The Brave One

inmfc - 2008.01.18. - 3 komment

A másik én/2007/

Felirat Trailer Bővebb infó

Intro

Egy olyan darab, amelyre már a kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektettem, hisz az ismertetőt olvasva éreztem, hogy ez egy nekem való film lesz. Amelyet csak a pontosság kedvéért, Neil Jordan rendezett, és amelynek főszereplője Jodie Foster.

A kommenteket végignézve megállapítható, hogy az emberek többségének „bejött” ez a film, amely számos kérdést fogalmaz meg bennü(n)k a megtekintés után….

A sztori

Erica Bain életében minden klappol, minden a  helyén van, és minden sikerül neki. Hisz a rádiózásban a saját „műsora” népszerűségnek örvend, míg barátjával elhatározzák, hogy egybekelnek. Azonban minden jó egyszer végett ér, ahogy mondani szokták, csak nem ennyire szörnyen, mert egyik este megtámadják őket. Amíg a barát életét veszti, addig Erica életben maradva próbálja feledtetni a történteket, és próbálja túlélni a kinti életet, amely számára a továbbiakban már nem biztonságos

Értékelés

A történet

Az első képkockák, az első hallott mondatok már sejtetik, hogy ez nem egy szokványos film lesz. Hisz főhősünk mikrofonnal a kezében járja az utcákat, hogy később ebből merítve másnap elgondolkodtató műsorral kápráztassa el a hallgatókat. Amúgy a kezdés nem rossz, bár a támadás után kezd csak jönni a java…

Szóval a múvi „közepe” a támadástól elkezdve a támadásokig egy nagyon erős részt fed le. Hisz miután meghalt a vőlegény, a főhősnők már nem is mer kimozdulni a házból, és ebben a részben láthatjuk őt „megváltozni”, ahogy az egyik percben még fél, míg a másikban már stukkerrel a kezében vonul. Szóval szemtanúi lehettünk egy személyiség átalakulásnak, hogy ily szépen fogalmazzak. Erica először még csak önvédelemből, később már a „jóért”, az igazságért harcol és öl. Na de ne menjünk bele ennyire, hanem mondjuk azt, hogy ez egy igen jó része volt a filmnek, bár közel se volt olyan, mint a végkifejlet.

Hisz a „the end” igazán nagy csattanóra sikeredett, amit aligha fog az ember egyhamar elfelejteni. Én azok közé tartozom, akik azt mondják, hogy a befejezés feltette a pontot az i-re, mert egy esetleges más befejezés már túl szokványosra sikeredett volna.

Szereplők

Jodie Foster, tehát „odatette magát”. Azzal a rideg tekintettel, amit nevezhetünk akár férfiasnak is, szóval azzal meg a mutatott játékkal nagyon meg vagyok elégedve. Szép és jó teljesítmény nyújtott, az ember már érti, hogy miért jelölték a GG-n ezért az alakításért a legjobbak közé.

Terrence Howard (akit spec én az Ütközésekből ismerek) is jót alakított. Bár Foster kisasszony mellett aligha rúghatott labdába, de azért dicsérendő a mutatott produkciója.

Pozitívum

A film egészére igaz ez a jelző, de leges leginkább a végére, aztán a zene is jó minőségű volt, és hát Jodie Foster, ennyi…

Negatívum

Ide csak annyit írnék, hogy Howard játéka, néha lassúság, de nem akkora probléma ez, néha az események nem igazán kapcsolhatók össze, szóval egy kis logikai mit nem értés

Outro

Megteheti mindezt Erica Bain? Igaza van? Joga van ily módon bosszút állni?” Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel bennünk a film megnézése után. Erre két válasz adható, amelyekből én talán az igent választanám. Mert még ha nem is tisztességes az, hogy kivonulunk az utcára lövöldözni embereket, ahogy az ma szokás, de ha elvesznek tőled valamit vagy valakit, akkor bármi áron képes lennél az utolsó szalmaszálba kapaszkodva is megbüntetni azokat, akik üressé tették az életedet. Tudjuk, hogy nem ez a legegyszerűbb és hatásosabb formája az ilyen jellegű problémák egyszer s mind lerendezésére, de mégis egyet értünk a főhősnőnkkel, amikor megadja a kegyelemdöfést.

Pontszám

7/10

Címkék: 7 the brave one a másik én

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr90302826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feriboy 2008.01.19. 22:03:59

Na akkor ezt megnézzük :) ez a kritika felcsigázott.
Javaslom nézd meg a Hustle & Flow-t, Terrence Howard a főszereplő, és nagyot alakít illetve a film is nagyon jó. Ha teheted angolul nézd meg.

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2008.01.19. 22:54:51

örülök neki, hogy sikerült felkeltenem az érdeklődésedet:), ami meg a Hustle&Flow c. filmet illeti már én is kinéztem magamnak, úgyhogy nemsokára az is megtekintésre kerül... és akkor majd értékeljük is az RT rovatban:)

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu 2008.01.20. 00:49:46

Részemről ez a film egy közepes alkotás.

Amit feriboy mondott film, a Hustle and Flow, nos én azt nem tudtam végignézni...szvsz nem jó
süti beállítások módosítása