Megy a Gőzös

inmfc - 2008.04.07. - 4 komment

Megy a Gőzös

/2007/

 
Trailer Bővebb infó

Intro 

Szép kis hazánkban is azért nem tesznek le álmukról a készítők, hogy egyszer majd egy valamire való alkotást összehoznak a szebb és jobb jövő reményében. De valljuk meg, ez eddig, nem igen jött össze. Különösen igaz, ez az utóbbi viszontagságos évek szerény felhozatalára, amelyből alig tudunk legalább egyet is felsorolni, hogy azért elsüthetnénk rá egy jó jelzőt, vagy amelyet legalább ki tudnánk emelni a többi közül...bár lehet, hogy megint csak a kritikus beszél belőlünk.

Na de, nem kellett sokáig búsulni a magyarnak, mert jött a Gőzös, vagy inkább ment, a lényeg, hogy amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is ment. Kár érte. Koltai és csapata sajnos egy újabb pofont kell hogy elviseljen a néptől, vagy inkább tőlünk az FFK-tól. Ki tudja?

 

Értékelés  

Ha lineárisan akarjuk követni az eseményeket, akkor azzal kell kezdenünk, hogy ez az egész projekt még egy bizonyos reklámkampánnyal vette kezdetét. És akkor talán mindenki emlékszik arra, hogy őt a Lajos bejelölte. Még ha képletesen is értjük, szóval bejelölte. Mi meg csodálkoztunk tátott szájjal, majd pár nappal később pedig már majd leestünk a székről, amikor a tiviben, az interneten, na meg már a csapból is ez folyt. Gondoltuk magunkba, hogy ide is elért a nagy propaganda hullám - csak ne hogy pofára esés legyen a vége. Majd a bemutató után újabb jó hírek mondatták azt velünk, hogy hazafi létünkre nem szabad egy ilyen ígéretes alkotást kihagyni. És nem is tehettünk másként.

Van egy helyünk, egy állomásunk, Ivaros, ahol a jól megszokott helyi lakosok élik unalmas- nem unalmas hétköznapjaikat addig, amíg meg nem érkezik egy vonat, amelyre senki nem számított, és amelynek nem éppen ez lett volna a végállomása a terv szerint. De ha már az élet így hozta, akkor…

Röviden ennyit a sztoriról, mert egyrészt a többi majd még kiderül a maga idejében, míg másrészt nem akarunk lelőni minden poént, mert akkor tényleg nem érdemes odaülni arra a másfélórára, szerintem.

Talán nem bántunk meg senkit azon kijelentésünkkel, hogy a film egy jó nagy adag egyvelege az Indul a Bakterház és a Macskajaj című filmeknek. És ezzel azt hiszem mindent el is mondtam. Túl sok a véletlen műve, túl a sok egyezés, de ezt már sokan úgyis megrágták. Egyébként a bakterházzal semmi bajom, sőt, a legjobbjaink közé tartozik, de az hogy most lekopírozták, az már nem csak nekem volt sok, hanem az IB készítőknek is. De úgy vélem, mindenki ismeri eme háttértörténetet, úgy hogy ugorjunk a vasútra, amely hazánk kedvenc filmszimbólumává növi ki magát, hiszen legalább 3 filmet lehet most már megemlíteni, amely az állomással, vasúttal, állomásfőnőkkel foglalkozik, és kicsit már nagyon szúrja a szemünket, az igazat megvallva. Talán itt lenne az ideje, egy 180° fordulatot véve elszakadnánk ettől a helytől, mert értjük mi azt, hogy falu az isten háta mögött furcsa emberekkel, de bizonyára nem lenne nehéz azt se megoldani, hogy ha egy repülő, vagy ne talán tán egy autó érkezne és állna a film főcselekményének középpontjába, vagy valami ilyesmi. Ezért örülünk már akkor, amikor meghalljuk, hogy nem a szemafor, meg vasúti sínek fogják betölteni a főbb szerepet a játékidőben. De mielőtt mindenki megkövezne fentebb említett soraimért, azoknak szeretném odabiggyeszteni, hogy szerintem, és hogy én is tudom, a film másról is szól, csak akkor is eléggé böki a csőrünket, ezvan

Egy szó mint száz, a sztori az koppintás, hivatkozás nélkül, és eznagyon nem tetszik ez nekünk.

Valamint az évek óta látott újra elővett poénnak szánt jelenetek tömkelege, amelyekről elmondható az a szomorú és velős igazság, hogy ezek sem érték el céljukat. Nevetetésre ott volt a film végén a bakiparádé, azt kifújt. Mert a játékidő alatt, alig-alig mosolyodtunk el, egyszerűen nagyon vérszegény volt, szörnyű. Pedig azért humorbonbonokra számítottam, de csalódnom kellett. Ki kell mondanom unatkoztam, valamiért nem tudott lekötni és magával ragadni, egy rossz próbálkozás volt ez a Koltai famíliától, akiket csípek, és ezek után is biztos belenézek egy-egy darabjukba, de ezt inkább ne hangoztassák úton útfélen, mert ami nem megy azt nem kell erőltetni, és ami nem megy, azt nem kell a korábbiból lemásolni, és ami nem megy, az a gőzös.

Szereplők

A színészek se tudtak maradandót alkotni. Pedig jó kis csapat, színészgárda gyűlt itt össze, de mind hiába. Koltaitól- Badáron át Gáspárig volt itt mindenki, de ez segített a darabon, és azon megítélésemen, hogy ez nem egy jó film. A színészek nem tudtak kitűnni, nem tudtak plusz hatást, motivációt elérni azért, hogy érdekeljen minket a film hátralevő része, mind hiába… beleszürkültek

Pozitívum

Néha egy-egy poén, bakiparádé a végén, zene

Negatívum

Forgatókönyv, színészek játéka

 

Outro

Magyar vagyok, álmodozók,

magyar filmekről, reményekről.

Amelyek majd egyszer beteljesülnek,

amelyek majd egyszer csont nélkül tízest érnek.

 

Azonban ez a Gőzös nem tetszett,

pedig reklámozták eleget.

Ez már a mai világban nem elég,

de azért várom álmaim beteljesülését. 

 Pontszám

 

3/10 

 

    

Címkék: 5 megy a gozos

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr23415410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu 2008.04.07. 19:46:50

Én is csak megnéztem múltkor, szerintem nem volt ez ennyire rossz. Nézhető volt, az elején még szörnyülködtem, hogy megint valami rossz magyar filmet fogok nézni, de aztán elég rendesen mosolyogtam néhol néhol.

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2008.04.07. 22:31:27

Ha jó magyar film, akkor Kontroll meg majd most a Bakkerman, az tuti jó lesz :)

Erről meg lemaradtam...bár úgyis leadják minden évben ezt is...majd jövőre.

zol 2008.04.08. 17:55:45

Üres hülyülés az egész.

· http://filmkeltes.blog.hu/ 2008.05.01. 14:43:46

Sajnos tényleg nem nagy film.
süti beállítások módosítása