A Kelet Hete (AKH)

inmfc - 2009.04.13. - 1 komment

Micsoda hét elé nézünk, kérem szépen! Megunva a nyugati szerencsétlenkedést, meg totojázást, már ami a kikerülő filmeket jellemzi, s illeti, inkább elfordítjuk a fejünket keletre, keletebbre. Persze ennek most sokan örülnek, de legalább annyian csóválják a fejüket, ha jól gondolom. Viszont az igazság az, hogy egyszerűen olyan darabok futnak ki "Kelet gyárából", melyek sok esetben, olyan újdonsággal, varázslattal hatnak, - szigorúan klisék nélkül -, amiket nem igen lehet megtapasztalni, vagy csak átélni a nyugati filmek nézése közben, után. Természetesen a "keleti filmeknek" is megvannak a sajátosságai, a jellemzői húzásai, és az is megesik néha, hogy beleesnek egy-egy tipikus nyugati hibába. De azt mondom: azért vannak gyöngyszemek szép számmal. Azt azért, nem ígérem, hogy a következőkből, hetesből mind csillog, meg villogni fog, azonban érdekesnek tűnnek, s felkeltették a figyelmemet.

Hét nap, hét különböző alkotás. Itt az ideje végre legalább egy hetet áldozni Keletre, mert megérdemli. A legtöbb kiválasztott filmbe random futottam bele, de volt olyan is, amit ti ajánlottatok nekem. Lehet, sőt biztos, hogy pár embernek, nem fogok nagy újdonságot mondani, ezekkel, s lesznek olyanok (filmek), amit ti hiányoltok majd a széles repertoárból, de egyszer kiindulási alapként ez sem rossz hetes. Kimaradt sajnos, a Red Cliff I-II., arra tényleg egy külön délutánt kell beiktatni, valamint a Sparrow különleges stílusgyakorlata sem fért be most, viszont legközelebb mindenképp helyet kapnak. Úgy ám!
 
Lássuk akkor a medvét! Induljon tehát A Kelet Hete (AKH) című sorozat, amely „olyan mint a Hamlet, ha megéri, akkor nagy király lesz”, s még folytatás is elképzelhető belőle. Egyelőre ez csak álom, majd meglátjuk mi sül ki belőle…
 
Az biztos, hogy az első alkalommal lesz itt western, vígjáték, dráma, akció, horror, misztikus thriller, meg történelmi háborús alkotás. Valamint a csomó 2008-al fémjelzett darab mellett, lesz egy nagyon friss, meg egy kicsit kopottabb, porosabb is a kínálatban. Inkább Korea lesz most a figyelem középpontjában, de azért vigyázó szemetek Taiwanra, és Indára is vessétek. Onnan is érkezik 1-1 darab.
 
Nem tudtam eldönteni, hogy leírjam a hét kínálatát, de aztán meggyőztem saját magam. Addig amíg tűkön ültök, s vártok, addig itt egy kis olvasnivaló: Dostana, CJ7, Race, A moment to remember, My Sassy Girl és ezek se piskóták, halkan jegyzem meg.
 
A Kelet Hete
(2009. 03. 14. – 2009. 03. 19.)
 
K: Going by the Book
SZ: A Man Who Was Superman
CS: Silk (Gui Si)
P: 13B
SZ: A Bittersweet Life
V: Musa
 
Lehet örülni, cigánykerekeket vetni-hányni, igazán érdekes a választék. Tessék csak…
 
u.i.: közbe-közbe lehet, hogy akad majd más is, keleten kívülről, szóval előfordulhat

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr801062367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyuszisz 2009.04.14. 19:50:56

Ez érdekes rovat, még nem láttam egyik filmet sem.
süti beállítások módosítása