Everybody Hates Chris

inmfc - 2007.11.03. - 1 komment

 

Mivel ez egy Filmekkel kapcsolatos blog, - ahogy az a címben is látható - , ezért nem nagyon szabadna másfelé kacsingatni és más témákba belekezdeni vagy elemezni. De most mégis megteszem. Egy sorozatot szeretnék bemutatni, amely eléggé háttérbe szorulva nézi az újonnan, napról-napra induló sorozatnak nevezett képződményeket, amelyekről már most kijelenthető, hogy kukára, halálra vannak ítélve. Ne de, ez a sorozat már 3 éve látható, és ebből az vonható le úgy legelsőre, hogy akkor bizonyára fut a szekér, vagy mégse?

Igazából nem szaporítanám a szavakat, a sorozat címe: Everybody Hates Chris. Nem fordítanám le. A lényeg, hogy 3. éve tapossa az igát, nem kevés sikerrel. Mert csak igazán nagy sorozatok élik meg a 3-nál több évadot, de az EHC esetében talán most jön el a fordulópont. Miért is mondom ezt? Az első két rész a harmadik seasonból eléggé gyengének tűnik a korábbiakhoz képest, úgy hogy félő, hogy nem sokáig bírja, de, ne legyen igazam. Talán nem lesz, mert 2 rész alapján butaság lenne, nagy következtetéseket levonni. A két évadot végignéztem, és hihetetlenül bejött ez az amerikai sitcom, ahogy nevezik. Ez a család  és élet bemutatása  a 80as években, a crack központjában. Hm. De a sztoriról egy picit később. Folytatnám előbbi gondolatmenetemet, szóval figyelemmel kísértem eddig a sorozat alakulását, amely több-kevesebb humorral van megfűszerezve, de igenis minden rész közben legalább egy mosoly biztos, hogy elhagyja az orcádat. Tudni érdemes: Chris Rock életét dolgozza fel és hogy ne legyen ilyen egyszerű a történet, Rock barátunk egyben a sorozat creatora, hogy ily szép szavakkal éljek. Ha egyszerűen ki akarnám fejezni magam: Feldolgozza és bemutatja saját gyerekkorát, ennyi. Ez eddig még nem is lenne olyan nagy szám, csak, és itt kezdődik a sztori kifejtés:

80as évekbe járunk, Chris családjával elköltözik Brooklynba, ami hát nem a legbékésebb hely volt, akkor a világon. Szóval, amit még nem említettem egy néger családról van szó, ami érdekes, mert Christ egy nagyon komoly fehérek sulijába íratja az anyuka. Persze tudván, hogy fiacskája lesz az egyetlen nem fehér színezetű emberke. De hát „no problem”. Főhősünk azonban, ennek ellenére megleli barátait, jobban mondva barátját, egy darabot, de ellenségeit is az iskolában. És közben mindig otthon is történnek dolgok, elég csak a sznob anyukára, fukar apukára, a nyafogós húgra, vagy az öccsre gondolni, aki Chrs pechjére még nagyobb is nála. Összegezve: csekély 20 percben láthatunk egy történést, amely a végén rosszul sül el, és persze ezért mindig Chris a hibás, ezért is utáljuk őt. Egy részen belül kétszálú cselekmény rajzolódik ki, egy az iskolában, egy pedig otthon, valamelyik családtag problémája miatt. Azt hiszem ennyit akartam mondani erről.

Az első és második évad úgy ahogy ott volt, vannak annyira eltalált részek, hogy az ember többször is megnézi, akkor is ugyan úgy tud röhögni rajta. Elég csak az anyukára gondolni, nagyon nagy ( férjemnek két munkája van LOL), vagy az apukára, akit a Feketék Fehéren - ből ismertem fel, nem semmi az ürge, az biztos. Valamint még az is biztos, hogy kint nem tartozik a top sorozatok közé,lsd: Prison Break, Lost, Heroes, vagy mit tudom én, de minden bizonnyal egy erős , masszív nézői keménymagot tudhat magának, ha idáig mégis eljutott. És továbbra is csak reménykedem, hogy ennek jövőre is lesz folytatása. És egyben pozitívan tekintek a további részekre, hát ha újra visszatér a régi EHC-s filing. Majd meglátjuk! Igazából ez egy olyan „sorozatfelkeltőnek” akart hatni, nem tudom mennyire sikerült fülekre találnom. Bízom benne, hogy sikerült. Aki teheti, és van 20 perce, az már most essen neki megnézni az első, második évadot, mert ez a sorozat kihagyhatatlan, alapmű!

Köszönöm annak, aki elolvasta, és még inkább köszönöm, ha tanácsomat meg is fogadta!:)

:Bővebb infó:

SorozatGURU 

--itt megtalálható a 2 évad összes részéhez leírás, elmezés, kritka.---

Tv.com

 --- külföldi oldal, megtalálsz mindent, amit a sorozatról tudni akarsz.---

Címkék: sorozat everybody hates chris

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr92217258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1337 · http://1337.blog.hu 2007.11.06. 11:13:00

Kubában voltam, ez ment amcsi tv-n, imadtam... xD
süti beállítások módosítása