The Chronicles Of Narnia: Prince Caspian

inmfc - 2008.06.27. - 3 komment

 
Felirat Trailer Bővebb infó

Folytatása megtörtént, jelentem. Az, hogy ennek a ténynek, megállapításnak örülünk e, azt már nem tudjuk eldönteni. De egy biztos. Hogy ez sem tudott levenni minket a lábunkról. Magyarul elég gyengére sikeredett, holott talán azért, többet vártunk volna.
 
***
 
Az első rész se tudott minket lenyűgözni, de vártunk egy jobbra. Azonban a Caspian hercegnek se sikerült oly nagymértékben kijavítania a gyermeteg hibákat, amelyekből most is kap(t)unk jó sokat. El is gondolkodunk, hogy hol voltak a készítők az első rész megszületését követően a világban, s filmes iparban, mert jó nagy adag szomorúság lesz úrrá azon, aki egy picit is jobban beleássa magát a II. forgatókönyvébe, szereplői játékába és krónikájába. És ilyenkor kár is elsütni azt a mondatot, kibúvót, hogy mese volt. Mert a kezemet a szívemre téve, mondhatom, hogy ember legyen a talpán, aki el tudja dönteni, hogy 12 év alatt, vagy felett élvezhető e jobban eme alkotás. Mi nem tudjuk, de nem is akarjuk megtalálni, meglelni rá a pontos választ. Mi csak képet adunk arról az ezt követő sorok végtelenében, hogy nekünk mi is jött le a játékidő leforgása utáni percekben erről az egész fantasys projektről.
 
A történet szerint, visszatér a négy ifjú, akiknek most meg kell menteniük a beszélő állatokat, a fákat, stb…, tehát egész Narniát, mert azt, Miraz király el akarja pusztítani. Segítségükre van még Caspian herceg, aki hívta őket, s aki egyben a jogos trónörökös is. Szóval már öten szállnak harcba, mögöttük egész Narniával, a bitorló király ellen.
 
Kerekperec kijelentem, hogy összességében nem tetszett. Hogy ne húzzam az időt, és ne "raboljam" a sorokat, ezért rövid leszek.
Amit elsőre megállapíthattam, hogy egy fokkal jobb, mint az Első. Ez akár dicséret is lehetne manapság, de sajnos, ez jelen esetünkben nem kecsegtet semmi jóval. Hisz van egy pár negatív élménye(m), utóhatása a látottaknak, mint például
1) a forgatókönyv kliséi, a történetvezetéssel, lásd a keretbe foglalás vonattal való megoldása
2) a színészi játékok csúfos leszerepelése, a mi szemünkben különösen. Nem tudom, mit hittem, de elsőre meglepődtem, hogy továbbra is képkockákat szentelnek a négy gyerkőcnek, holott már az elsőben is csak bábuként, elriasztás céljából voltak jelen. Szerintünk. És akkor itt megemlíteném a gonosz szerepében lévő királyt, akinek elég gyatrára sikeredett ez a narniás projektje. Na ezt nem teszi ki az ablakba.
3) továbbá a szövegkönyv szörnyűségére nem is igen akartunk már figyelni. Mert párbeszéd ügyileg mondhatni nem sokat javult erre a részre sem. Sok az üres locsogásfecsegés.
 
Na de nézzük a pozitív jelzőket, amelyeknek sorát:
a) képi világ nyitja, mert hát Narnia, azért szép hely összes lakójával együtt, mesés alakok sorával(?)találkozhatunk. Akik közül az egér karaktere kifejezetten bejövős volt számunkra.
b) Míg a csatajelenetek is eléggé tetszetősek voltak, ezen a részen látszott igazán, hogy valamit sikerült előre haladni a korral a készítőknek, mert az éjszakai „behatolás” a palotába talán az egyik legjobb pillanata volt ennek a Kettőnek.
 
Pro és kontra. De azt hiszem, nagyon is nyilvánvaló az, hogy a mi szívünk melyikből látott többet „megvalósulni” a vásznon. Sajnos. Talán a következő?!
 
***
 
Konklúzió tehát: ezek szerint még van mit javulnia a darabnak, a készítőknek, egy harmadik részt illetően. Hiszen továbbra se tudtunk megbékélni a szokásos hibákkal. Amelyeket nem sikerült kellő mértékkel kiküszöbölni Így hát hosszas vívódás után a pontszámom a négyes alá, alá rúg, ami nem tartogat "sok" jó előjelet a folytatást, vagy az újranézést illetően.

Címkék: 4 the chronicles of narnia prince caspian

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr82542617

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Narnia Krónikái - Caspian herceg (The Chronicles of Narnia: Prince Caspian) 2010.08.18. 08:57:03

Alapsztori: A négy testvér visszatér Narniába, hogy trónra juttassa Caspian herceget és elintézze a trónt elbitorló bitorlót.Húzónév: -Műfaj: epikus, fantasyTrailer ittAmire számítottam: Az első részt amolyan se jó, se rossz filmnek tartottam, hasonlór...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.06.27. 23:02:52

Egyetértés, szerintem még nagyobb gagyi, mint az első. Engem a csata se nyűgözött le, de szerencsére nem volt akkora égés, mint az Eragonban vagy az Arany Iránytűben. A többi elem pedig szót sem érdemel. Színészi teljesítmény? Bahh. Normális párbeszédek? Bahh. Nálam 3as.

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.06.29. 13:55:18

Az első volt a gagyi, a második jobb lett. Színészek az elsőben szó szerint szarok voltak, most azért valami javulás volt

attttti 2008.07.29. 17:19:23

De az legalább mese volt nem egy sz.r
1. 5/10
2. 2/10
süti beállítások módosítása