Observe and Report (2009)

inmfc - 2009.08.21. - 1 komment

A plázás filmekből sosem elég. Ebben az évben egyszer már a nagy kilókkal rendelkező biztonsági őr Paul Blart megvédte a plázabelieket, de nagyon úgy néz ki, hogy ez csak a kezdet volt. Nem maradhatott versenytárs, ellen nélkül, jött is Seth Rogen főszereplésével ez az Observe and Report című, amely lényegében, semmi újat nem hozott magával. Viszont ami még ennél is szembetűnőbb & rémisztőbb volt: mintha ugyanazt látnánk, képkockáról képkockára, mint akkor. Persze, azért a csomagolást itt-ott megváltoztatták a rend kedvéért, azonban komolyan mondom: teljesen felesleges íze van ennek a filmnek. Egy keserű pirula és semmi több, amit felejtenél el azonnal mindörökre, nem csak a sablon, hanem a töltelék miatt is.

 
Miről is van szó pontosan? A történet szerint a kicsit kattant, nyomott biztonsági őr álma, hogy rendőr lehessen, és magához ölelhesse végre valahára a pláza egyik cicáját, akiért mindenét odaadná. S miután a bevásárlóközpont ala pláza parkolójában egy kabátos ürge mutatja meg a szerszámát [perverz] az arra haladóknak, járókelőknek, autóból ki vagy beszállóknak, ezzel súlyos traumát okozva több emberben is, a biztonsági őrünk úgy érzi, hogy elérkezett számára a megfelelő pillanat, hogy álmait valóra váltsa. Ebbe a szépen lefestett jövőképbe piszkit bele az fbi azzal, hogy egy szakképzett embert küld a tett helyszínére…
 
Az egy dolog oké, hogy pont szerencsétlenül jött ki a szórás a plázás filmekből erre az évre, kettőt is kaptunk is nyakunkba, tényleg előfordul az ilyesmi, aláírom. Azonban ami a nagy bosszúság lehet igazán a nagyérdeműre tekintettel, hogy az egyik rosszabb lett, mint a másik. Nagyítóval kell keresni ebben is az értékelhető jeleneteket, jóformán még élvezni sem lehet, hisz annyira ostobán, unalmas stílusban csordogál el a másfélóra, melynek végén azt kérdezed magadtól, hogy ezt most miért kellett. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni, és ezt pedig nagyon nem kellett volna. A nevetés az elmarad, már-már kínosan telnek el a percek félmosoly nélkül. Helyette övön aluli ütésekkel soroznak minket, melyek befogadására ember legyen a talpán, aki hivatott. A magas (alacsony?) humor ingerküszöböm itt is előjön, mert csak nem akaródzott legalább kis mosolyka költözni az arcomra, de egyszerűen ezekkel az otromba, káromkodós, s folytathatnám még a sort a minőségi másodpercenként közénk dobált humorosnak vélt humorbonbonokkal, igazán nehéz elérni azt, hogy a hangulat is beköszönjön végre valahára. Köszöntem szépen, de ebből én nem kérek, kértem.
 
Szánalmas szenvedés ez az egész Observe and Report, számomra. A minekvan kategória abszolút favoritja jelen pillanatban, ez nem kérdés. Sokszor még a maradék gyógyszer is elgurul, s picit brutálba megy át a történet, amit ugyancsak fejcsóválás kísér mindannyiszor, s még az örök költői kérdés is kicsúszik a számon: miért? Seth Rogen nem nagy kedvenc itt, ez az igazság, viszont ilyen filmekkel inkább még jobban elássa magát, pedig a srác nem reménytelen, voltak neki jó húzásai is az év folyamán. Ez tutira nem fogja kirakni az ablakba, úgy ahogy a többi nagy színész sem, két pont a jutalma, mindenkinek, s csak újra ne lássam a közelembe.

Címkék: 2 2009 observe and report

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr201336215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.08.25. 11:39:39

Mikor Ray Liotta feltűnt majdnem elsírtam magam. Na jó, nem, de rohadtul fel nem foghatom mit keresett itt. Egyébként nem bírtam végignézni.
süti beállítások módosítása