Harry Brown (2009)

inmfc - 2010.02.19. - 5 komment

Harry Brown nem keresi a bajt. Nem keresi, s mégis megtalálja. Megtalálja, annak ellenére, hogy ő is csak egy a soksok lakótelepi, megözvegyült, csomó ikszen túllépett nyugdíjas forma közül. Akiknek aztán már a sakktábla jelenti az egyetlen élményforrást, na meg az igaz baráttal való összejárás a helyi kocsmába egy sör legurítása végett. Nem keresi a bajt. Inkább nem lát semmit, inkább a hosszabb utat választja, inkább messze-messze elkerüli az aluljáró környékét. Elkerüli azt, elkerüli azokat a suhancokat, akik terrorizálják a lakótelepet, ahol ő is él éppen. Bezárkózik a négy fal közé, nem törődik senkivel és semmivel, hagyja, hogy nyugodtan-csendben-szürkén peregjenek le életének még hátralevő évei. Hagyja, egészen addig, amíg barátja a huligánok áldozatává nem válik.

Címkék: 9 harry brown

Visszatérés

inmfc - 2010.02.18. - 2 komment

Nem is tudom, hogy ez most rövid vagy hosszútávra szól é, ezért nem is ígérek semmit. Azért azt tudnotok kell mindenképp, hogy picit szörnyűnek érzem magam amiatt, hogy volt ez a pár hónap, ami csak úgy kiesett, semmissé vált, én meg még csak nem is köhögtem ide ki semmit egy pár szó erejéig, szóval sorry tényleg.

Amúgy a leszokás erről a blog témáról elég nehéz volt, de a rá(vissza)szokás azonban sokkal könnyebben megy, mint hittem volna. Most persze joggal mondhatjátok, hogy csomó film maradt ki, maradt el ez idő alatt, amiket szívem szerint pótolnék is, de látva a soksok ügyes itthoni bloggert, kritikust, megmondót, akik értekeztek már ezekről ügyesen- okosan, nagyon nincs is már mi írásra késztessen.

Inkább tekintek előre felemelt fejjel, inkább kevesebb jót, mint több rosszat próbálok megosztani veletek. Olyanokat továbbra is, amelyekről csak később lesz hangos a sajtó, INSZ filmeket, néhány csalódást, még több csiszolatlan gyémántot.

Az is biztos, hogy nagyon random lesz a frissülés itt az ffk-n ezek után. Amikor jön valami, amiről van ihlet, majd akkor fog bővülni a nem gyenge kontent, addig azonban van más projekt is mellékvágányon, személyre szabottan. Nem akarok megint azért írni, mert úgy érzem kell, hanem azért, mert szeretek. A nagy reklámot is kerülöm, erősen gondolkodom a hirdetések eltávolításában. Hiszem: lenyugodtam. Nem akarok megfelelni senkinek, csak magamnak.

Amit még az enyémnek érzek, az a twitter (@inmfc: it's my world) vagy a másik blogom: a szubjektív montázs, ami ilyen elmélkedős-eltöprengős-énblog szerűség akar lenni alapjában véve. Ezek mellett akarok valamiféle oroszlánrész szerepet vállalni a Tivo Bitchez-ben, amiről sokan/sokat fogtok majd hallani nem kis idő múlva, remélem. Ha minden igaz, akkor ennyit akartam így hirtelen na meg azt, hogy pacsi mindenkinek, aki eddig és ezután is olvassa az én furcsa elmélkedéseimet, írásaimat (nevezd aminek akarod) itt az ffk-n.

Címkék: ffk

Fantastic Mr. Fox (2009)

inmfc - 2010.02.18. - Szólj hozzá!

Ami a felnőtteknek Jamin Winans, az a gyerekeknek Wes Anderson, ami a felnőtteknek az Ink, az a gyerekeknek a Fantastic Mr. Fox. Jóllehet ez némi pontosítást, kiegészítést igényel, mivel ez utóbbi Roald Dahl fejéből pattant ki, s lett könyv formában lejegyezve először, de most maradjunk inkább - szigorúan - a képkockáknál.  Még akkor is ha tisztában vagyunk a ténnyel, a ténnyel, hogy már a gyerekkönyv se volt piskóta, amiből aztán megszületett, megszülethetett a 2009-es év legjobb animációs filgúd filmje és pont. De vajon mi lehet a titok nyitja ebben az esetben?

Címkék: 9 fantastic mr fox

Fame (2009)

inmfc - 2010.02.17. - 3 komment

Szóval, van ez az akkor és most, régen és ma meg múlt és jelen közötti ellentét, határvonal, ám a híressé válás, a kitörés a szürkeségből, az ismeretlenségből továbbra sem megy könnyen, továbbra sem tud sétagalopp lenni. Még 29 év után sem kérem. Bár ne legyünk telhetetlenek, mert napjainkban a kandikamerák, a videómegosztás, a tehetségkutató meg egyéb szép nevekkel ellátott többhetes, hónapos rendezvények is sokat segítenek már az álmok megvalósulásában. Mert pölö ott a média, a feneketlen nagy hájp meg más egyéb csupa jóság, amivel könnyen fel lehet jutni a csúcsra, hogy csak a pozitív oldalát tegyem ki ide elétek. Persze a kemény munka is számít, meg a kapcsolatok - szó se róla, de minden a felvételinél dől el. Hogy bejutsz-e a művészeti suliba, hogy megkapod-e ezt az ötszörös jelentőséggel bíró esélyt, ami nem minden halandónak adatik meg éppen. Rajtad múlik…csak rajtad.

Címkék: 3 2009 fame

The Invention of lying (2009)

inmfc - 2010.02.16. - 2 komment

Fura egy alak lehet ez a Ricky Gervais. Mert hiába is épít ki maga köré pozitív imázsot a sorozatos remekléseivel, ha azt hagyja lerombolni, leromboltatni mindenestül a filmbeli leginkább kudarcba fulladt projektjeivel. Hagyja igen, kérem, hisz már nem először fordul ez elő vele. Csóválhatjuk is a fejünket, verhetjük a falba, hisz bár korábban is próbálgatta a szárnyát a széles vásznon a színész, de annak még nem volt olyan életképesnek tűnő alapideája, mint amilyennel véleményem szerint ez a darab megvan (megvolt) áldva. De hogy miről van szó akkor?

Címkék: 3 the invention of lying

Planet 51 (2009)

inmfc - 2010.02.16. - 4 komment

Amikor már az alienek sokadik földre pottyanása se hozza lázba a népet, akkor jönnek elő ott fent olyan ötlettel az okosok, hogy változtatnak az eddigi felálláson, mégpedig animációs köntösben. Ami annyit tesz az ő olvasatuk szerint, hogy az embert, az űrhajóst viszik el az idegen bolygóra, mert az úgy nem smafu, s nem is fog kliséképkockák százait eredményezni. Nem utolsó sorban még vicces is lehet, hiszen tényleg ki játszadozott el már azzal a gondolattal, hogy mi lenne ha… mi lenne ha mi mennénk a hegyhez éppen ugye.

Címkék: 4 planet 51

süti beállítások módosítása