Fido

inmfc - 2007.10.19. - 1 komment

Fido

 

M

ost röhögsz, de eljön majd egyszer az, az nap, amikor egy zombi lesz a legjobb barátod. Lényegében így foglalnám össze a látottakat. Talán az ismertető volt az, ami miatt azt mondtam ezt látnom kell, bár kicsit féltem, hogy ez is a szokványos zombis filmek egyike lesz, semmi különleges dolog nem fog történni, aztán ahogy elkezdődött máris volt okom meglepődni, és megnéztem ezt az unalmasnak közel sem nevezhető másfélórát.

A sztori: a zombik megtámadják az egész világot és mindenhol ők vannak még a csapból is ők folynak, de valaki, egy nagyon okos ember, erre is talál „ellenszert”. Nem semmi. Egy Nobel-díjat megérdemelne, na szóval a zombikra ilyen kütyüt szerelnek, pontosabban a zombi nyakára, ami miatt nem kívánja a vért, nem gyilkolászik, hanem takarítógépet játszik, meg házi munkákat végez el egy-egy családban. Aztán megjelenik a főszereplőnk és családja, na persze főhősünk faterja nagyon fél a zombiktól és egy percnél tovább nem is hajlandó tovább maradni egy házban vele. Közben azonban zombi barátunk belopja magát a többi családtag szívébe, és minden „be happy”, vagy mégsem….

Negatívum: ez a retro filinges érződés nagyon nem jött be nekem, így zombikkal vegyítve, de hát ez emberfüggő, ha másik szemszögből nézem a dolgokat, akkor a történés az elején elég lassan halad előre, majd a végkifejlet során már érezheted, hogy mi lesz a vég. De ez enm ekkora baj ebben a filmben, sztem, mert különben jó volt.

Értékelés: nehéz volt negatívumot összeszedni, pedig a Black Sheep, után azt hittem, hogy nem lesz még egy ilyen elmebeteg film, de lett. Utánanéztem, ez egy kanadai horror/vígjáték, vagy micsoda. Talán a vígjáték az túlzás, de a készítők gondolom úgy vélekedtek, hogy maga a sztori, és annak hiteles bemutatása már egy vígjátéknak minősül. Nem tudom. Talán a paródia kifejezés az sokkal inkább jellemző a filmre, hiszen van benne némi paródia azért, gondolok a gyerekekre, akik lődöznek a suliban vagy a legelején a filmecske bemutatása, a zombik „gyűjtése”, mindenkinek egy, szóval azért inkább paródia, nem vígjáték. Másrészt horror se volt, mert vérfolyót nem láthattál a filmben, hiába szabadultak el a végére a barátaink. Ennyit a műfajról, akkor nézzük, hogy mit is láttunk, összegezve: sztori, érdekes, ahogy írhatnám filmfelkeltő, érdekel, mert ez nem a szokásos zombi filmek egyike, ahol jönnek a zombik, valaki tudja, a többi nem hisz neki, aztán utána már késő, mindenkit megölnek, de persze mindig van az a valaki, aki életben marad, és megmenti a világot. Ebben a filmben az a jó, hogy ennek szokásos történetét kihagyták, és ezután folytatják egy nem mindennapi sztorival. És ez tök jó. Maguk a szereplők, hát mit mondjak, nem tudok kiemelni úgy senkit, mindenki olyan volt, amilyennek kellett lennie, igazából ez a zombikról szólt, elnézést ha esetleg a szereplők is olvassák ezt. A kiszámíthatóság kérdése, azért most is jelen van. Igaz a legelején még nem tudod, hogy mire számíthatsz, aztán a film végére, sajnos sablonossá sikeredik, és egy szép kis befejezéssel zárul ez az őrült múvi. Az biztos, hogy a Haláli hullák Hajnala után nálam ez a következő. Remélem, most már nem röhögsz!

7/10

Felirat

Trailer

Bővebb infó 

Képek a filmből majd!

Címkék: 7 fido

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr31201729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

· http://filmkeltes.blog.hu/ 2008.06.01. 11:58:51

Megnéztem, én nem vagyok ilyen jó véleménnyel róla.
Szerintem haláli unalmas, talán az első 6 perc tudott valamilyen szinten lekötni. De utána, mint egy agyhalott zombi bámultam a képernyőt, hogy ez milyen ratyi.
Pedig ebből az alapkoncepcióból nagyon sok mindent ki lehetett volna hozni, még tőbb geggel.
3/10
süti beállítások módosítása