The Kingdom

inmfc - 2007.12.15. - 3 komment

A királyság

A

„megnézés előzmény nevezetű listára” felírható egyrészt a sok komment, másrészt a jónak ígérkező, sokat sejtető ismertető. Na de a kommentekre visszatérve elmondható, hogy nagyon megosztja a nézőközönséget e múvi, vajon miért? Igen én is ezt a kérdést tettem fel magamban, s hát nem haboztam erre a kérdésekre választ találni, hanem egyből azt mondtam magamban ezt látnom kell, s majd itt kitárgyalhatom, hogy „mennyire nem” vagy „mennyire igen” tetszett ez a film. Hát… hát lássuk a medvét:

A sztori: Helyszín: Rijád, csak hogy ne menjük a messzire(erről később) Szaúd-Arábia. És belecsöppenünk egy jó nagy robbanás kellős közepébe, s azt kiváltó események sorozatába. Amint az tudni lehet, ezt zárójelbe tenném, Amerika és az olaj, meg mi egymás, szóval ismerős a helyzet, na de hogy ez ne legyen ilyen egyszerű, bekerül a képbe az FBI néhány nagyágyúja aki „fejébe veszi”, hogy kimegy oda, s rendbe teszi a dolgokat, amik hirtelen kicsúsztak a kint lévők kezéből, mondhatni nem is kicsit. Na de hosszú elmélkedés után a csapat elmegy Rijádba, és beleveti magát az ismeretlenbe, azaz keresik a bűnösöket, miközben őket is keresik. Na ez jól hangzott, akkor egyenlőre ennyit.

Negatívum: valamiért sántít ez a Amerika, meg konfliktus az olaj miatt és akkor megérkeznek és happy end, holott ez nem így van, szóval ez a téma  nagyon nem hozza lázba az embert, s akkor ott van még néhány szereplő, akik számomra nem hoztak valami túl jó színészi játékot.

Értékelés: Nem volt ez olyan rossz, mint amennyire lehúztam az ezt megelőző részben, csak valamiért ezek voltak az érzéseim oly hirtelen a film megnézése után. De az biztos, hogy nálam, így előre kijelenthető, azért egy egyszeri nézést mindenképp megért. Az igazi értékelésre rátérve, a sztoriról elmondható, hogy nem olyan új keletű dolog ez, elég csak visszagondolni a Farkasok Völgyére, s mielőtt mindenki leordítaná a fejem, gyorsan kijelentem, hogy azért persze nem ugyanaz a kettő, de a téma az valami hasonló. Jelen esetünkben jönnek az FBI-sok, hogy minden ügyet megoldjanak. De persze ez nem ilyen egyszerű. Az még elmondható, hogy a film kezdése picit gyorsnak hatott, míg a befejezése egy külön pontot megér nálam. Azért az kellett oda a végére. A szereplőkről, ahogy már írtam, nem vagyok megelégedve mindenkivel, mert pl. a nő vagy a Cooper barátunk játéka se nyűgözött le túlságosan, de főhősünk sem volt valami nagyon jó választás, de itt is hozzátenném, szerintem. A stílust megpillantva érdekes gondolatok születnek meg az ember fejében, mert igazi akciót az igazat megvallva talán az utolsó 30 percben láthatott ember, míg a drámai rész már egy picit megfoghatatlannak tűnik számomra. De ne hogy elfejtsem, van pár érdekes jelenet a film során, nevezheted apró „bakinak”, a falak átlövése, vagy autós üldözés, de persze ez nem olyan hű de nagy probléma, de mindenképp fontos volt megemlíteni. És akkor a végére érve, összegezve a dolgokat, kijelenthetem, hogy nem volt ez annyira rossz, de az igazat megvallva, messze volt a jótól. Tudom, hogy ez a szokásos, de továbbmenve a dolgokba megállapítható, hogy a sztori a jó befejezéssel hozta meg a várva várt elégedettséget, a színészek közül néhányan nem éppen a legjobb formájukat hozták, míg néha túl sok volt a kameraman dolga. De egyszer mindenképp érdemes (kell) megnézni.

 

6/10

Felirat

Trailer

Bővebb infó

Címkék: 6 the kingdom a kiralysag

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr21265295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu 2007.12.16. 12:33:01

Én is kb 65 %-ra értékeltem. Vagy úgy kellett volna, hogy a felétől akció vagy végig nyomozgatnak, de az első felét fel kellett volna pörgetni

jamesb · http://filmhirek.wordpress.com 2007.12.17. 15:42:14

Az utolsó 20 percnyi akció abszolút bejövős volt, tiszta Bourne féle pörgés. De az eleje szerintem is lassú és vontatott. Nálam úgy 7/10 a film.

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2007.12.17. 18:20:32

Örülök, hogy egyetértünk..:)
süti beállítások módosítása