Run Fatboy Run

inmfc - 2008.03.01. - 2 komment

Run Fatboy Run 

/2007/

 

 
Felirat Trailer Bővebb infó

Intro 

Komédia. És hát szeretjük az ilyet.

A Run fatboy Run egy 2007es darab, amely először a torontói filmfesztiválon debütált, és ami David Schwimmer első nagyjátékfilmje. Na igen. De nem ez az első rendezése, hiszen pár epizódkészítés (Jóbarátok, Joey) már fűződik a nevéhez.

Szóval mégis csak kíváncsiak voltunk, hogy hát mit alakít Schwimmer, bár az igazat megvallva Simon Pegg nevét meglátva, azért egy pozitívabb érzés kerítette hatalmába a filmnézőt, a kritikust, hiszen az egyre jobb és jobb alakítássakkal rukkol elő, mondhatom, hogy az egyik olyan színész a listámon, aki a nagy jövő vár még rá táblázatban foglal helyet. Tehát már csak miatta is.

 

A sztori

Elég sablonos, sajnos. Hiszen főhősünk otthagyja az esküvő előtt a terhes feleségét, mert úgy érzi, még nem készült fel, se a házasságra, se a gyermeknevelésre. Aztán persze jó pár év múlva, rájön, hogy mégis csak, Ő, az igazi számára, és megpróbálja visszaszerezni úgy, hogy közben már más férfi karjai alatt látja nap mint nap.

 

Értékelés 

Komédiát vártam, és részben azt kaptam. De részben. Mert sajnos sikerült egy jó adag amerikai drámaisággal megpakolni, így a film nem lehetet olyan jó, mint ahogy azt a legelején gondoltam. De hát lássuk.

A történet

A kezdés nagyon cool. Tetszik, amit látunk. Pegg játéka már a kezdő képsorok felvillanásakor korrekt, és biztató a továbbiakra tekintve. Jó kezdés, minden megvolt, ami kell, és érdeklődve figyeltük, mi fog ebből kilyukadni.

De hát a folytatásban, a lufi kipukkad. Hiszen kezdjük átlátni a film igazi mondanivalóját, mivoltát, és él bennünk egy befejezés kép, ami talán csak egy hihetetlen nagy fordulat bekövetkeztével változna meg, de komédiáról lévén szó, azért ennek vajmi kevés az esélye. Na de ezzel a résszel foglalkozva elmondható, hogy van jó pár jelenet, amin mosolyogsz. És van pár amin majd halálra unod magad, és csak Simon barátunk segít átvészelni az időszakot. Majd elérkezünk az egyórás határhoz, amikor egyfajta képszakadás erejével 180 fokos fordulatot vesz a film, és átcsap drámai stílusra, ami igen csak felbosszant minket. Na ja.

És a végkifejlet pedig borítékolható. Nem is lepődünk meg. Csak ez a fránya futás, meg az azt körülvevő dolgok teljesen elrontják az addigi hangulatodat. 

Összegezve jó kezdés után egy állandó visszaesés tapasztalható, egészen a végéig, amikor majdnem elsírjuk magunkat a nagy drámai alátét megjelenésekor. Egyszerűen a hogyan döntsünk romba egy jó filmet tipikus esete ez a lezárás.

A lényeg, hogy azért ajánljuk egyszer, hiszen elvétve jó kis humorbombonok hallhatóak a darabban, egy kis fekete humor, vagy mifene, bár nekem már a Haláli Hullák Hajnalában, a Rosszbarátokban, vagy a Vaskabátokban is eléggé bejött. Meg hát mindhárom alkotás közös vonása egy név, Simon Pegg, aki most sem vallott szégyen, de hát értékeljük a szereplőket.

Szereplők 

Eddig már oda vissza dicsértem Simon Pegg-et, és ez, ezután sem fog másképp történni. Hiszen tényleg odatette magát. Egy ígéretes tehetség, aki a hátán vitte a filmet, és még a legnehezebb, legdrámaibb pillanatokban is élveztük a játékát. Jó volt, tetszett amit láttam tőle. Csak így tovább.

A többiek közül szemezgetve, elmondható, hogy a feleség, Thandie Newton, volt talán az egyik leggyengébb pontja a darabnak. Én legalábbis így éreztem. Aztán Hank Azaria tette, amit kellett. Semmi kivetnivaló, de semmi különleges nem volt játékában. Plusz ide sorolnám még Dylan Moran-t, aki anno még a Haláli Hullák Hajnalában is látható volt, aztán sorozatokban tűnt(ik) fel. Itt jó párt alkotott Peg-gel.

Pozitívum

SP játéka, kezdés, komédia érzet (1 óra)

Negatívum

Színésznő játéka, a vég, és néha erőltetett, unalmas jelenetek

 

Outro

 

Nem volt ez rossz. Sőt. Az első óra igazán jó volt. Újra is néznénk. Csak a vég ne lett volna annyira túldramatizálva, és akkor most nem kéne azon gondolkodni, hogy hány pontot ér ez nálunk. De figyelembe véve a negatív és pozitív érveimet, arra jutok, hogy vég ide vagy oda, ez megér egy öt pontot itt és most. David Schwimmer azért kap tőlünk még esélyt, bár az Imdb-t elnézve még fogunk hallani róla, majd 7es osztályzattal dicsekedhet a Schwimmer- Pegg koprodukció, szóval nézni…

 Pontszám

 


5/10

Címkék: 5 run fatboy run

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr94361348

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: ChrisDry.com » Filmek: nov. 24-30. 2008.12.31. 17:10:13

[...]Kb., ilyen a film, ne várjunk semmi jót. Fuss, dagi, fuss! / Run,[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

· http://filmkeltes.blog.hu/ 2008.03.17. 12:53:21

Én nem éreztem gyengének Thandie Newton játékát. Viszont annál inkább Pegg játékát. Szerintem nem hozza azt a szintet, amit korábbi filmjeiben. Ugyanis azokban nagyon magasra tette a lécet.
A filmről annyit, hogy erősen elmegy kategória. Jogos az 5 csillag. Én nem akarok több Schwimmer-Pegg filmet.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2008.11.19. 18:49:36

ugyanolyan pocsék, volt, mint a hotfuzz. 2/10
süti beállítások módosítása