Prom Night

Virgogirl - 2008.09.06. - 1 komment

Trailer

Szerettem volna átérezni, hogy milyen, amikor az amerikai álom vérbe fullad - tulajdonképpen ezért döntöttem a Prom Night című tinihorror (haha) megtekintése mellett. De ahelyett, hogy mélyen megrendített volna, hogy a szép szőke középiskolás "szalagavató bulija", hm, meglehetősen rosszul sikerül, csak ásítoztam. A Prom Night ugyanis unalmas, tele van klisékkel, kiszámítható és cseppet sem izgalmas.

A történet

Donna családját meggyilkolja egy megszállott - Donna egyik tanára, aki szerelmes a lányba. Bár a gyilkost börtönbe zárják, Donna szalagavatójának estéjén kiderül, hogy megszökött. A lány először nem is sejti, hogy ami kamaszéveinek egyik legszebb estéje kellene, hogy legyen, hamarosan rémálomba csap át...

Az értékelés

Nagyon rövid leszek, ennyire bugyutácska, kiszámítható, klisékkel teletömött filmet ugyanis rég láttam. A Prom Night nagyjából annyira bonyolult, mint egy villa - és annyi izgalmas pillanatot kínál. A szereplők egytől egyig sztereotípiákból épülnek fel, olyan elmés (és, húha, váratlan!) mondatok hagyják el a szájukat, amelyeket a dramaturgiskola első osztályában tanítanak, ennek megfelelően a párbeszédek  - persze, ami nem a "Please, no!" és az "Oh, gosh!" mondatok ismételgetéséből áll - félelmetesen fantáziátlanok. A főszereplőnőn látszik, hogy fogalma sincs, mit kellene kezdenie magával, meg sem próbál menekülni vagy harcolni; a gonosz viszont se nem félelmetes, se nem titokzatos, plusz minimálisan sem fantáziadús, ennek ellenére sikerül szinte minden "nevesített" szereplőt kinyírnia a filmben. A végkifejletet is lehet tudni, nagyjából a film felétől... Nem nézhetetlenül rossz, az nálam egy másik kategória, de olyan végtelenül ostoba az egész, hogy nem ér meg másfél órát az életünkből.

A végjáték

Vegyes véleményeket olvastam róla, de a "ez egy rakás sz@r" az, ami többször szerepelt a kritikákban - és be kell valljam, mélységesen egyetértek. Mégis, mit várhatunk egy olyan horrorfilmtől, ami az Egyesült Államokban PG-13-as besorolást kapott?

A tények

Kik követték el? A rendező a korábban főleg tévésorozatok körül dolgozó Nelson McCormick, Donnát az egyébként helyeske Brittany Snow, a gyilkost Jonathon Schaech játssza. A többiek nevét nem tarottam megjegyzésre méltónak. 
Pozitívum: nincs
Negatívum: tulajdonképpen minden
Csúcspont: amikor felállhattam
Kinek: aki szeretné megérteni, hogy miért jó, ha estélyi ruhába öltözött kamaszok hiphopra táncolnak
Kinek nem: mindenkinek, akit egy perc után untat egy villa
Ha halbelező kést szorítanak a torkomhoz, akkor sem adhatok neki egy pontnál többet.

Címkék: horror 1 prom night

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr63651678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2008.09.07. 11:40:57

húha akkor ezt is kihagyom...nem veszítek vele semmit, ugye :D
süti beállítások módosítása