Wanted

inmfc - 2008.07.09. - 4 komment

 
Felirat Trailer Bővebb infó

Képzeld el, hogy egyik nap még csak egy vagy a sok (átlag)ember közül. Nem nehéz elképzelni, tudom. De vegyük azt például, hogy egy irodai robot vagy, akinek nem éppen ez volt az álma még réges régen, és akinek tele is van a hócipője nem csak a munkájával, hanem főnöke viselkedésével is. Mindennap ugyanezt kell elviselned úgy, hogy közben még barátnőd is nyaggat, és „betegséged” is megnehezíti az amúgy se ötcsillagos életed. De eljön az idő, amikor egy csapásra megváltozik minden körülötted, hiszen megjelenik, és feltűnik egy titokzatos idegen, egy nő, akinek feltett szándéka, hogy megment téged, valaki elől, akiről eddig nem tudtál, és aki nem mellesleg csak a koporsóban szeretne legközelebb téged látni. Elég komplikált már így is a helyzet, de mindezt tetézi a halálhír, és az a kijelentés, hogy neked helyed van a Szövetségben. És ekkor kezdenek megfogalmazódni benned olyan nem csak költői kérdések, hogy: Mi is az a Szövetség? Te hogyan is kerültél a képbe? És mit keres melletted egy fegyverekkel elég jól bánó gyönyörű nő. Nem tudod, és talán nem is akarod megkapni ezekre a válaszokra a kérdést. De amint ezen agyalsz, nem hiszel a szemednek, hisz a fegyverből az ellenfélre eleresztett golyó félkörívben kezd suhanni a levegőben majd ugyanígy éppen feléd tart egy. Amondó vagy, nincs idő itt összerakni semmiféle puzzle darabkát, mert az a golyó csak egyre közeledik, jobb ha elkiáltod magad: ó baszki.
 
***
Nem tudom, ki hogy van vele, de azért ez a Wanted nem is volt olyan rossz. Szerintem. És akkor csapjunk is bele a közepibe, meg a lecsóba, mert nincs itt miért s mire sorokat pazarolni.
A Wanted egy igen jó akciófilm, amibe azért belecsempésztek egy kis humorfaktort is, ne hogy már annyira ne higgyünk a szemünknek. A fülünknek is kell, hogy jól csengjen valami, és a készítők ezt az akadályt jól vették. Van okunk néha, még ha nem is hangosan, de rendesen elmosolyodni, és kuncorogni a látottakon. Ha már belementünk a képi világba, akkor mondhatjuk a szem nem marad szárazon. Hiszen itt csak is olyat látsz majd két órán keresztül, amire úgy igazán sok esély, vagy reális magyarázat nem igen adható. De van akiknek ez igen, míg másoknak kevésbé jön be. És akkor itt el is lehet különíteni a két tábort, lásd, aki ilyet várt, és látott anno a trailerben, és lásd aki, nem hitte, hogy ilyen lesz, legfeljebb csak Jolie kisasszony miatt ült be megnézni ezt az akcióorgiát. Eszerint is nagyon is megoszlik a közönség a véleménye, mi talán az első tábor felé húzunk, a lényeg, hogy akadtak dolgok, amíg igen csak tetszettek nekünk. Ide sorolnám a már említett szenzációs képeket, a kisebb humort, a színészek produkcióit és a jó kis szórakozást, mely talán rövidebbre vágva jobban is hathatott volna.
Nem tudok szó nélkül elmenni a színészek mellett, akik közül James McAvoy olyat tett, amit nem igazán hittem volna. Elég szkeptikus voltam a McAvoy & akciófilm vonal tekintetében. De rám cáfolt(ak). És ez leginkább a főhős karakterének köszönhető, akit nagyon jól hozott összességében a James fiú. Most már megmutatta magát egy ilyen stílusú filmben is. Lehet, hogy mindenhol megállja helyét, majd meglátjuk.
Jolie kisasszony azért nem nagyon rázta meg magát. Sokszor nem is kellett nagyon közbe avatkoznia, bár azért az agyontetovált testére ráfókuszáltak a készítők, mégis csak lásson valamit a közönség, ha már néhányuknak a soványság már nem nagyon nyerő. Szerintünk?
A Wanted tehát  be kell ismerni hogy az a film, mely agyatlan, eszetlen, képtelenségekkel és lassításokkal, replayokkal teli és mégis messze menőkig cool, akciós darab így visszagondolva. Sokan ezért elfordulnak, és nem tetszésüket nyilvánítják ki ezzel kapcsolatban, mi azonban egy nyolcast adnánk erre a nem mindennapi darabra, melynek jelen esetben, valamikori újranézése kötelező lesz majd.

 

Címkék: wanted 8

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr54561422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.07.10. 09:10:00

Jó volt tényleg, csak a finálé lehetett volna jobb is :)

Kóczy · http://koczy.wordpress.com 2008.07.10. 10:30:06

Szerintem is jó film volt ez. Persze, hogy tele van képtelenségekkel, de ennek a filmnek, éppen ez a lényege, tehát így kell hozzáállni a megnézéséhez is.
Az viszont igaz, hogy nem igazán hű a képregényhez, ami alapján készült, de ennek is érthető okai vannak...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.07.16. 20:51:40

Egy erős közepes maxmimum, erőltetett lassítások mindenhol, semmi extra, sablonok, a vége se túl nagy szám

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.07.16. 20:52:12

vagyis inkább csak egy sablonos közepes
süti beállítások módosítása