Röviden, tömören 2

inmfc - 2008.01.17. - Szólj hozzá!

  A leggyorsabb indián/2005/

Sok jót és szépet hallottam már róla, a cím kicsit furcsán hatott, szóval mindenképp egy nézést már megért.

Sztori

A sztoriról annyit, hogy egy Burt Munro nevezetű emberke valahol Új – Zélandon nem tesz le a tervéről, hogy az indiánjával(1920as Indián márkájó motor) megdöntse a világcsúcsot. Azaz, hogy mindenkinél gyorsabb legyen, és mondhatni a kellő eltökéltség, bizalom már megvan fent említett személyünkben, így ez már egy fél sikert jelent számára. De a neheze csak ezután kezdődik.

Értékelés

A film mind elejével, végével, közepével meg vagyok elégedve, nem találok semmi kivetni valót. Én mindegyik részt izgalmasnak, és „jónak” értékelem. Hisz a darab, ha még nem volt róla szó, igaz sztorira építkezik, egy kis életrajzi háttérrel megspékelve, igaz néha sántít egy –pár filmbéli jelenet a valósághoz képest, de az embert akkor is lenyűgözi a film.

És ezt az érzést leginkább Anthony Hopkins váltja ki belőlünk. Mert ahogy mondani szokták: jó az öreg a háznál. Szóval egy nagyon korrekt, kitűnő munkát végez, hihetetlen mennyire megszerettem a karakterét a film végére, mert hát csudálatosan játszott. És ennyi.

Pozitívum

 a filing, Antony Hopkins, és hát a történet minden egyes része

Negatívum:

-

A függetlenség napja/1996/

Jó kis 96os darab, amely a maga idejében még bezsebelt egy díjacskát, név szerint a 97es Oscaron a legjobb vizuális effektekért. Amiről az igazat megvallva én személy szerint nem tudtam. De annyi biztos, hogy már jó párszor láttam a darabot, és most valamilyen érzés kerített hatalmába, és újból nekiestem.

Sztori

világos: jönnek az ufók, minket akarnak, jobban a mondva a bolygónkat, de hát mi ezt nem engedhetjük… röviden, tömören ennyiJ

Értékelés

A film ki tudja hányadára is magával hordozza a feszültséget, az izgulást, amelyet Will Smith egyensúlyoz a maga jól megszokott stílusával, szóval ezt jól összegyúrták, de jól tették. A film kezdése már megadja az alaphangot, amelyet a középső rész még jobban felerősít, majd a végére egy picit leenged, gondolok itt a feláldozom az életem a című részre, egy kicsit már túl amerikaira sikerült, de ezt most elnézzük a látottak tekintetében.

A szereplőkről esett szó: Will Smith megint csak olyan amilyen szokott lenni, nem az évezred legjobb alakítása, de jó párt alkot Jeff Goldblum-mal, jól kiegészítik egymást, és így lesz egész a történet.

Pozitívum

 „legjobb vizuális effektek” - persze az abban az időben, a szereplők játéka (kettő) megér egy dicséretet, aztán ott van a kezdés

Negatívum

 a film vége, meg talán néhány mellékszereplő játéka nem „tetszett” igazán

Lassú tűzön/2005/

Még nem láttam, nem is olvastam és nem is hallottam róla, maradjunk annyiban a cím eléggé felkeltette az érdeklődésemet.

Sztori

Államügyész főszereplőnk majdnem mindent elért az életben, ennél jobban már nem is mehetnének a dolgai, szenzációs karriert fut be. De egyszer csak megszólal a telefon, és elkezdődik a kutatás az igazság kiderítésért. Ami azonban nem olyan könnyű feladat. Mert főszereplőnk beosztottja megöl egy embert, mert az állandóan zaklatja és megerőszakolja. Eddig minden világos? Na de megjelenik a meggyilkolt haver barátja, egy gengszter, szóval ő is előáll a saját történetével, miszerint a nő akaszkodott rá férfira s nem hagyta békén. Na szóval itt kezdődnek a problémák a megértés végett, s ez csak egyre „rosszabb” leszJ

Értékelés

Jó kezdés, azonnal belecsapunk a lecsóba, megismerünk két alternatívát, hogy pontosan mi is történt.

Aztán a folytatásban még jobban belemegyünk a „dolgokba”, hisz már maga az államügyészünk se tudja, hogy kinek higgyen. Miközben új információk kerülnek birtokába, addig az ember/néző újból lát egy lehetőséget, a „mi lehetett” effektusra.

A vég jelenti számomra a legjobb részét a múvinak. Hisz ott úgy megkeverték a szálakat, hogy aligha lehet ezt nem nevezni csavaros befejezésnek. Mert hát az ilyet szeretjük, vagy mi fene. Szóval a vég az visz mindent, speciel nálam.

A szereplőkről annyit, hogy talán Liotta és LL Cool J játéka éri el a jó szintet. De úgy igazán maguk a szereplők semmi pluszt nem tudtak hozzátenni a film élményéhez. Mert valljuk be, ez inkább csavaros befejezésről fog megmaradni emlékeinkben, mint sem a szereplők játékairól.

Pozitívum

A film vége, a számtalan csavarral, azt hiszem azért megérte végignézni

Negatívum

Szereplők játéktól nem nagyon vagyunk lenyűgözve

Alvin és a Mókusok/2007/

Na akkor RT (röviden tömören) listánkat zárjuk le ezzel a 2007es darabbal, amelyet karácsony környékén kezdtek el bemutatni, s vetíteni. A képlet egyszerű: vegyünk egy ultra gáz trailert, azaz hitessük el mindenkivel, hogy ez nem lesz semmi, majd a moziban már sikert-sikerre halmozva ott legyünk a legjobbak között - persze némi kis túlzással. És hip-hop máris megérte filmet csinálni a mókusokkal….

A sztori

Főszereplőnk nyakig van a slamasztikában, hiszen egy: a nőknél nincs szerencséje, kettő: már hivatásában is egyre több kudarc éri, (mert nem éppen kedvelhető zeneszámokat dob össze a kiadóknak, akik ezt nem nézik jó szemmel), három: jól mondom, három mókus költözik a házába, akik minden képzeletet felülmúlva tudnak beszélni. Na de ilyet már láttunk, és erre rátesznek egy lapáttal azzal a ténnyel, hogy ezek még énekelnek is. Hát azta…

Értékelés

A történet szépen csordogál a maga medrében, ahogy azt szoktam mondani. A mókusok előkerülnek valahonnan az erdőből, aztán főhősünk először nem hisz a szemének, majd a fülének.

Majd berobbannak mókusaink a zenepiacba, és BS helyett már mindenki őket hallgatja, igazából ez a rész is semmi-semmi meglepetést nem tartogatott, úgy ahogy az elválás sem az eddig jó gazditól egy pénzesebb élet felé.

Persze a végén egy kis szirupos befejezéssel pontot tesznek az ügy végére. És „állataink” megtalálják a helyes utat, azaz a szív diktál.

Szóval nem akartam elsütni, de kénytelen vagyok, a film a jól megszokott forgatókönyvével semmi váratlant nem húz elő, de lehet, hogy talán csak én vártam többet. Nem tudom. Egy kissé így nagyon amerikaira sikeredett, de talán gyerekkel jobban élvezhető. Néha jó poénokkal tarkítva azért egyszeri nézést megér.

Pozitívum

A mókusok vicces jelenetei, meg a zene

Negatívum

Jason Lee játéka elég szörnyű volt, már elnézést, és akkor még sajnos a forgatókönyv se volt túl acélos

Címkék: 4 6 9 alvin és a mókusok a függetlenség napja lassú tűzön a leggyorsabb indián

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr16301572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása