National Treasure

inmfc - 2007.10.12. - 1 komment

A nemzet aranya

A

II. rész ha minden igaz, akkor valamikor ebben az évben kerül majd bemutatásra, ezért is döntöttem úgy, hogy megnézem az elsőt, mert hát sajnos ez kimaradt eddig az életemből. Nagyjából képben voltam, hogy kik is a szereplők, és hogy miről szólhat, de mégsem ez volt a fő tényező, hanem Cage neve, amely nálam már sokat nyom a latba és kíváncsian vártam, hogy vajon mit tud kihozni magából egy ilyen kincskeresős múviban. Nézzük akkor, hogy milyen is lesz e filmfelkeltőm!

A sztori: egy család és egy titok, ami az egész családfán végigvonul. A titok nyitja egy kincs, mégpedig a templomos lovagok kincse, amit eddig egyik Gates-nak sem sikerült megtalálnia. De most a legfiatalabbik vállalkozik arra, hogy ő akkor is felkeresi és megtalálja a sokak által csak hiedelemként említett kincset. Ebből már kiderült, hogy Cage barátunk egy régészt, „kincskeresőt” alakít. És elkezdődik a kincs felkutatása, de persze mint mindig, most is van egy rosszfiú, aki ugyancsak meg akarja találni a kincset, persze ő a megtalálás után kevésbé „nemesebb” célokra használta volna, és ennek első lépéseként ellopná a Függetlenségi Nyilatkozatot. De persze főhősünk ezt nem engedi, és elindul a jól bevált, megszokott procedura, vagy ahogy fogalmaznak egyesek: elindul a harc a kincsért!

Negatívum: hát talán a végkifejlet forgatókönyve, amit már előre tudsz. Persze e dolog felett igenis el lehet és el kell siklani, bár azért a film elejétől(?), felétől már tudod, hogy melyik kézbe kerül a kincs. Valamint Cage-től már láttam jobb alakítást is, nekem ez valahogyan nem jött be, elnézést.

Értékelés: Persze a film úgy alapjában véve tetszett, mert maga a sztori jó volt (mégha kiszámítható is), de személy szerint kedvelem az ilyesfajta kalandos történeteket, csak ezzel meg az a baj, hogy a legtöbb esetben a főhős megtalálja a kincset. Az ember úgy érezte, hogy próbálták összegyúrni Indiana Jones és Da Vinci Kód történéseit egy filmbe, csak hát ez nem sikerült valami jól.  Na igen. Főszereplők: ahogy azt már írtam, Cage számomra nem alakított akkorát, vagy csak elaludtam közben, amit kétlek, de egy biztos ez nem Cage filmje volt. És ezután sokan megszólhatnak, hát tegyék. Ez a döntésem. Valahogy Cage nem illet a képbe, de inkább befejezem. A többi főszereplő, végülis, ha nem kertelek, akkor ki kell mondanom, hogy mindenki jól játszott, talán ők tettek legkevésbé arról, hogy a film semmi izgalmat nem hozott a nézőközönségnek, jobban fogalmazok: nekem. Ezek után az a kijelentésem: hogy biztos, megnézem a II.-et – már gyenge lábakon áll. Nem 100 %, de ha belegondolok abba, hogy  már megint Cage lesz ott , akkor talán leülök, igaz, ahogy írtam, ettől a produkciotól nem hatottam meg, ezért ez csak:

4/10

Trailer

Bővebb infó

Képek a filmből: 1 2 3 4 5

Címkék: 4 national treasure nemzet aranya

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr28194475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.kenji. 2008.11.30. 13:55:09

na erről írtam én 5 oldalas fogalmazást a barátnőmnek, hogy felvegyék a sulijába.cage szerintem nem túl sok filmben alakított nagyot.és amúgyis szuperprodukciónak készült a darab, mit csodálkozunk a kiszámíthatóságon...
süti beállítások módosítása