Egon és Dönci

inmfc - 2008.01.02. - 2 komment

Egon és Dönci/2007/

 

 
Trailer Bővebb infó

Intro

Miért ne? Egy magyar darab az év második napján. Persze! Hát ki is választottuk a megfelelőt, valahogy nem voltunk Macskafogós kedvünkben, ezért inkább az általam nagyon várt: Egon és Döncire esett a választás. Igen, mindenki tudja, hogy néhányan erősen leszólták a filmet, de azért megcsillant a reménysugár, hisz elég sokan dicsérték is, amely nem mellesleg egri barátaink 3D-s animációs meséje, és kellő várakozással, izgalommal ültünk neki, azt reméltük, hogy Eger most már nem csak a boráról lesz híresJ.


A sztori

Egy szomszédos naprendszer bolygójának két lakója: Egon, aki űrkutatót játszik, minden vágya, hogy megismerje minél közelebbről a naprendszert, és Dönci, aki pedig egy eléggé elhízott macska formájú lény. Szóval ahogy a nagykönyvben is megvan írva: boldogan élik az életüket addig, amíg valami le nem potyog az égből, és ez a valami egy üzenet, amely megtekintése után Egon úgy dönt, hogy a régóta építgetett űrhajójával elindul, és „hírt ad magáról” a többieknek. Ennek tudatában elkészíti és véglegesíti az űrhajóját, amellyel elkezdődik az utazás


 

Értékelés

Történet

Eléggé lassan indulnak be a fejlemények, sokáig kell várni arra, hogy történjen valami számottevő esemény.

Aztán a történet közepe már leküzdi a kezdeti betegséget, és átadjuk magunkat a képi világnak, itt aztán ebben a részben már lényegesebb és izgalmasabb dolgok történnek. Főszereplőink utazgatása által megismerhetjük a naprendszert és azon bolygóit, plusz még ufókkal is találkozunk, és ha ez nem lenne elég, akkor a Földön még egy koktélbárban is járunk, ahol összefutunk egy emberrel is, aki az utolsó bolygónkon és ő be is mutatja a szomorú történteket.

Majd amikor már kezdenének tetszeni a látottak, akkor a befejezés újból nem éppen ötcsillagosra sikeredik. Mert engem speciel túl váratlanul ért a csattanó, de akkor pillantottam meg, hogy ez egy alig több mint 1 órás múvi, szóval senki ne várjon többet. Váratlanul ért.

Ami fontos még, hogy az utolsó képkockákon mindent megtudhatunk, elolvashatunk a film lényegi mondanivalójával kapcsolatban, a gyengébbek kedvéért, ha esetleg nem jöttek volna rá a látottakból.

Amit gondolom már sok helyen és sokat olvastatatok, hogy no beszéd, vagy alig-alig, a film elsősorban a képi világra helyezi a hangsúlyt és a zenére, bár nem teszi rosszul, de be kell ismernem eléggé meglepődtem pár perc után, hogy egy szó sem hangzott el, aztán az ember megbarátkozik ezzel a helyzettel is.

Ahogy írtam, a képi világ rendben volt, és majdnem ez volt a fő ok, ami miatt emellett döntöttem, kíváncsi voltam a sokak által dicsért animációra. És nem kellett csalódnom. Örültem tehát.  

Szereplők

Egon és Dönci, a két főszereplőnk, akikről sokat nem tudunk nem, hiszen behuppannak az űrhajóba „világot látni”, a macsek azért nekem bejött, már csak a neve miatt isJ és mert szeretjük a macskákat, igaz ez nem a legszebb volt, de eltekintünk e felett. Rajtuk kívül ott volt még az a koktélbáros ürge, ő mint az egyetlen túlélő, na azért érdekes volt, de ő is tetszett…

Pozitívum

Egy kis csavar a történetben, a zene, az nagyon jól ellett találva, de úgy az egész filmet elnézve, és az animáció tökéletes volt.

Negatívum

Hiába engem akkor is zavart a no beszéd, a sok nyögdécselés, meg az ufók, ők végül is nem tudom, hogyan kerültek a képbe, meg a sok kép a kis monitorból, de ez a legyen a legkevesebb gondom, és mint mondottam a kezdés és a befejezés se volt a legtökéletesebb…

 

 

Outro

Gondolkodom erősen, hogy ez úgy lényegében kinek készült alkotás. De végiggondolva ezt az 1 órát, be kell valljam, hogy mind felnőtteknek, mind gyerekeknek ajánlom e film megtekintését.

Hiszen a sokat említett mondanivaló inkább a felnőtteket veszi célba, míg maga az animáció és annak megjelenése pedig a gyerekeknek kedvez, és őket érdekli leginkább. Ami biztos, hogy nem volt egy rossz alkotás, mondhatom, hogy azért meg vagyunk vele elégedve, de nem maximálisan.

Pontszám

5/10

 

Címkék: 5 egon és dönci

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr42282628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.01.03. 11:51:46

Tegnapelőtt néztem én is, 60 %-ot adtam rá. Lehetett volna jobb is egy jó forgatókönyvvel, de hát ha azt nézzük, hogy egy kis csapat állami támogatás nélkül hozta ezt össze, akkor maximális riszpekt nekik:)

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2008.01.03. 11:55:22

igen, jól mondod, egy kis segítséggel akár jobb is lehetet volna.... de szép volt:)
süti beállítások módosítása