Január│09

inmfc - 2009.01.31. - Szólj hozzá!

 

Aki kicsit is jobban el akar merülni, akarom mondani szemezgetni akar az év első hónapjában megtekintett alkotások közül, azoknak itt a napló, ott bőven lehet majd keresgélni, kutakodni. A leltár csak megmutatja mik voltak a legjobbak, legnagyobb durranások, meglepetések, visszatérések, csalódások, amik képezték utam Január hónap alatt. Ez eddig ugye feketén fehéren, ott volt szépen leírva a hónap mögé, de most szentelünk neki egy új posztot, és egy állandó hónap végi rovatot is, amiben egy-egy mondatban a leghatásosabb, legélménydúsabb filmekről esik szó, hát ha egyrészt valakinek valami lemaradt volna, van olyan egyáltalán? vagy másrészt hosszú távon meg könnyebb lesz visszanézni a legeket... 
 

 
 
ami szó-szó különössé is tette ezt a hónapot. Hiába a milliomos chaiwalla szerelmi története, vagy az ódivatú magukat különösnek tartó pár esete, és veszekedése, egyszerűen nem tudtak annyira nagy hatással, egy élménnyel lenni rám, mint a Benjamin Button volt. Ezt nem kell megmagyarázni. Látni kell, kérem szépen!
 


Január animációs meséje. Dragon Hunter
 
bizony csodálatos volt, kicsit értehetetlen a mellőzése, pedig egy nagyon eltalált széteső világgal többre is hivatott lenne. Animáció terén nincs gond, a történet kicsit egyszerű, de még így is a legjobbak között a helye. Pedig voltak ellenfelek: szuperhős kutya, szigorúan Bolt névre keresztelve, és egy Igor, aki feltaláló szeretne lenni.

Január legnagyobb durranása. Dostana
 
Indiában továbbra is forog a Bollywoodi filmgyár. A gyenge filmek mellett meg-megbújik egy csiszolatlan gyémánt, egy ismeretlenül nagyot szóló. Felrúgva a nagy tabu témát, melegkomédiát készítettek két kigyúrt pasival, s egy nagyon gyönyörű nővel, telis-tele jókedvvel, tánccal, énekkel. Rég nevettem ennyire jóízűen. Kellett, mint egy falat kenyér.
Január meglepetése. Ten Inch Hero
 

a marhára filgúd film, ami egy percre sem ereszt el. Hol nagyokat nevetsz rajta, hol meg könnyeiddel küszködsz, szórakoztat romkom létére. Az egyszerűségével tud szíven találni. Jó párpeszédek, még jobb színészi játékok (lásd Ackles-t), és még jobb zenei anyag. Egy meglepetés az egész, amit tátott szájjal bámulsz. Élvezet!


Január nagy go backje. The Lucky Ones
 
nyert. Az eredeti tervekben itt még a RocknRolla állt, de aztán megláttam Neil Burger filmjét, és egy percre sem lehetett kérdés, hogy a három veterán katona utazásos filmje nyeri el a nagy visszatérő címét. Nagyon jó karakteres mozi, amiben minden csöpögést, giccset, és hálivúdi törmeléket mellőzve tud szórakoztatni.

Január filmzenéje. Dostana
 
vagy inkább az ő zenei anyaga. A hónap elején még a Slumdog Millionaire díjnyertes anyaga tűnt a befutónak, aztán Ricsi barátunk állt elő megint szokásához híven egy ütős OST-tel, de mind hiába, mert a Dostana jött, látott, és győzött. Azt hittem, hogy itt majd másnak adhatom át a terepet, de nincs mit tenni, ettől hangos a ház napok óta.

Január csalódása. Blindness
 
lett ez, a világvégét elhozó vakságával együtt. Fernando Úr most nem tudott lekenyerezni, nagy csalódás ért, harmadjára. Sokat vártam tőle, s ez megbosszulta magát. Hiába a jó színészi női játék, és a kiváló képi hatások, sajnos a történetbe, a forgatókönyvbe hiba csúszott több ponton is, és a várt izgalom is elmaradt. Sok a kérdés!
Január gyengepontja. Valami Amerika 2
 
ami azért a miénk, így vagy úgy. Lehet itt nagy sikerekről beszélni, de sajnos nem tudja levakarni magáról ezt a címet. Mert gyenge. Ha a végi musicales, színdarabos dolog nem lett volna ott a végén, akkor most eggyel lejjebb a kategóriákat tekintve. Az első után ezért kár volt, s egy harmadikat nem kéne erőltetni. Valami azt súgja.

Január legrosszabbja. Bedtime Stories
 
azaz Adam Sandler megint nekigyürkőzött, de most se jött össze neki. Ha a hónap legrosszabb címére akarok valakit is találni, amolyan fekete bárányként, akkor az ő gyenge esti meséjét venném elő. Egy fokkal most többet hozott a konyhára, mint a Zohan esetében, de ez még mindig vajmi kevés volt a megváltáshoz. Talán legközelebb.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr18906486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása