D-War

inmfc - 2007.11.17. - 3 komment

D-War

A

mióta láttam a trailert és a borítókat, azóta furdalt a kíváncsiság, hogy milyen film is lehet ez, mert hát imdb-s barátaink eléggé lehúzták a filmet, de hát ez engem nem érdekelt, mert amint nézhető állapotba került nem volt kérdés, hogy melyik film lesz a ma esti. És hát mivel eljött ez a nap, nem is gondolkodtam egy percet sem, azonnal hátradőltem a fotelban és nekiálltam.

A sztori: ahogy a filmben is hallható: 500 évenként születik egy nő, amely olyan erővel bír, hogy át tud változni kígyóvá, de persze lehet jó és lehet rossz kígyó is. Jelen esetünkben persze ez édes nem mindegy. És hát eljött az idő, amikor leszállt a mennyből az „ellenfél” a gonosz, s rossz kígyó, aki nem éppen hamburgert érkezett enni a földre, hanem a Yuh Yi Joo ereje kell neki, ami egy 20 jobban mondva 19 éves lány testében lakozik, akinek testén ott található a sárkány jel. Remélem érthető, igazából nem bonyolult, de azét oda kell figyelniJ. A lényeg, hogy ez a legenda 500 évente újjáéled, és eljön a „gonosz”, aki meg akarja kaparintani a Yuh Yi Joo erejét. Dióhéjban ennyi.

Negatívum: sajnos van. A szereplők játéka az egyszerűen borzasztó, de hát igazából minket a sárkányok érdekeltek. A sztori is egy picit koppintosnak nevezhető, ilyen Host meg Godzilla féle gyurmáról lehetne beszélni.

Értékelés: ahogy olvastam, ezt a filmet 6 éven át készítették csak azért, - gondolom -, hogy a nézőközönség valami olyat lásson, amit még nem látott: Vagy lehet én gondolom rosszul. Az igazat megvallva nagyon vártam, de nagyon, és az embernek néha-néha csalódnia kell. De hát ez a világ. Azért annyira nem szólnám le. Mert amennyi munkát nyomtak ebbe a filmbe, azért az nem semmi, valamint nem szabad elsiklani a lényeg felett, hogy iszonyatos jó pénzösszegeket kasszált a múvi, ami hát igazából a filmiparban manapság a legfontosabb. Valahogy külöföldön, de talán majd otthon is(hiába szólják le), akkor is érdekli az embereket a sárkányos meg mi egymás sztori. És ha már a sztorinál tartunk, akkor kezdjük is el az értékelést: első a sztori, ami hát elég érdekesen hatott, a maga mennyből érkező sárkányaival, meg rakéta kütyüvel ellátott dinoszaurusz – élőlényekkel, szóval volt itt minden, ami talán egy picit már túl erőltetett és sok volt. Pedig a legelső képsorok, a bevezető sorok többet ígértek, akkor azt hittem, hogy ez egy jó film lesz, de akkor nem volt igazam. Jött ez a 15 perces múlt vetítése, amit én már soknak véltem, aztán persze később már rá lehetett jönni, hogy mi volt az oka a hosszú bevezető múltbéli monológnak. Aztán a cselekmény elkezdett csordogálni szépen a medrében, de úgy, hogy nem kapott el semmilyen filing. És ez zavart. Többre számítottam. A végkifejlet személy szerint nekem bejött, vagyis jobban mondva sokkal jobb volt az, mint amit előtte láttál. Úgy hogy a vég nálam azért egy pontot megérdemel. A színészek, akikről már meséltem, hát nem tudok szóhoz jutni, ez ebben a mai filmes világban nagyon, nagyon kevés. Egyszerűen az én szememben csődöt vallottak és akkor lehet, hogy kemény vagyok, de szerintem nem csak én látom ezt így. Na mindegy. Amit érdemes említeni a stílushoz, hogy akciót tényleg látott az ember, abban nincs semmi probléma, de a fantasy rész már egy kicsi sántít. Na igen. Ami még nálam egy pozitív jelzőt érdemel az a zene, a film elején és végén, az nekem még valamennyire bejött, és mondhatni ez még megmentheti a totális káosztól, csődtől, pontszámtól a filmet. Szomorú vagyok, mérhetetlenül, ezek után ezt még egyszer nem fogom elő venni. Ez biztos. A kritikám, elemzésem végén azért még annyit hozzáfűznék az eddig mondottakhoz, hogy bármennyire gáz effektek, gyenge szereplők találhatóak a filmben, azért én egyszer ajánlom, senkit nem rémisztgetek azzal, hogy ezt ne nézd meg. Hanem ellenkezőleg egy estére másfél órára, azért igenis benyomható, nem szabad, hogy bárki(én) elvegye a kedved ettől a filmtől, mert ahogy én pl. írtam, többet vártam, többre számítottam.

4/10

.::Felirat::.

.::Trailer::.

Címkék: 4 d war sárkányháború

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr12232663

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: handheld fish finders 2018.04.18. 23:55:04

Preorder Madcap now! - tangerinedream.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SoundWave 2007.11.20. 17:12:50

Én most néztem a filmet! (frissek az élmények :P). Hát 1re a hátrány: színészi tehetség 0 és még egy kicsit kevesebb. Előny: állatikirály mikor ostromolják a várost a gyíkocskák. Az baromira teccet. Istenkirály. (és nem elfogultság de az tényleg jó)
Én ajánlom mindenkinek. 1szer mindenkép érdemes megnézni!!

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2007.11.20. 17:28:34

Azt hiszem jól összefoglaltad, egyszer azért tényleg érdemes megnézni!

franky 2008.01.06. 18:34:21

Ez a film nem egyszerűen rossz, ez már fizikai károkat okoz a nézőben. Ha megnézted, nyugodj békétlen!
süti beállítások módosítása