Javier Bardem és a Mamma Mia Oscarja?

inmfc - 2009.01.22. - Szólj hozzá!

 

Általában nem szoktam nagy feneket keríteni az ilyen és ehhez fogható mondatoknak, blődségeknek, de ami fáj, az fáj. S hát ez, akkor is szíven ütött. Az ember, a filmnéző, a filmbuzi tényleg csak gyanútlanul ül oda a kocka alakú készülék elé, aztán olyat hall, amitől egy ideig nem is tudja, hogy most bánatában, nevessen vagy sírjon már. Pedig semmi rosszindulat nincs bennem, amikor filmes hírrel akarok "szembesülni a tévében". Csak a kíváncsiság vezérel, hogy mit is mondanak xy filmről. Persze az esetek nagy többségében oltári nagy csalódás válik úrrá rajtam, azokat a mondatokat hallva, de mondom még egyszer, ezen az estén, még ezt is sikerült túlszárnyalni.
 
Ez van, engem érdekel vajmi szinten ennyi filmmel magam mögött, kisebb vén öreg rókának titulálva magam, hogy vajon mi szépet és jót mondanak például az Oscar-jelöltekről. Nem tudok mit tenni, pár másodpercre oda is kapcsolok az m2 híradójára, ahol aztán a következő nagyon okos kijelentésekbe botlok: mint például Kate Winslet-ről a The Reader-ről kapcsolatban így nyilatkoznak:
 
„a színésznő egyébként a legjobb főszereplő díjára is esélyes egy másik filmben (???) nyújtott alakításáért.”
 
S ezen a ponton kezded el vakarni a fejed, és megerőltetni magad, hogy akkor most mi merre hány fok? De mialatt ezen agyalsz, jön a következő irritáló hiba, baki, stb…
 
„Meryl Streep akár két díjat is hazavihet!”
 
Felmerül a kérdés hogyan? A válasz ő szerintük:
 
„jelölték a Mamma Mia című musicalért, mint legjobb női mellékszereplőnek”.
 
Nem kicsit benéztek ezt is, na de…ennek az egésznek, nevezzük szenvedésnek, még koránt sincs vége, tessék kapaszkodni:
 
"Woody Allen Vicky Cristina Barcelonája két mellékszereplői Oscart is hozhat, Penelopé Cruz és Javier Bardem egyaránt esélyes”
 
hát?...nos...szóval...
 
Nem szoktam ilyenekkel élni, ez nem az én asztalom, de azért mégis az arcomra fagyott a mosoly, s így kellett kikászálódnom a fotelemből, no komment, ez kész!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr61896698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása