Gabriel

- 2008.03.08. - 9 komment

Gábriel

a pokol angyala 

/2007/

 

Trailer Bővebb infó

Intro  

Félve vágtam bele e mozi megtekintésébe. Sejtettem, hogy nem számíthatok majd sok jóra. Hát, sajnos igazam is lett. Egy csapat fiatal ausztrál elsőfilmes tákolta össze ezt a fantasy-akciót.

 

A sztori

Sammael, a bukott angyal sötétségbe borította a menny és a pokol közti világot. Fegyveres csapata lezülleszti, rettegésben tartja a kietlen várost. Sammaelnek nem állhat ellen senki; míg meg nem érkezik Gábriel, a mennyország hét arkangyala közül az utolsó. Gábriel fiatal, erős és ő a legádázabb harcos, mióta elődjének, Mikháelnek nyoma veszett. Erős kezei között hullani kezdenek Sammael gonosz csatlósai, és remény nyílik Jade, az aranyszívű elveszett angyal megváltására.

 

Értékelés  

A történet:

Ez a történet ugyebár a bibliai írásokból származik. Azt elferdítve persze. Jó az alapsztori, de valószínűleg tapasztalat hiányában elég rendesen elbaltázták a megvalósítást. A Biblia szerint 7 arkangyal van, ők Isten nagyságát és dicsőségét hirdetik, megerősítik az emberek Istenbe vetett hitét. A filmben persze ez nem éppen így van: gépfegyverekkel, késekkel, bombákkal irtják egymást és a jó népet.

Gábriel (vagy Gábor) nevének jelentése: Isten hőse. Ő az igazság, a remény angyala. Egyébként ő üldözte ki Ádámot és Évát a Paradicsomból. Valamint Uriel-lel együtt ő pusztította el Szodomát és Gomorát. Már itt egy kis ellentmondást érzek, és akkor nem beszéltem még a magyar címről. Szokás szerint felesleges részt illesztenek hozzá. Elég lett volna a név is, hiszen így félreértelmezésekre ad okot.

A helyszín a purgatórium, a menny és a pokol közti átmeneti hely vagy állapot, azok a lelkek időznek, akiknek sorsáról még nem született döntés. A filmben ezt egy romlott városrésszel helyettesítik, ábrázolják.

Szereplők:

Nem lehet rájuk semmi rosszat mondani, nem rajtuk ment el ez a film. Azonban sok jót sem hozhatunk fel védelmükben. Körülbelül a főhős két szép kék szeme tetszetős az alakításában, persze ez is csak a visítós kiscsajoknak nyújt esztétikai orgazmust.

Pozitívum:

Alapkoncepció. Dark stílus. (Plusz a film közepén található egy lövöldözés sötétben, mely egész jól néz ki.)

Negatívum:

Fényképezés, rendezés, hosszú játékidő, hézagos forgatókönyv.

 

Outro

Sajnos a film szinte végig halál unalmas, amatőr. A fényképezéstől majd kifordult a belem, az egyes angyali gyógyításokat kamerarázással és némi fénnyel tudták le. A verekedéseken nagyon látszik, hogy hozzá sem értek egymáshoz. Szóval tipikus tucatfilm, melyet néhány lelkes amatőr hozott össze. Megtekintését semmilyen korosztálynak nem ajánlom!

 Pontszám

 

2/10

Címkék: 2 gabriel gábriel a pokol angyala

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr62371340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu 2008.03.08. 16:35:06

Hát én ezt fél óránál többet nem bírtam nézni.:(

2008.03.08. 17:26:05

Lehet, hogy nekem sem kellett volna végignéznem. :)

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2008.03.08. 17:35:49

akkor ezek szerint el se kezdjem? :)

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2008.03.08. 19:37:55

engem, egészen eddig érdekelt ez a film :)

dybo 2008.03.08. 23:12:25

:) nekem is megvan, de akkor most törlöm is :P

kovacs 2008.03.13. 21:49:30

te nagyon hülye vagy mó

szerintem véletlenül az úristen@mennyorszag.hu-t raktad be az eredeti dvd helyett!

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2008.03.14. 21:02:53

nah látom Mó te is megkaptad:)))

ehhez itt hozzá kell szokni, és most nem arról beszélek, hogy valaki elmondja véleményét, mert hát ez a blog egyik eszköze, hanem arról, hogy az embert minősítik azért, mert neki nem tetszett az adott film.
Talán máskor és másképpen is ki lehetne fejezni azt, hogy mennyire tetszett vagy nem tesztett az alkotás, és ezt elsősorban normális "hangvételben" lehetne közölni, szerintem...lehet túl sokat kérek:)?

dan 2008.03.20. 21:43:26

naggyon egyetértek a kritikával!
Ez annyira amatőr hogy már fáj.

A Nocsoj dozor/Night Watch-nak is volt iylesféle szaga effektek terén,de az nagyságrendekkel jobb. meg egyáltalán, az nekem tetszet, szeritenm fasza, ez emg szar :)
süti beállítások módosítása