Röviden Tömören│The Librarian: The Curse of the Judas Chalice (2008)

inmfc - 2009.09.14. - 2 komment

Na kérem, ezek után  tessék azt hangoztatni fűnek-fának, hogy a könyvtáros szakma fehér köpenyestül, katalúguscédulástul egy fabatkát sem ér, vagy hogy unalmas lenne az akár csak egy perc erejéig. Mindig történik ott valami, akár a raktárban, akár falakon kívül, és erről Flynn Carsen tud nekünk bővebben mesélni. Meg is tette ezt már egyszer, aztán kétszer… s most már a harmadik másfélóráján van túl, amikor kilépve, kitörve a könyvtári imidzsből felveszi a kesztyűt a gonosszal, a rosszal, miközben tényleg élete forog kockán - kis túlzással persze. Ami a lényeg, hogy az oly annyira szeretett, kedves könyvtáros kollégánk újra visszatér, s egyből két tűz között találja magát, ahol a júdás kehely a titok nyitja, meg a kulcs, amit egyesek rosszra szeretnének felhasználni. Mielőtt azonban még tényleg eljönne a világvége, közbelép ő, szabadsága kellő közepén, hogy megtalálja azt, megszerezze a rossz kezek elől.

 
A 12 rounds esetében nem, itt azonban éppen ellenkezőleg igen is tudott működni, jól működni az összelopkodott klisés történet. Pedig az első két rész után szabadon semmi jóban nem reménykedhetett a kalandra vágyó és szomjazó fanatikus, erre előhúzták ezt a harmadikat, ami kétségkívül a legjobb lett mindközül. S habár, elsősorban, tévés premieres, sorozat folytatásos mezőnyben játszik, s abból emelkedik ki, de azért mégis bőszen konstatálhatjuk, hogy az echte b filinges-indiana jonesos-Carter dokis koprodukció megállja a helyét amúgy is, az egyre színtelenebbé váló kalandos palettán.
 
Az biztos, hogy beleadtak mindent a készítők, amit csak lehetett, talán már erőn felül is teljesítettek néhányszor. Ami persze nem jelent világmegváltást ebben az esetben se, de legalább el-elmosolyodsz a könyvtáros tetteken, valamint azon, ahogy éppen befutnak a kiszámíthatatlannak vélt teljesen kiszámítható jelenetek. Ezen kívül még a vámpírok is képbe kerülnek, ha már a divat ezt diktálja persze, az oroszokról nem is beszélve. Aztán még főhősünk is a már eddig megszokott okosságaival traktál, ha kell, ha nem. Ennek ellenére továbbra is szerethető arc marad a szemünkben, mert a szép csajokat, mint mágnest vonzza magához minden egyes részben, s mert odateszi magát, ha a helyzet azt kívánja, ergó mindent a hivatásért, az van über alles.
 
Akinek kimaradt időközben a sorozat első két része, az se maradt le sok mindenről, mert azt mondom: anélkül is szimplán élvezhető ez a harmadik. Picit kikapcsol, el vagy vele szódával, miközben azért megadja magát sokszor a suta forgatókönyv. Amúgy meg Carter dokira nem lehet panasz, hisz ő továbbra is hozza a figurát, mellette azonban továbbra is gyengék az ellenek, a gonoszok, de egyszer tényleg megállja a helyét. Az is gondolom, mindeni számára tiszta, hogy pár hónap múlva itthon is tévés premierrel fogják majd adni, de hát haza kell beszélnem, mert a legtöbb könyvtáros beszólás nekem visszaköszönt, s el-elmosolyodtam rajta, habár ez nem volt végig konstans állapot. A hat egész pont szálljon reá, sokat nem lehet várni tőle, de azért mindig sikerül kicsikarnia azt, hogy a következőre se mondjak egyértelmű nemet. S te, hogy döntesz?

Címkék: 6 the librarian the curse of the judas chalice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr501392556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.09.19. 15:10:17

Még réges régen kihoztam a tékából az első részét, nagy merő unalom volt, a többivel már be se próbálkoztam:)

Spawn85 2009.09.20. 10:31:00

Szerintem abszolút nézhető volt mind a három rész.

Mivel könyvtár szakon végeztem, kicsit szakmai film is volt nekem. :D :D
süti beállítások módosítása