Alien vs Predator

inmfc - 2007.10.17. - 2 komment

A Halál a Ragadozó ellen

É

ppen a napokban néztem meg e múvi II. részének trailerét (amit itt az oldalon is megtalálsz) és azt gondoltam az előzetest vagy éppen a borítót nézve, hogy én még az egyet se láttam. Tök gáz, vagy inkább mégse? De erre csak annyit mondok: hogy a remény hal meg utoljára. Na tehát nekikészültem és elővettem a 2004-es I részt és „végigszenvedtem”. Számomra a remény már a legelején meghaltJ

A sztori: A fő helyszínünk az Antarktisz, ahová nem éppen nyaralni vágyó turisták érkeznek, hanem egy piramist kereső felfedező kutató, meg mi egymást tudó emberkék hada. Aztán persze némi segítséggel el is jutnak a célhoz, és megtalálják azt, ami nekik kell, csak hát, idézném „ezzel felébresztették az alvó oroszlánt”: mi esetünkben az alvó Alient! Aztán ettől a perctől fogva elkezdődik a futás, meg a menekülés, meg a sikoltozás. (ahogy a Jurassic Parkban is hallhattuk) De hogy ne unatkozzunk már annyira a film során, megjelennek a Ragadozók is. A lényeg a lényeg egymást akarják kicsinálni, de az ember is egy nagyon fontos tényező minden szempontból, még ha a versenyt nem is tudják felvenni szép és mosolygós barátainkkal.

Negatívum: azt hiszem most nem vagyok nehéz helyzetben, mert a sztori az szörnyű a szokásos, sablonos procedúra zajlik le, aztán a sok Alien születés, már majdnem az égből is ezek potyogtak, valamint meg kell említenem főhősünket, akiről persze már a legelején tudtad, hogy ő lesz a legerősebb láncszem, és mindenkit maga mögött hagyva jut ki a pokolból. Persze közben még összehaverkodik Predator tagunkkal, mert hát miért ne, olyan jól megértették egymást fél szavakból hogy csak na.

Értékelés: ha kezdetnek annyit írok, hogy nem volt jó, akkor szerintem mindent elmondtam. Ahogy az előbb már kiveséztem: a sztori a sz.r kategóriát súrolja, a szereplők is hát eléggé gyenguskák voltak, igaz ebben a filmben talán még Bruce barátunk se villogott volna(bár ki tudja, talán egy izomtrikóban, MacGyver-rel és Rambó-val az oldalán több esélye lett volna a filmnek elérni a bűvös 10es pontszámot. Ha-ha. Azonban mivel annyit szidtam, egy dicséretet is megemlítek, a barátaink, az A-k és P-k nagyon jól meg voltak „szerkesztve”, ezt az egyet jól megcsinálták, a többi az úgyis szemét. Szóval túlságosan a technikára lett kihegyezve a történet, bár ez nem lenne baj, ha magának a filmnek, úgy több értelme lett volna. Mert semmi izgalom nincs a filmben, nincs miért megijedned se, ha láttál már sok ilyen filmet, akkor ez se haladja meg az átlagot, sőt. De hát ez van, ezt kell szeretni. Egyszer meg lehet nézni, azonban a többszöri nézést Önnek már nem ajánlom.

Visszatérve a II-re (ami miatt megnéztem ezt) és az előzetesére és borítójára, nagyon bejön, úgyhogy ezek láttán bizakodó vagyok, remélem most már nem a 4 fal között fogják egymást gyilkolászni no idegesség és izgalom nélkül. És remélem, hogy felülmúlja az I-et, bár ezt nem lenne nehéz nem túlszárnyalni. Remélem!

2/10

Trailer

Bővebb infó

Képek a filmből majd!

Címkék: 2 alien vs predator halál a ragadozó ellen

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr40199766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2009.01.07. 08:49:59

mára már csak annyi maradt meg, hogy iszonyat szar... viszont a tesco-ban láttam egy dvd-t alien vs hunter címmel, az érdekes lehet

Spawn85 2009.01.07. 13:33:20

Ha jól tudom, az "Alien vs. Hunter"-nek az égvilágon semmi köze nincs az Alien-trilógiához, vagy az AVP-hez, csak a címe miatt hangzatos és megtévesztő.
süti beállítások módosítása