semmi más. Egyszerűen egy mondatban leírható a történet. Most mondhatod, hogy voltak reklámbevágások meg mit tudom én, de semmi extra.

Negatívum: Ha úgy nézzük már a sztoriban kifejtettem véleményemet, és ezt most akkor folytatnám és kibővíteném plusz dolgokkal. Death Proof: semmi értelme, jelentéktelen történet és szöveg. Alig várod, hogy vége legyen.Terror Planet: pár sztárral megfűszerezve, de az is elég gagyi volt. Történet egy fokkal jobb, mint a death proofnál, de ez se valami nagy szám. Jönnek a zombik, azt elintézik őket, és mindenki vígan él, amíg meg nem hal, Azt ennyi!

Értékelés: az a legszomorúbb az egészben, hogy erről a két filmről nem tudok valami pozitív dolgot megemlíteni. Ez van. A Proofnál, hát semmi izgalom, a csaj elintézése az autóban nem volt nagy szám, a többi pedig gázos volt, arról ne is beszéljünk, hogy nem is voltak valami szépek. És ha kivesszük az érdektelen dolgokat a filmből (ide veszem az autós üldözést, a táncikálást stb..) akkor alig marad fél óra, amelyre azt mondod, hogy az elvileg a történet, csak ezzel is az a baj, hogy számomra üres fecsegés volt.A Planet Terror-nál: volt kézzel fogható történet, na meg volt egy csajunk, akinek az egyik lábát egy géppuska tette ki. Szóval valami van, amire úgy pár év múlva halványam emlékezni fogsz. Volt pár megmosolyogtató jelenet, nekem pár volt, másnak több, akkor biztos én nem értem a viccet. Na ja, a végén a zombik meghalnak. Azt, jó napot! Mindkét filmnél ez a régi kép, vagy milyen utánzás, ez se jött be. Nem tudom mire számítottak ezzel a két filmmel, de számomra a sz.r kategóriát is súrolja. Az biztos, hogy mindenhol egy bukta volt a film vetítése, annak ellenére, hogy elég sokan csak azért mentek a moziba, mert tudták, hogy Tarantino nevével fémjelzett filmet fognak látni, és ha már az irodalomnál tartottunk, akkor ez egy alliteráció volt. Nah, de félretéve az irodalmat, ez a két film ott van a 10 „legkevésbé érintett meg” filmek között, ezért Isten ments, hogy még egyszer nekiálljak is valamelyiknek. És itt akkor lezárom, mert nekem lehet Tarantino ide, vagy Rodriguez oda.

Mindkettő pontszáma nálam:

 2/10   

Death Proof

Felirat

Trailer

Bővebb infó

Képek a filmből: 1 2 3 4

Planet Terror

Felirat

Trailer

Bővebb infó

Képek a filmből: 1 2 3 4

 

Címkék: 2 planet terror terrorbolygó death proof halálbiztos

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr34194652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AldoWinnfield 2007.10.13. 10:15:28

Most viccelsz,ugye?2/10?
Te sem érted a lényegét a filmeknek.Lazán az év legjobbjai.

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2007.10.13. 15:58:51

hát tudom, hogy picit lehúztam, de hát ez van:) nekem nem jött be.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.02.01. 11:45:30

A Death Proof tényleg gyenge, mert nem B-film lett végülis csak egy gyenge Tarantino-film. De a Planet Terror lazán 8/10, a műfaj lényegét ragadja meg.

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2008.02.02. 23:41:10

Szia! Örülnék,ha elolvasnád az én Deathproof kritikámat is a blogomon.
Ez egy olyan film aminek az értékeit csak lassan látjuk meg. Az avatatlan szemlélő könnyen lehet, hogy egy érthetetlen tempójú unalmas filmet lát. Sokminden rejtve marad az átlagnéző számára, a gyakran menthetelen rajongó , mint én pedig pont a rejtett információkat értékeli a legjobban.
Majd minden filmet megveszek, amihez QT-nek köze volt, de a Planet Terror nekem annyira nem jött be, hogy nem veszem meg. Tízes skálán kb 3-at kapna.
A bloghoz egyébként gratulálok, tetszik.

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2008.02.02. 23:56:42

Köszönöm, és mindenképp benézek.
majd ott:)

VVega · https://debugme.eu/ 2008.02.03. 23:24:36

A Planet Terror-hoz is avatott szem kell sztem. Pontosítok: tudni kell leülni elé. A Death Proof-ot továbbra is QT leggyengébb munkájának tartom.

balojazz 2008.04.24. 01:31:41

QT a Kutyaszorítóban zseniális és a Ponyvaregényben még zseniálisabb filmjén kívül 1 db rövid felvillanással (4 szoba) jó volt, aztán meghalt. A Kill Bill már gyök alatt mínusz nulla.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.04.25. 22:10:13

"A Kill Bill már gyök alatt mínusz nulla."

WTF? Kifejthetnéd, hogy miért is. A Kill Bill iszonyat stílusos és hangulatos, tele remek zenékkel, párbeszédekkel és akciójelenetekkel.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2008.04.28. 20:23:03

VVega: kicsi OFF: Ha nagy KillBill fun vagy akkor bizonyára láttad az eredetit is amiből az ihletés volt: Lady Snowblood (ha nem érdemes megnézni, mert elég sok ötlet nem eredeti, ja és ez 1973-ban készült, igaz, hogy paradicsomlét köpnek ki és kard mellészúr de a történet ua.).

VVega · https://debugme.eu/ 2008.04.29. 12:43:41

Fannak nem mondanám magam és sajnos nem láttam az eredetit. De ez nem gáz, hogy nem eredetiek az ötletek, mert QT bevallottan lop, illetve inkább tiszteleg.

Nyomek 2008.11.08. 08:56:25

"A Kill Bill már gyök alatt mínusz nulla"
Ajaj, úgy látom, valakinél nagyon magas a mérce. Kíváncsi lennék egy pluszos filmajánlatodra. Na mindegy.

Nekem spec a DeathProof jobban tetszett, mint a PlanetTerror. Az egész gögretése persze "unalmas", de inkább a kívácsiság keltő, feszültségfokozó jelzők jobban passzolnak, ha az ember már végignézte. A film közben persze én is azt mondtam magamban, hogy mi a pöcsömnek pofáznak már ilyen semmitmondó szarságokról... De éppen ez a szép, hogy egy idillikus környezetbe ugrik fejest a Halálbiztos kocsis Russel, akit a nyugodt élet, és a tökéletesen boldog életvitelű szereplői nagyon irritálja. Persze oda is basz rendesen, ameddig megteheti és pofára nem esik.

Ez a film azóta is gyakran megfordul a fejemben, ahogy ül a bárban Russel, aki egy sajnálatra méltó faszinak tűnik, kedvesen mosolyog a helyes lányokra: azaz -mint később megtudjuk - készül a gyilkolásra.

Szerintem közel van a tökéleteshez.
süti beállítások módosítása