[REC]

inmfc - 2008.01.03. - 6 komment

[REC] /2007/

 

Trailer Felirat Bővebb infó

 Intro

A FilmFelKeltés bemutatja a [REC]-et. Szépen, stílusosan kezdve, hisz ahogy szétnéztem más oldalakon, nem nagy a nyüzsgés e filmmel kapcsolatban, de akkor itt láthatod először annak a darabnak értékelését, amelynek ütős trailerei, plakátja miatt majd a fél világ várta, hogy nézhető állapotba kerüljön. És eljött ez a nap, neki is álltunk, ahogy olvastam egy blogon, csak éjszaka, fülhallgatóval, max hangerőn, ki is próbáltuk tehát mennyire lesz így hatásos… hát

A sztori

TV-s riporternőnk a kameramannal megpróbálja a tűzoltókat még közelebb hozni az emberekhez, azaz egy kis valóság show jelleggel betekintést nyerhetünk a (spanyol) tűzoltók mindennapjaiba. ÉS hát indulhat a forgatás, megismerkedünk mindenkivel, aki fontos, majd amire már mindenki várt, megszólal a riasztó, azaz tényleg munka közben élhetjük át a tűzoltói teendőket. De mondanom se kell, ez nem lesz olyan egyszerű történet, mint amilyennek azt hitték, akár a tűzoltók, akár kétszemélyes forgatócsoportunk. Mert miután belépnek a bérházba, a rutin feladatból ( idős hölgy sikoltozást, üvöltözést halott) egy rémálom veszi kezdetét.

Értékelés

A történet

Elég jól indul, a riporternőnk jól tartja kézbe az irányítást, és már az itt hallható félmondatok, és látható képsorok arra mernek következtetni, hogy ez egy nagyon jó darab lesz.

És a kezdést már lepipálja a múvi középső része. Hisz a bérházba megérkezve egyre különösebb dolgok látnak napvilágot, és az emberek csak egyre fogynak, és kiút pedig nincs. ÉS a film ezen szakasza eléggé hullámos volt, számomra, néha nagyon jó, néha meg elég zavarós pillanatai voltak, de összegezve ez volt a csúcspont akkoris, mert kellőképpen felcsigázta a nézőt, hogy vajon mitől, kitől, miért zajlanak le különös események a házban. A kislány jelenete, vagy az ürge landolása a földszinten, szóval majd meglátjátok, hogy eseménydús lesz.

Bár a film vége se zárult rosszul, igaz valamennyire tudható és várható volt, de mégis jó lezárásként értékelem, hisz a film nézése során egy másik befejezés képe forgott le a szemem előtt, úgy hogy jó pont. És akár még egy folytatást is el tudnék képzelni belőle, de ahogy olvastam, már egy remake gondolat is felvetődött, szóval nem vagyunk telhetetlenek.

Ami még ide kívánkozik, hogy a film alig szárnyalja túl az 1 órát, de dicséretére legyen mondva, hogy már az első perctől rabjává válunk a fejleményeknek. Hiába a sok kamera mozgolódás, ide-oda rángatás, azért nem volt ez olyan vészes, mint amennyire én azt gondoltam. Egy ilyen filmhez, nyugodtan mondhatom, hozzá is tartozik, jó kelléke volt a történésnek, és jó ötlet is volt, egy kamera segítségével végigvinni a filmet, és úgy végigizgulni a bő 1 órát.

Maga a történet talán nem is lenne nagy szám, de ahogy azt bemutatják, lejátsszák, na az már nekem nagyon meggyőző volt, annyira, hogy azért paráztunk egy kicsit az igazat megvallva, de egy újabb nézésre készen is volnánk..

Szereplők

Itt a riporternőt említeném, aki szerény meglátásom szerint jól játszott, és kész. Pedig ezen a téren is voltak kételyeim, hogy milyen lesz a szereplők játéka, de volt okom meglepődni. A fiatal színésznőnk jól vitte végig a filmet, a kezében tartva, egyszerűen tetszett a játéka, s nem utolsó sorban át is adta a "parázzunk be" filinget.

A másik dolog azok az átváltozott emberek, nevezhetjük zombiknak, mindenki tudja, hogy mostanában sohase fejtettem ki jó véleményt ezekről az „izékről” (jó tudom, azok vámpírok is, de nálam a kinézet az fontos J), elég csak a Legenda Vagyok vagy a 30 Days of Night-ra vagy 28 héttel későbbre gondolni ott eléggé csúnyán néztek ki ezek a zombik/vámpírok. De itt ebbe se tudok belekötni, bár majd a jobban hozzáértők biztos találnak valami hibát, én mint fimnéző/szerető átlagember nem találtam semmi kivetnivalót…

Pozitívum

Főszereplőnk játéka, a történet maga és annak megvalósítása, a történet közepe az nagyon zseniális volt. Több nem jut eszembe…

Negatívum

Egy kicsit a befejezés sikeredett gyengére, túl gyorsan lett vége, 20 percet még tehettek volna rá, de ez nem baj .

Outro

Már most furdal a kíváncsiság, hogy vajon mások hogyan értékelik ezt a filmet és az én azon kijelentésemet, hogy számomra ez volt az év legjobb horrorja, és nem is tudok már ehhez többet hozzátenni, és hozzászólni, mint annyit, hogy ezt meg kell nézned!

Pontszám

9/10

Címkék: 9 rec

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr17283944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jamesb · http://filmhirek.wordpress.com/ 2008.01.04. 21:05:15

Horrorfanként nagyon kiváncsi vagyok már rá erre a filmre, elég jó dolgokat írogatnak róla külföldi oldalakon.

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.01.04. 23:52:47

Ígéretes filmnek tűnik, örülök hogy felhívtad rá a figyelmem. Az oldalad is nagyon rendben van.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.01.11. 20:34:42

Ha kijött volna már moziba vagy tékába akkor lehet nagyobb nyüzsi lenne a neten miatta:) Én is meg akartam volna már nézni.

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2008.01.12. 00:36:15

hát valamiben első vagyok:)
elvileg Spában 07 novemberében mutatták be, míg Usába csak ezévben fogják vetíteni...

· http://filmkeltes.blog.hu/ 2008.04.26. 14:56:44

A történet blődségének ellenére remek filmet kapunk. Egy horrornál nem a vér a fontos (persze néha az is, és itt is láthatunk), hanem a feszültségkeltés, atmoszféra, a hangulat. Ezekből pedig csillagos ötöst érdemel ez a kézikamerás alkotás. Az első 40 percen átlendülve nagyon komoly fél óra zárja a filmet. Minden horror-rajongónak kötelező darab. Utóbbi idők legjobbjai között a helye európai viszonylatban.

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2008.04.27. 09:15:28

"utóbbi idők legjobbjai között a helye" - hát igen!:)én is hasonlóképpen vélekedek.
süti beállítások módosítása