Buhera Mátrix

inmfc - 2007.10.05. - 1 komment

Buhera Mátrix

M

agyar film, tehát kötelező volt megnézni, bár ez a kijelentésem eléggé furcsának mondható, mert hát tudjuk, hogy milyen magyar filmek születnek mostanság. Szóval mégis magyar vagyok mindenképp kötelezőnek, éreztem e film megnézését, azután, hogy annyi rossznak mondható magyar filmet láttam már e kis hazánkban. De előjáróban csak annyit, hogy nem bántam meg, hogy szemügyre vettem ezt a filmet.

A sztori: Főhősünk mielőtt meghal még beül egyet a moziba és végignézi élete történetét, ahogy mondani szokták : „lepereg halála előtt élete története”. Na kis túlzással ez történik meg most, kisebb megszakításokkal. Igazából a történet ennyi, nincs semmi mellékszál, meg mit tudom én, hanem egyszerűen végignézzük főhősünk éltét, az úttörő avatástól kezdve a KRESZ vizsgáig.

Negatívum: Talán negatívumként annyit tudnék megemlíteni, hogy néhány szereplő nem játszott valami hű de jól. Nem is vártam el, de azért mégis úgy éreztem, hogy ebben a filmben az ő alakítása nagyon kevés volt. És ez elsősorban a főhős kedvesére vonatkozik. Valahogy nem passzolt a filmbe, de lehet, hogy csak én érzem így. Aztán ott a film vége, mert hát a film kb. közepéig nagyon jó, lendületes, vicces, stb… de aztán mintha ez megszakadt volna félidőben és értelmét veszti egy ideig, aztán a befejezés az gáz, igazából ezek a negatívumok, de még így is azt mondom, hogy megszoktuk már ezt, hogy valahogy nem lehet mindig minden tökéletesJ.

Értékelés: Egy életem, egy halálom, kimondom azt a szót, amivel régen illetem meg egy magyar filmet: „jó” volt. És ebbe most úgy minden benne van. Igaz ez a film talán a nálam idősebb generációt tűzte ki magának (gondolok itt a 30 évesekre) már csak az úttörős jelenetből kiindulva, de hát ez legyen a legkisebb gondom. Maga a sztori nem nagy szám, de valahogy mégis, úgy érzed, hogy van értelme a filmnek, a többi magyar múvitól eltérően. Maga a főhős és barátai (vízvezeték szerelő, oktató stb..) nagyon jól alakítottak, csak a barátnő volt az én szememben a leggyengébb láncszem. Volt egy pár vicces jelenet (és ez nem a megmosolyogtatót jelenti), amire még most is emlékszem. De volt egy pár erőltettet jelenet is.  Jó kezdés – rossz befejezés. Ez van.

7/10

Trailer

Bővebb infó

Képek a filmből: 1 2 3 4

Címkék: 7 buhera mátrix

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr20187254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2009.01.07. 09:51:11

ez a film nagyon nem tetszett. nálam egy poén se ült. biztos befásult harmincas vagyok és azé
süti beállítások módosítása