2008 - Golden Globe

inmfc - 2008.01.14. - 1 komment


Szóval mindenféle cécó nélkül megrendezték a 65. Golden Globe-t. Kiállt a "műsorvezető", és szépen kibontotta a borítékokat, majd felolvasta a győztesek nevét. És ennyi. Nem volt taps, kivonulás, pár szép mondat a mikrofonba, majd visszavonulás és ünneplés felsőfokon. Ez most kimaradt, de még jó, hogy legalább a győztesek nevét elárulták, így tudunk írni valamiről..

Legjobb dráma:
Vágy és vezeklés (Atonement)

Spec. ezen nem csodálkozom, azért a Nem vénnek való vidék lemaradt.hm.

Legjobb vígjáték:
Sweeney Todd

Még nem láttam, de csak jókat hallok felőle, szóval szerintem nem fogok benne csalódni.

Legjobb színész, dráma:
Daniel Day-Lewis - Vérző olaj (There Will Be Blood)

Egy újabb olyan film, amit még nem sikerült megtekintenem, ez a díj mindenképpen ösztökél arra, hogy ezt nem hagyhatom ki... egy igazán erős "csoport" volt ez, nekem is egy másik jelöltem volt erre a díjra, de hát majd minden kiderül a maga idejében.

Legjobb színésznő, dráma:
Julie Christie - Egyre távolabb (Away From Her)


Érdekes...érdekes... Julie Christie... azt mondom nem éppen ő volt a favoritom, de ez legyen a legkisebb gondom... 3 nagy nevet előzőtt meg, mind Jolie, mind Knightley, mind Foster kisasszony huppon maradt..

Legjobb színész, musical/vígjáték:
Johnny Depp - Sweeney Todd

Már megint Sweeney Todd, és Johny Depp úgy látszik, hogy végre a kalóz bőréből kibújva szenzációs alakítással rukkolt elő. azta

Legjobb színésznő, musical/vígjáték:
Marion Cotillard – Piaf

Ezen egyáltalán nem csodálkozom... a film értékelése megatlálható az oldalon, és ha jól emlékszem már abban megelőlegeztem neki egy-pár díjacskát...

Legjobb női mellékszereplő:
Cate Blanchett - I'm Not There

Cate Blanchett már az Elizabethben is megmutatta színészi képességeit, úgy hogy majdnem kijelenthető, hogy jó helyre került ez a díj is.

Legjobb férfi mellékszereplő:
Javier Bardem - Nem vénnek való vidék (No Country for Old Men)

Épp a napokba tekintettem meg, és sajnos a kritika még várat magára, de azt kell mondanom előjáróban, hogy Bardem kitűnő alakítást nyújtott a pszichopata, gonosz szerepkörében. Éljen!

Legjobb rendező:
Julian Schnabel - Szkafander és pillangó (Le Scaphandre et le Papillon)

Erről még nem is hallottam... erről inkább nem nyilatkozom...

 

Legjobb forgatókönyv:
Ethan Coen és Joel Coen - Nem vénnek való vidék (No Country for Old Men)

Minden elismerésem, ott a pont, megérdemelte a film, igaz a forgatókönyv alapjául egy könyv szolgált, der erről majd később. A lényeg, hogy ezzel teljesen egyetértünk.

Legjobb animációs film:
L’ecsó


Alap... mit is mondhatnék... már a lista pásztázásakor tudtam, hogy ezt a kategóriát, csak a L'ecsó nyerheti meg, és így is lett...

Legjobb filmzene:
Vágy és vezeklés (Atonement)

Hát azért itt is "odatette magát" a Vágy és Vezeklés, talán meg is érdemli....

Legjobb betétdal:
Út a vadonba (Guaranteed)

Eljön az idő, amikor ezt is hallhatom, de addig no comment.

Összegezve a leírtakat, számomra meglepetés, csalódás, hogy az Amerikai Gengszter nem nyert semmit, de hát majd az Oscaron. De el kell ismerni, hogy elég erős mezőny alakult ki. És még úgy igazán a Juno se tudott be le szóni a dolgokba, a másik favoritom - úgy, hogy nem láttam - de van még hátra egy díjátadó gála, ünnepség, amely reményeink szerint már a normális forgatókönyv szerint fog lezajlani.... És végezetül szeretném megköszönni azoknak, akik szavaztak az erre irányuló kérdésemre, most már csak egy valami: Várjuk az Oscart!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkeltes.blog.hu/api/trackback/id/tr49296670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jamesb · http://filmhirek.wordpress.com/ 2008.01.14. 23:42:36

No igen, azon lepődtem volna meg nagyon, ha nem Javier Bardem nyer a legjobb mellékszereplő kategóriában! Ha szerencséje lesz, még egy Oscar is befigyelhet neki.
süti beállítások módosítása