Ocean's Thirteen

inmfc - 2007.11.01. - Szólj hozzá!

Ocean's Thirteen

A

játszma folytatódik, ahogy hallhattuk a reklámokban, és most már olvashatjuk a különböző magyar borítókon. Ezt azért is érzem fontosnak elmondani így a legelején, mert az első kettő nekem bejött, igaz a másodikkal már nem voltam annyira kibékülve, talán az első volt a legjobb, ebben azt hiszem kiegyezhetünk. Ahogy írtam nem mindig túl jó, ha egy filmet a nem tudom hány részig húznak, ebben az esetben az ember csak(?) azért megy el a moziba, vagy nézi meg, mert elolvassa a szereplőgárdát és na bumm.

A sztori: Ruben barátunk rosszul lesz, miután egy kaszinó tulajdonos emberke rútul becsapja őt. És ezért a barátok megfogadják, hogy nem hagyják ennyiben a dolgot, ezért egy kis idő múlva, miután megnyílik a kaszinó, - amit elvileg Rubenünk vezetett volna -, felgyúlnak a fények, és kezdődik a játék. Minden előre kiszámolva, eltervezve, mindenki előre beépítve, szóval majdnem minden a helyén van, azonban pénz szűkében vagyunk és egy nem szívélyes havernál kell pénzért kuncsorogni, ami azonban jól sül el. Szóval indulhat a show-time.

Negatívum: az alapsztori gyenge, ez a barátunk miatt mindent megteszünk, és ezért raboljuk ki a bankot, szóval nem nagy szám. A többit majd később.

Értékelés: az első jó volt, tényleg, talán azért mert előtte nem láttál ilyen hasonló filmet, a második, az bárki bármit mond, gyenge volt, ez sajnos érezhető volt, és akkor jön a harmadik, ahol már megint bedobtak egy nagy nevet, talán mert tudták a korábbi félresiklásukat. Ő pedig Al Pacino. A szereplőkről majd később, most nézzük a sztori jellemzést: gyenge, írtam már, kevesebb csavar volt, picit pörgősebbre számítottam, lehet, hogy ez nagyképűen hangzott, de nem volt az a nagy izgalom, amit pl. az elsőben átéltél, egyetlen pozitívum Garcia barátunk bevonása a történet folyásába, az jó volt. De ez csak az én szerény véleményem. A szereplők: Al Pacino, szerintem a nevén kívül, nagyon sok mindent nem hozott a filmbe, nem láttam az igazi énjét. A többiekről csak annyit, hogy néha túl sok volt a fecsegés a semmiről. Olyankor inkább kellett volna egy csavar. De persze ők csak azt csinálták, ami le volt nekik írva a papíroson. És ide írnám, hogy valamennyire de hiányoltam valami híres szép színésznőt, de persze telhetetlen vagyok. Elnézést. Talán a következőben. A műfajról: vígjáték, végre egy momentum, ami talán mindhárom filmben észre vehető, hallható. Néhány jelenetnél igenis mosolyognod, nevetned kell. Ilyen volt most az Oprah jelenet, amikor sírtak, az oltári volt, de ez csak egy volt a sok közül. A thriller kifejezést olvasva elgondolkodok. Erről inkább egy szót se. A krimi az még hagyján. Hol folytassam sok az üres fecsegés, ezt már írtam, de ebből sok volt a bonyolult duma, ami nem mindig volt szerencsés, és az ember nem mindig vágta, hogy akkor most mi van, miről vakerálnak a sztárok. De hát ide írnám, nem szeretem, ha hülyének néznekJ.  A túl szép, csili- vili képvilág, mi egymás, bejött, bár ez is messze áll tőlem, meg az a nagy fényűzés, pompa, na ja. A túl modernizáció is hiába nem tetszik annyira, el kell fogadni a XIX. Században élünk. Ha jön a (tizen)negyedik, akkor remélem, hogy visszatudják hozni a (1)1 hangulatát, izgalmát, mert az nagyon szép és dicséretes lenne. Valamint több esemény, cselekvés is jó lenne, a sok és értelmetlen duma helyett, meg jó lenne egy McGyver-t látni a következő részbe, ha ő lenne a C terv, az A és B után. De persze lehet, hogy nem leszek se író, se rendező se semmi, de azt megállapíthatom nem volt ez annyira rossz, csak a korábbi részek tudatában közel sem volt olyan jó. Megnézni egyszer mindenképp érdemes, többször, hát nem is tudom, arra talán nem vállalkoznék. Inkább jöjjön a (1)4.

6/10

Felirat

Trailer

Bővebb infó

Képek a filmből: 1 2 3 4 5

Címkék: 6 oceans thirteen játszma folytatódik

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr18215678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása